Dodaj do ulubionych

Patrzcie ludzie!!

25.08.11, 18:32
Luiza sie pokazala i Forum zamarlo!!

W oczekiwaniu na nowinki?
W obawie przed Luiza (bo moze nie pozwoli pisac o glupotach)?
A moze ....

Zatroskany SP
Obserwuj wątek
    • ratpole Re: Patrzcie ludzie!! 26.08.11, 05:12
      starypierdola napisał:

> Luiza sie pokazala i Forum zamarlo!!

Zara zamarlo!
      Jeszcze zipie, ale odkad Luska klapnela lonem na forum to troche zsinielismy hehe
    • kan_z_oz Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 09:49
      Mnie nie bylo, bo sie slizgalam...wiec nie bylo sil az na tyle przyjemnosci.

Luizie gratuluje ogrodu i czekam na zdjecia plonow.

Ize powiadamiam, ze slonce jak byk swiecilo w gorach snieznych przez caly tydzien, powodujac tam pogode plazowa i zupelnie niezwykla o tej porze roku. Na szczescie tez gwizdal wiatr i mrozil, bo inaczej to bylyby narty wodne.
      Opalilam sobie pol twarzy na tej nieoczekiwanej plazy.To znaczy w dol od gogli. Krem zaden niestety juz nie dzialal, tak wiec wygladam jak stara torebka skorzana i zdjec zamieszczec nie bede...haha

Pozdrawiam
      Kan
      • iza42 Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 10:54
        Kan , gratuluje slonca inieoczekiwanie cieplej pogody w gorach snieznych. Pamietam jak mnie tam spalilo w Swieta, slonce potrafi byc bardzo niebezpieczne. Natomiast u nas teraz tez troche cieplej ale po dwoch dniach przypominajacych wiosne mamy teraz znowu pompe, po prostu rozpacz!
        Ale niech tam, za tydzien juz mnie tutaj nie bedzie moze pogoda usmiechnie sie do mnie w innej czesci swiata?
        • kan_z_oz Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 15:35
          Baw sie dobrze ze sloncem i bez...haha
          Wklej tylko pare zdjec po powrocie z wojazy.

Kan
        • osmanthus Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 16:31
          > Ale niech tam, za tydzien juz mnie tutaj nie bedzie moze pogoda usmiechnie sie
          > do mnie w innej czesci swiata?

Pod warunkiem, ze sie nie udajesz na wschodnie wybrzeze USA wink

Udanych wojazy!

PS A loraphenus jest psychiczny i nie nalezy sie z nim wdawac w dyskusje.

• kan_z_oz Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 17:04
            E, Osmantus wschodnie wybrzeze jest ok. Oczywiscie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...dla mnie ma sie to tak; 70km/h - przestaja pracowac najstrasze wyciagi krzeselkowe, powyzej, w porywach do 100km/km zamykane sa te najnowsze, bo moga spasc z liny. Wciaz pracuja wszystkie orczyki, az nie widac nic - i to jest punkt relatywny. Nie widac nic, oznacza, ze stoisz i sie przewracasz...hahaha

Generalnie, to wyjdzie temu wybrzezu na dobre jesli doswiadczy co to jest deszcz, wiatr czyli normalne dla innych warunki pogodowe.

Kan
            • iza42 Re: Patrzcie ludzie!! 27.08.11, 23:52
              Dziewczyny, dziekuje za zyczenia. Nie, na szczescie nie wybieram sie do NY, choc kiedys bym chciala tam pojechac, zawsze jednak brakuje czasu i mozliwosci. Tak wiec nie grozi mi huragan Tym razem stara i oklepana przeze mnie trasa
              Niemcy- Polska - Niemcy- Francja- Niemcy i powrot przez Dubaj. 16 godzin w samolocie na trasie z Brisbane do Dubaju, nie wiem jak to zniose. Ale bardzo mnie cieszy perspektywa odwiedzenia Paryza. Przysle zdjecia. Buziaki!
    • luiza-w-ogrodzie Moj laptop sie zepsul i nie wiem, kiedy znow bede 29.08.11, 03:59
      Moj laptop sie zepsul i nie wiem, kiedy znow bede na Internecie.
      • starypierdola Re: Moj laptop sie zepsul i nie wiem, kiedy znow 29.08.11, 04:59
        Podaj adres; posle Ci moj zapasowy.

Ofiarny SP
        • kan_z_oz Re: Moj laptop sie zepsul i nie wiem, kiedy znow 29.08.11, 07:30
          Obiecanki cacanki - ja dalej czekam na obiecane 'jajko' emu.

Kan
          • docsq Re: Moj laptop sie zepsul i nie wiem, kiedy znow 29.08.11, 10:01
            A podalas adres?

• starypierdola Obiecanki cacanki ... 29.08.11, 21:05
            ... no ale to jajo to dopiero jak przyjade po ten telewizor; lapowka dla Ciebie za nie podbilanie ceny smile

Roztropny SP
            • kimjazz Re: Obiecanki cacanki ... 31.08.11, 00:43
              Po "ten" telewizor. Ktory? Przeciez jeszcze nawet nie kupiony. O "cenie" nic nie napisze, bo Kan przepadnie lapowka. Ciekawe, na ktora polke sobie to jajko polozysz. Skoro ja daje TV SP, SP daje Tobie jajko emu, to co dla mnie od Ciebie? Proponuje jakiegos Rembranta (sorry: Rembrandta, Rubensa, Kussaka). Bedziesz miala w goscinnym wolna sciane na LCD, pozbedziesz sie skrzyni, a na jej miejsce na sianku polozysz jajko emu... I wszyscy zadowoleni! Ja najbardziej. To SP poszukaj sobie w internetowym TV, place kredytowa, przesylka na Twoj koszt, chyba ze chcesz go targac pieszo przez Nularbor. A ten Rubens to jaki konkretnie?
              • starypierdola Dla informacji .... 31.08.11, 05:33
                ... przyklady rzezbionych ('drapanych') jaj emu.
                www.google.com/search?q=emu.+egg.+carving&hl=en&rlz=1G1ACGW_ENCL363&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vapdTvDML-bhiAK61vWyBQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1280&bih=699

O dostepnych Rubensach sie nie wypowiadam ale chyba dobry pomysl z ta zamiana ......
                Co Ty na to, Kan?

Zaintrygowany SP
                • kan_z_oz Re: Dla informacji .... 31.08.11, 12:47
                  Zamiana na co? Nie mam Rubensa...mam nagi akt Krysa Kossa...chcesz?
                  Wisi mi w biurze i nijaki to rubens.

Mam natomiast do oddania narciarska kurtke syna. Rozmiar xl, kolor oliwki. Uzywana dwa razy, az nie wyrosl. Columbia, fleece wpinany do shela, jesli kogos interesuje - inczej trafi do kubla do St Vinceta. Wartosc sklepowa, onegdaj byla 200AUD.

Kan
    • luiza-w-ogrodzie Zepsute i naprawione 31.08.11, 12:37
      Wszystko co bylo ostatnio zepsute zostalo naprawione - z wyjatkiem Buszmena, ktorego trapi chyba borelioza (niech ja szlag). Ten tydzien poswiecil na szukanie lekarzy, jak dotad zaden GP nie mogl mu dac diagnozy, jako ze wszystkie standartowe wyniki badan ma ok, pluca i serce jak u wspinacza... a chlop wiednie w oczach.

Luiza-w-Ogrodzie
      Forum AUSTRALIA
      • kan_z_oz Re: Zepsute i naprawione 31.08.11, 12:49
        Zdrowia chlopu Luizo zycze, to nie borelioza go trapi. Ale dobrze jest przeszukac brac lekarska i ja przetestowac oraz wszystko inne. Inaczej, to masz nasz chyba jeszcze nasz numer telefonu?

Kan
        • luiza-w-ogrodzie Re: Zepsute i naprawione 31.08.11, 13:14
          kan_z_oz napisała:

> Zdrowia chlopu Luizo zycze, to nie borelioza go trapi. Ale dobrze jest przeszukac brac lekarska i ja przetestowac oraz wszystko inne. Inaczej, to masz nasz chyba jeszcze nasz numer telefonu?

Kan, wiem, wiem, ale na sile go nie przekonam. Oczywiscie ze Wasz numer telefonu mam, tyle ze kiedy dzwonilam ostatnio, byliscie na nartach. Zreszta kiedy kilka dni temu dyskutowalam z Buszmenem wizyte u Was, powiedzial ze nie wierzy iz Goral mu pomoze... Nie moge nic zrobic, pozostaje mi zatem tylko trenowanie cierpliwosci ogrodnika zeby znosic Buszmenowe narzekanie :o)

Luiza-w-Ogrodzie
          Forum AUSTRALIA
          • kan_z_oz Re: Zepsute i naprawione 31.08.11, 13:40
            Luizo, szwendamy sie tak jakos wakacyjnie po wszystkich zakatkach mozliwiwych. Chlop mu rzeczywiscie moze nie pomoc, tylko wskazac wyjscie z bolu...ale...Luizo, wszystko w swoim czasie.
            Osobiscie to tylko zauwazam, ze obecnie jesli ktos sie zjawi i naprawde z potrzeby to dostaje 100 krotnie wiecej niz pare lat temu. Energia medytacji, ktorych zreszta nie prowadzimi juz zupelnie prywatnie jest tak niesamowita, ze mnie szczeka opada...

Nie prowadzimy ich zreszta juz od jakichs 2 lat. Dla nikogo.
            Spotakania z nami sa sporadycznie w tym temacie. Na ogol tylko w korporacjach lub punktach nas interesujacych. Zero takowych w Australii.

Ale , znajomi dawni, obecni i ich potrzeby...jesli ktos prosi...dlaczego nie?

Kan
            • ratpole Re: Zepsute i naprawione 01.09.11, 02:13
              kan_z_oz napisała:

> Energia medytacji, ktorych zreszta nie prowadzimi juz zupelnie prywatnie jest tak niesamowita, ze mnie szczeka opada...

Boszsze, is there a doctor in the house?
            • iza42 Re: Zepsute i naprawione 02.09.11, 22:56
              Moze niech go przetestuja na rickettsie jezeli obawia sie zakazenia przez kleszcza.
              leczy sie doxycylina www.health.vic.gov.au/ideas/bluebook/rickettsial

• rat_canals luska 02.09.11, 10:59
            moja siostra walczyla z borelioza ponad pol roku, garsci roznych antybiotykow i nie pomagalo a wystarczylo odczynanie hehe czyli baba ze swieczka, qerwa przeciez to XXI wiek
      • osmanthus Buszmen 04.09.11, 13:59
        i Lyme disease.

Zrobili mu wszystkie testy, w tym Western Immunoblot?

Diagnosis

Culture/PCR

Isolation of the causative organism from a punch biopsy taken at the edge of the EM lesion is successful in up to 80% of cases but it may be up to 8 weeks before spirochaetes can be detected. Polymerase chain reaction (PCR) has the advantage of greater sensitivity and speed; a result is available within 24 hours. Isolation and/or PCR should be attempted upon presentation of a patient with an EM lesion.

Serology

Laboratory diagnosis of late LD (Stage II & III) is less reliable and depends on serological tests including the indirect fluorescence antibody test (IFAT), enzyme linked immunosorbent assay (ELISA) and Western immunoblot (WB). False positive results occur due to cross reactions with other bacteria, especially other spirochaetes, viruses and in unrelated syndromes such as autoimmune diseases. IFAT and ELISA are used as screening tests but there has been little standardisation of methods.

Any borderline or positive results should be confirmed by WB which can detect protein bands specific for B. burgdorferi. However, nonspecific bands occur, particularly with the highly cross reactive 41kDa (flagellin) protein. At the Sixth International Congress on Lyme Borreliosis a standardised interpretation of WB results was accepted: an IgG immunoblot is considered positive if 5 of the following 10 bands are present: 18, 21, 28, 30, 39, 41, 45, 58, 66 and 93kDa. Patients with late stage LD will show 10 or more bands on a WB.

medent.usyd.edu.au/fact/lyme disease.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka