Dodaj do ulubionych

Trzesienie ziemi w Auckland

21.02.07, 20:14
Wczoraj wieczorem mielismy niewielkie trzesienie ziemi. Siedzialam sobie na
sofie i nagle on zaczela sie bujac miekko na boki jak na sprezynach, czy na
gumach. Zdziwilam sie. Potem, probowalam bujac sie razem z sofa, ale
bezskutecznie - byla za ciezka zeby ja rozbujac. Pozniej juz nie bylo
sensacji. Mieszkam na North Shore.

Odczuliscie to trzesienie w innych czesciach miasta?
Obserwuj wątek
    • kowalsia Re: Trzesienie ziemi w Auckland 21.02.07, 20:54
      www.stuff.co.nz/stuff/nelsonmail/3970550a10.html
      • iza42 Re: Trzesienie ziemi w Auckland 22.02.07, 23:09
        Bylo rowniez odczuwalne u nas , na polwyspie Whangaparaoa jakies dwa lub trzy
        male trzesienia jedno po drugim . W Hawkes Bay zdarzaly sie nam wieksze trzesienia.
        • poledownunder Re: Trzesienie ziemi w Auckland 23.02.07, 00:15
          Bylam po drugiej stronie miasta i nic nie czulam, ale koledzy w innej czesci
          hotelu tak. Ot, nieczula jestem. Bylam bardzo zawiedziona jak sie nastepnego
          dnia dowiedzialam z gazety...

Zaliczylam za to alarm przeciwpozarowy na lotnisku, wiec wrazen nie zabraklo.
          • malpuch Re: Trzesienie ziemi w Auckland 23.04.07, 12:18
            do dodania cos o trzesieniach. Jest to moj 4 tydzien w NZ i od kiedy
            przyjechalam doswiadczam trzesienia ziemi codziennie lub co drugi dzien. na
            poczatku dosc mi sie to podobalo, nauczylam sie nasluchiwac kiedy sie zbliza, i
            w pewnym momencie nawet wyczekiwacsmile. Dwa dni bez poruszenia wydawalo sie jakies
            dziwne...; jednak od wczoraj jakos mnie to bardzije zaczelo niepokoic niz bawic,
            jakoze potzreslo troche bardziej, lub troche dluzej niz zwykle..smile. mieszkam w
            Bay of Plenty, Matata (okolice Whakatane). Podobne te okolice tutaj: Easter Bay
            sa baaardzo podatne na trzesienia. Widze ze ludziska nauczyli sie z nimi zyc..wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka