nesene Re: Chwalimy sie! 03.04.09, 01:26 To i ja! Jako zapalona tancerka irlandzka odwazyłam sie drugi raz w swojej tanecznej karierze pojechać na zawody do Irlandii i zajełam trzy pierwsze miejsca :D Z czego dwa z nich to konkurencje specjalne :DDD Mrr! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Chwalimy sie! 03.04.09, 11:51 o matko! GRATULACJE!!! :D napuchłam z dumy! :D Odpowiedz Link
bebe.lapin Zdalam!!!! 26.05.09, 23:07 Egzamin na prawo jazdy!!!! :DDD Za pierwszym razem (po 8 letniej przerwie), a w nowych warunkach (bez placu, jazda po miescie) to za calkowicie pierwszym. No w 7 niebie jestem :DD Jeszcze tylko 2 tygodnie do odbvioru papierka i bede smigac ;) A swoja droga, jakby ktoras forumka z Poznania lub okolic chciala namiar na dobrego instruktora, to sluze swoim; moja siora tez u niego sie uczyla i tez zdala od razu (taki prawdziwy 1 raz). Odpowiedz Link
skarabeusz_81 Re: Zdalam!!!! 27.05.09, 15:41 gratulje; ja czekam na wyznaczenie terminu Odpowiedz Link
madzioreck Re: Zdalam!!!! 28.05.09, 15:02 No to, dziewczyno, chylę czoła :) Poważnie. Gratuluję :) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Zdalam!!!! 30.05.09, 12:45 Gratuluję:) To może i ja po prawie 10letniej przerwie się odważę:) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Zdalam!!!! 30.05.09, 15:54 Dzieki wszystkim za gratulacje, nie macie pojecia, jak sie ciesze :D Ale uwierze chyba dopiero, jak juz bede trzymala ten prostokacik w reku ( NB ze zdjeciem z liceum, bo nie ma obowiazku dostarczenia nowych zdjec, o ile wyglad nie zmienil sie znaczaco ;), wiec postanowilam pobyc piekna i mloda) :D Aadrianko, naprawde polecam, znajdz tylko dobrego instruktora. Te samochody teraz (my w Poznaniu mamy renault clio III) prowadzi sie tak leciutko, po prostu marzenie. Osobiscie uwazam, ze manewry na miescie w realnych warunkach, a nie na placu, miedzy tyczkami, sa latwiejsze, ale tu zdania sa podzielone. Teoria to pikus, aktualne testy dostepne sa w sieci, mozna sie uczyc samemu w domu. A na robienie prawka nie ma limitow wiekowych,np moja babcia zrobila je majac ponad 50 lat, teraz ma 70 i mowi, ze to najlepsza rzecz, jaka jej sie w zyciu przytrafila :D Zas mama wsiadla do samochodu 16 lat po zrobieniu prawa jazdy i po prostu to kocha, gdyby mogla, to by zostala zawodowym kierowca chyba :D Odpowiedz Link
chocochoco Re: Zdalam!!!! 11.06.09, 23:18 Gratuluję !! Też zdałam za pierwszym razem w wieku lat 18, ale miałam radochę, wiem co czujesz !! :D Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Zdalam!!!! 11.06.09, 23:29 Dzieki :D Juz odebralam i jezdz, co prawda z babcia (kierowca) u boku, wiec nieco meczace to jest, ale co tam. A wielka krowa jest z tego wozu, opel vectra, nie to co malutkie clio :D Odpowiedz Link
gumis323 Zaliczyłam:p 28.05.09, 19:36 Normalnie muszę się pochwalić...zaliczyłam dzisiaj kolokwium z mechaniki materiałów na 5, lekturkę z angielskiego na 5- i referat z ekonomii na 4.5:) ale się cieszę...yuppi... Odpowiedz Link
mleko_w_tubce Mam Effuniaka!!:) 03.06.09, 17:25 Właśnie dotarł do mnie pierwszy w życiu effuniak... i leży idealnie :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Pani dr ze mnie:) 11.06.09, 14:50 Gratulacje!!! :D A jakies szczegoly? ;) Odpowiedz Link
alxandra Re: Pani dr ze mnie:) 11.06.09, 15:18 W pamiętną rocznicę 20-lecia wolnych wyborów uzyskałam tytuł doktora nauk ekonomicznych:) W sumie jestem idealnym przykładem na to, że mgr prawa może być dr z ekonomii a przede wszystkim tego, że raz obrana droga zawodowa może z powodzeniem ulec zmianom:) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Pani dr ze mnie:) 11.06.09, 17:54 Gratulacje!!! Moj Dziadek był prawnikiem, ekonomistą i filozofem :) Wszystko da sie polaczyc w piekny sposob :) Powodzenia w dalszej karierze naukowej! Odpowiedz Link
chocochoco Re: Pani dr ze mnie:) 11.06.09, 23:17 Wieeelki gratulacje!! Może w moim przypadku będzie podobnie (no może nie do końca, bo doktoratu chyba nie dałabym rady napisać), bo coś czuję, że to moje studiowanie prawa nie było najlepszym pomysłem, ale szkoda mi rzucić teraz, kiedy do końca tak niedaleko. Od października zaczynam ekonomię i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Odpowiedz Link
kura17 Re: Chwalimy sie! 12.06.09, 20:37 a to i ja sie pochwale (mam nadzieje, ze nie zapesze ;) od jakiegos tygodnia nie mam nadwagi :) BMI zeszlo mi do minimalnie ponizej 25. i mam zamiar zmniejszyc go jeszcze odrobine... ;) trzyymajcie kciuki, zeby mi sie jo-jo czkawka nie odbilo... Odpowiedz Link
kasia_grubasia Ugotowałam bigos :) 21.09.09, 10:23 Pierwszy raz w życiu ugotowałam sama bigos i jest naprawdę świetny! TŻ przywiózł od mamy kapustę i długo mnie namawiał, ale w końcu się zgodziłam. Jak ktoś jest głodny w okolicach Ursynowa to zapraszam, bo sami tego nie zjemy :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Dostalam grant! 01.10.09, 19:08 Dziewczyny, dzis sie dowiedzialam, ze dostalam grant na moje badania (naukowe). Przez najblizsze 2 lata nie musze sie martwic o pensje! A juz sie psychicznie przygotowywalam na bycie bezrobotna od 1 stycznia. Te z Was, ktore pracuja w nauce wiedza jake jest zycie naukowca- od grantu do grantu... Odpowiedz Link
urkye Re: Dostalam grant! 01.10.09, 19:24 Gratulacje! :) A tak z czystej ciekawości-jakie to dokładnie będą badania (dziedzina/tematyka)? :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Dostalam grant! 03.10.09, 15:30 Neurobiologia- bede zajmowac sie badaniami nad molekularnymi podstawami schizofrenii. Odpowiedz Link
mleko_w_tubce Re: Dostalam grant! 04.10.09, 03:22 zawsze_zielona napisała: > Neurobiologia- bede zajmowac sie badaniami nad molekularnymi podstawami > schizofrenii. używasz maila gazetowego? chciałabym zadać kilka pytań na temat badań (oczywiście jeżeli nie są ściśle tajne ;)), a nie chcę zanudzać tu na forum... Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Dostalam grant! 04.10.09, 08:15 zawsze_zielona, nie zapomnij się potem pochwalić, co odkryłaś, do jakich wniosków doszłaś :) Swoją drogą grant na akurat takie badania na pewno nie był łatwy do zdobycia, więc jeszcze raz - GRATULACJE. Odpowiedz Link
monika3411 Urodziłam córkę :-) 01.10.09, 21:07 Nosi mnie, żeby sie Wam pochwalić, ale jakoś nie wychodziło... 15 września o godzinie 12.20 przyszła na świat moja druga córka Ania. Urodziła się przez cc. Jest prześliczną, słodką, kochaną dziewczynką, a mnie tzw późne macierzyństwo pochłonęło bez reszty. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Urodziłam córkę :-) 01.10.09, 22:31 Gratuluję :) i wszystkiego dobrego :) ja jeszcze troszkę muszę poczekać na wielkie wyjście - też ma być córka, ale mam nadzieję na poród sn :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Urodziłam córkę :-) 01.10.09, 22:59 Ale fajnie! Wielkie gratulacje, my też czekamy na maleństwo :)) Odpowiedz Link
melmire Re: Chwalimy sie! 03.10.09, 13:43 Udalo mi sie wyciagnac kociaka kotry mieszkal w przesuwnej bramie centrum handlowego.Male toto, nastroszone, parskajace, chude i brudne. Po jednym dniu zrozumialo ze poducha jest lepsza od linoleum za szafka, po drugim zaczelo sie bawic i myszkowac. Wlasnie przekazalismy ja do prawdziwego domu tymczasowego...i jakos tak zal i smutno :( Ale z drugiej strony, zadowoleni jestesmy, bo ma szanse na lepszy los :) Odpowiedz Link
miss.et obroniłam się :D 27.10.09, 20:38 od dziś jestem magistrem, co prawda niezbyt poważnym, bo sztuki ;) ale tytuł jest tytuł ;) idę się upić ze szczęścia :D Odpowiedz Link
zawsze_zielona Przyjeli moj artykul do druku! 29.10.09, 17:02 Moje wyniki z doktoratu beda opublikowane i to w calkiem niezlym pismie! Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Przyjeli moj artykul do druku! 29.10.09, 17:27 Fantastycznie! Pochwalisz się w jakim? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Przyjeli moj artykul do druku! 29.10.09, 17:36 Amerykanskie pismo- Faseb Journal. Ciesze sie jak glupia, bo dla naukowca publikowanie to jak byc albo nie byc:) Odpowiedz Link
beniutka_bo już nie uciekam z kuchni :) 01.11.09, 19:56 a nawet sama wynajduję sobie kuchenne zajęcia-czas najwyższy,niedługo stuknie24 i Plany Życiowe :] Efekty moich działań- podobno smakowite :D Odpowiedz Link
sbarazzina Re: już nie uciekam z kuchni :) 02.11.09, 21:08 Gratuluję!!! W razie czego mamy jakieś kulinarne wątki na Offtopach. Odpowiedz Link
certain_whatsit prawo jazdy! 02.11.09, 19:50 Najpierw pochwaliłam się wszystkim znajomym w realu, a teraz będę trąbić we wszystkich wątkach ;) A co tam, niech nas zobaczą (tzn. mnie i mój "plastik")! Jakoś przez dziesięć lat nie mogłam się zmobilizować. W styczniu 2009 pisałam tu na offtopach o mojej awersji do samochodów i chęci czegoś-z-nią-zrobienia. WIadomo jednak, że papier i ekran komputera wiele zniesie, a postanowienia noworoczne zwykle nie wychodzą ze strefy wishful thinking. Tym większa moja radość: nie dość że zdałam (co dla większości ludzi nie stanowi przecież wielkiego problemu), to jeszcze pokonałam własne lęki i lenistwo. Jestem wręcz porażona heroizmem mojego wyczynu;) Odpowiedz Link
martvica wygrałam ^^ 03.11.09, 23:45 Konkurs szortowy na forum SFFH, kolejny raz - może jeszcze coś ze mnie będzie? www.science-fiction.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2082&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link
brykanty Re: wygrałam ^^ 04.11.09, 15:43 Serdecznie gratuluję. Bardzo przerażające. Mnie najbardziej przerażały te bez skorupki. Lęgły się nam w studni. Z wilgoci, jak mniemam. Odpowiedz Link
agus2412 Re: wygrałam ^^ 25.11.09, 21:10 Świetne te ślimaki! Masz talent, bardzo fajny tekst. Odpowiedz Link
tfu.tfu Okładki ;) 25.11.09, 19:52 pomaranczowa108.pl/index.php?main_page=product_book_info&cPath=32_15&products_id=28 (mój wróbel urodzinowy skopany przez "graficzkę") oraz pomaranczowa108.pl/index.php?main_page=product_book_info&cPath=32_15&products_id=23 słonecznik fotoszopowany własnymi siłami ;) poza tym troche tłumaczę i trochę dziergam :P w wolnych chwilach pracuję :P Odpowiedz Link
agus2412 Re: Okładki ;) 25.11.09, 21:12 Słonecznik mi się bardzo podoba, promienie słońca przebijające się przez płatki(?).. rozmarzyłam się :) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Okładki ;) 25.11.09, 21:48 a robiłam to zdjęcie dzień po tym, jak sobie nożyczki wbiłam w lewe oko ;) półslepa będąc dałam radę ;) (puchnie z dumy) ;] dziękuję :) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: tfu.tfu 25.11.09, 23:59 dzięki Kochana! Ty się wyremontuj, a ja Cię najadę z tfu-rczością :P Odpowiedz Link