anna-pia 16.04.09, 11:21 Któraś ma? Lubi/nie lubi? Podobają mi się te www.glany.pl/go/_info/?id=2283 i nawet jest mój rozmiar, o cudzie :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siamese67 Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 11:34 No fajne... Tylko cena trochę nie tego... Ale jakby sponsor mi takie kupił to bym nosiła ;-) Odpowiedz Link
kk345 Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 11:39 Ładne. Jeszcze ładniejsze byłyby w czerwieni albo fiolecie:-) Odpowiedz Link
szelmiasta Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 12:01 Ja po latach Martensów przerzuciłam się na Campery, ale moja mama dalej w Martensach lata - ma chyba z 6 par, wliczając w to dwie pary Mary Jane - niebieskie i czarne :-). Te ze strony są fajne, tylko te ćwiekowate cusie na paskach nie za bardzo mi się osobiście podobają. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 12:08 Ja osobiście nie lubię martensów, bo nie podoba mi się podeszwa. Gdyby dawali normalną glanowatą podeszwę, może i bym się skusiła... ;) Odpowiedz Link
slotna Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 13:17 Mam takie store.drmartens.co.uk/p-198-salma.aspx , ale w plaskich bym pewnie czesciej chodzila :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 13:46 Mam takie tiny.pl/z7v7 w kolorze jasnoróżowym. Kupiłam bez większego przekonania (głównie z powodu fanaberii na różowe buty :)), ale pokochałam miłością wielką. Wygodne i mięciutkie, nigdy nie zrobiły moim stopom krzywdy, a to duża rzadkość. Odpowiedz Link
e.m.i1 o masz ci los;) 16.04.09, 14:02 A ja od tygodnia się zastanawiam czy zapytać się na offtopach o martensy:D I to już któryś z kolei temat, który mi forumki podkradają;) Te z linka fajne, niepogardziłabym:) A pozwolisz, że się tak podepnę i zapytam które ja mam kupić, takie: www.glany.pl/go/_info/?id=1815 , takie: www.glany.pl/go/_info/?id=2138 , a może takie:) : www.glany.pl/go/_info/?id=2365 . Do posiadaczek - jak długo występują później wyrzuty sumienia?:) Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: o masz ci los;) 16.04.09, 14:11 > A pozwolisz, że się tak podepnę i zapytam które ja mam kupić (...) Jeśli zamierzasz nosić je na pończochy czy rajstopy, to wybierz raczej pasek zapinany na klamerkę. Rzep jest wygodniejszy, ale niszczy "podłoże". > Do posiadaczek - jak długo występują później wyrzuty sumienia?:) Wyrzuty czego? ;) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: o masz ci los;) 16.04.09, 14:29 > Wyrzuty czego? ;) a nic nic ;) A ja właśnie myślałam o tych na rzep, bo wydaje mi się, ze te z paskiem bliżej kostki mogą trochę pogrubić optycznie nogę (może się mylę?) a chciałabym czasem do spódnicy je nosić. Chłop mi mówi, że rzep się rozrzepi:) To ja już nie wiem... Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: o masz ci los;) 16.04.09, 15:48 > Chłop mi mówi, że rzep się rozrzepi:) Moje się nie rozrzepiły (jeśli dobrze rozumiem ideę) przez półtora roku użytkowania. Z tym ze noszę je głównie na bose stopy i rzep to mi może ;) Nie wykluczam też, że straty w rajtkach wynikają z niewielkiej pilności w trafianiu idealnie rzepem w rzep. Proponuję zatem iść za głosem serca, szczególnie że pewnie masz rację z optycznym skracaniem/pogrubianiem. Do tego rzepiaste wydają się mieć najzgrabniejszy obcas (choć może to tylko kwestia zdjęcia). No fajnie. Zapragnęłam mary-janek na obcasie ;D;D;D Niech mi ktoś wybije! Odpowiedz Link
szelmiasta Re: o masz ci los;) 16.04.09, 15:53 Przy normalnym pasku też mi się rajstopy i pończochy mechaciły w miejscu styku z paskiem właśnie. Dlatego zarzuciłam rajstopy i chodziłam w nich na gołe nogi :-). Odpowiedz Link
plica Re: o masz ci los;) 17.04.09, 07:32 > Do posiadaczek - jak długo występują później wyrzuty sumienia?:) ani chwili. przeciez to normalna cena za buty, jesli nie chcesz, zeby rozlecialy sie po 1 sezonie :) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: o masz ci los;) 17.04.09, 15:33 Niby tak, ale dla mnie to jednak spory wydatek. Miewałam o wiele tańsze i zazwyczaj się nie rozlatywały. Inna sprawa, że tanie są często mało wygodne i zrobione ze sztucznych materiałów, co skutkuje wrażeniem chodzenia w woreczku foliowym;) No a ja mam szczególnie jedną stopę nie pierwszej jakości i fajnie jakby jeszcze trochę podziałała:) Odpowiedz Link
plica Re: o masz ci los;) 17.04.09, 19:53 Inna sprawa, że tanie > są często mało wygodne i zrobione ze sztucznych materiałów, co skutkuje wrażeni > em chodzenia w woreczku foliowym;) otoz to. dlatego but dla mnie musi byc ze skory, porzadny. na plastikowe badziewie mam alergie :) Odpowiedz Link
kasica_k Woow!!! 16.04.09, 14:41 Nie miałam pojęcia, że Martens robi mery dżejny! :) Myślałam, że tylko sznurowane kamasze, na które patrzeć już nie mogę mimo ich zasłużonego wkładu w światową kulturę bucianą. Super, w sam raz na moje solidne nóżki bedą :)) Odpowiedz Link
daslicht Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 14:59 Ja mam takie, z tego sklepu zresztą: www.glany.pl/go/_info/?id=2155 w sklepie wydawały mi się dobre, jednak w trakcie noszenia okazały sie pioruńsko szerokie. Nosze tylko na zwykłą skarpetę. W rajstopach noga mi wyskakuje (jak zresztą ze wszystkich butów, bo rajstopy sprawiają, że stopy są śliskie). Zamierzam dokupić do nich wkładkę zwężającą - Scholl podobno robi, ale musze poszukać. A, musiałam wstawić im korek, bo mnie obtarły. Poza tym bardzo fajne - wizualnie. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Dr Martens / Mary Jane 17.04.09, 08:50 O właśnie na takie same choruję, tylko czerwone: www.glany.pl/go/_info/?id=2154 Co im się przyglądam, to coraz mocniej ich pragnę ;) Tylko funduszy na razie nie widać... Odpowiedz Link
daslicht Re: Dr Martens / Mary Jane 17.04.09, 13:10 Polecam je wszystkim, którzy mają stopę do rozmiaru 40. Potem już jest znany problem szerokości i wtedy też polecam, ale z uprzedzeniem, że moga latać i warto się rozejrzeć za wkładką zwężającą :) Aha, są ciężkie! Odpowiedz Link
melmire ja mam vonde :) 16.04.09, 16:54 midtownshoes.com/product_thumb.php?img=images/12761001.jpg&w=258&h=280 Odpowiedz Link
mordelia Re: ja mam vonde :) 30.04.09, 12:44 też je bardzo chcę !!! ;D tylko nie ma kasy ;/ Odpowiedz Link
dorianne.gray A ja mam dokładne te: 16.04.09, 22:01 www.glany.pl/go/_info/?id=2002 Noszę od ponad roku i kocham miłością szczerą. Świetne na co dzień, obcas wygodny (a ja raczej w wysokich obcasach nie wyrabiam za długo), zaliczyłam w nich mnóstwo imprez i koncertów bez żadnego bólu nóg, a do tego są nie do zdarcia. Odpowiedz Link
szarsz Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 22:17 A mi się podobają takie: www.glany.pl/go/_info/?id=1701 I zdziwiona jestem, bo ja nie lubię butów na koturnach. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dr Martens / Mary Jane 16.04.09, 23:10 bardzo lubie, w zyciu mialam juz 8 par. to sa ortopedyczne buty wiec szczerze polecam dla kazdego. Odpowiedz Link
plica Re: Dr Martens / Mary Jane 17.04.09, 07:31 mam bardzo podobne. takie jak te allegro.pl/item606183973_dr_martens_candie_black_41_7_martensy_czarne.html i odkad je kupilam praktycznie nie zdejmuje. bardzo bardzo wygodne. Odpowiedz Link
abere8 Re: Dr Martens / Mary Jane 17.04.09, 10:44 Ja sie bardzo zawiodlam na Martensach, kiedy kupilam sobie o takie: www.whatsmineisyours.com/Uploads/Items/Large/880160ea-0ba5-4479-af7b-035d45a7f4ee.jpg Okazalo sie, ze nie sa "Made in the UK" jak moje poprzednie, tylko "Made in Thailand" i ten zolty szew jest tylko dla picu, a gora buta do podeszwy jest PRZYKLEJONA i rozkleily mi sie po paru miesiacach chodzenia. Malo sie nie poplakalam z zalu, nie dlatego, ze duzo kasy na nie wydalam, bo akurat trafilam na jakas wyprzedaz w amerykanskim sklepie internetowym i zaplacilam wraz z przesylka USD 35.00, ale dlatego, ze stracilam zaufanie do marki, ktora wydawala mi sie porzadna i nie do zdarcia. Poprzednie Martensy, ktore kupilam w Warszawie za PLN 320.00 w 2000 roku mam do tej pory, "Made in England", no i troche mi sie szew na piecie rozszedl ze 3-4 lata temu, ale ja je nosilam praktycznie codziennie, z mala przerwa na sandaly w upalny dzien czy kozaki w zimie. Juz chyba nie kupie sobie nigdy Martensow, bo chetnie wydam NZD 300 na porzadne buty, ale nie na buty "Made in Thailand", a po tyle Martensy tutaj sa. A szukac okazji po internecie mi sie nie chce, jak sie maja rozleciec. Ja lubie porzadne buty na lata, a nie jednosezonowe badziewie. Odpowiedz Link
sarahdonnel Re: Dr Martens / Mary Jane 18.04.09, 23:15 Podobnie jak Kasica, jestem pozytywnie zaskoczona istnieniem linii 'Mary Jane'. Do klasycznych martensów, bordowych na 10 dziurek sznurówki, mam sentyment (po latach i paru polskich zimach z solą na ulicach, te buty jeszcze żyją i mają się lepiej niż nieźle, to mnie już nie jest za dobrze w typowych 'glanach'... podobnie jak firmowe sznurowadła w kratkę kupione w Anglii). Zamawiałabym przy następnej wypłacie albo odkładała zakup na lato w Londynie, ale mam pytanie do tych, co mają: jak wyprofilowana jest podeszwa w tych na obcasie? Czy stopa opiera się na całości podeszwy, czy ciężar jest głównie na palcu i pięcie, a śródstopie sobie 'wisi'? Czy podeszwa na pięcie jest bardziej poziomo, czy tak, jak śródstopie, pod kątem? Bo butki śliczne, styl bardzo mi odpowiada, a jak jeszcze trafi się coś typowo martensowo-bordowe... Z butów na obcasie jestem w stanie nosić albo niewysokie Ryłki, albo kowbojki na szerokim, stabilnym słupku... Tak naprawdę założę wszystko z zakrytym palcem (taki foch, uważam, że sandały w mieście to tylko do parku... dla własnego bezpieczeństwa), o ile stopa jest w pełni podparta. Na to mogę liczyć albo w butach z obcasem do 6 cm, albo latami mierzyć i wybrzydzać. (Tak jak ostatnio, przypadkowo kupiłam niebotycznie wysokie letnie buty - espadryle - za całe 5 euro...] Groetjes, N. Odpowiedz Link
anna-pia nabyłam :) 23.04.09, 23:38 te z linka w pierwszym poście - są dokładnie takie jak na zdjęciu :) kupiłam na Allegro, wystawione przez ten sklep www.glany.pl długość wkładki zgodna (wiecie, że co model, to może być inaczej?) ciężkie - ważą więcej niż takie buty www.vip.home.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=43 ale po rozchodzeniu (u nasady palców są trochę za wąskie na moje stopy) powinno być dobrze a ja narzekałam pani w sklepie, że mnie uciska ;) tyle że tamte uciskały u góry, już testowałam "rozchadzanie się" butów uciskających u góry, nic to nie dało, a na boki się rozciągają chyba zostawię Odpowiedz Link
plica Re: nabyłam :) 24.04.09, 07:40 buty trekingowe? a gdzie one maja maryjaneowy pasek ? Odpowiedz Link
anna-pia Re: nabyłam :) 27.04.09, 11:20 plica napisała: > buty trekingowe? a gdzie one maja maryjaneowy pasek ? no nie mają, a miały mieć? ja tylko wagę porównywałam :) bo te trekingowe noszę cały rok na okrągło (latem przy +30 st. są tak samo fajne jak zimą przy -20 st.), gdyby nie design, nosiłabym do wszystkiego Odpowiedz Link