edytais 18.09.10, 20:00 Jakbyscie mieli prace taka, ze moglibyscie mieszkac gdziekolwiek w NZ, gdzie byscie wybrali i dlaczego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abere8 Re: Gdzie byscie mieszkali? 30.09.10, 11:26 Już tu mieszkam - w Wellington Gdyby jeszcze tu przenieść pogodę z Napier, to już by był ideał. Ale z drugiej strony, jak powiedział mój fryzjer, wtedy mieszkałoby tu 2 mln ludzi zamiast tych 300 tys. i to nie byłoby już to samo A Ty? Odpowiedz Link
edytais New Plymouth 04.10.10, 19:52 Co myslicie o New Plymouth? Klimat, rozwoj gospodarczy, kultura, natura itp itd???? Odpowiedz Link
iza42 Re: New Plymouth 04.10.10, 22:03 Nie znam dobrze New Plymouth ale z tego co wiem to ma nieszczegolna pogode - najwiekszy poziom opadow na Wyspie Polnocnej. Co do zycia kulturalnego i rozrywek - jest to sredniej wiekszosci miasto i nie sadze aby specjalnie obfitowalo w wydarzenia kulturalne ale moze ktos mnie w tym poprawi. Polozone jest romantycznie niedaleko slynnego wulkanu Mt Taranaki. Z wikipedii wyczytalam, ze wygrywa nagrody aechitektoniczne i jest ladnie wkomponowane w nature en.wikipedia.org/wiki/New_Plymouth Odpowiedz Link
sennys Re: Gdzie byscie mieszkali? 18.12.10, 16:44 Jakbym miał taką pracę to pół roku(te zimowe) bym mieszkał gdzieś na północnej a drugie pół na południowej ... a konkretnie to w zimie w Wangharei lub Napier a w lecie w Hokitika, Christchurch lub Nelson. A co do New Plymouth to całiem fajne miasteczko i wygrało jakiś czas temu konkurs na miejsce gdzie większośc Kiwi chciałoby mieszkać ... Odpowiedz Link