gemmini2000 24.05.07, 12:13 hej, chcialabym wyjechac do pracy do Nowej Zelandii, czy ktos wie jakie trzeba spelnic warunki? i jak w ogole wyglada sytuacja na rynku pracy? bede wdzieczna za wszelkie info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poledownunder Re: praca w Nowej Zelandii 24.05.07, 23:42 Pierwszym i najwazniejszym warunkiem jest dobra znajomosc angielskiego. Posiadajac dobra znajomosc angielskiego latwo sie doczytac pozostalych warunkow na oficjalnej stronie Urzedu Imigracyjnego. Sytuacja na rynku pracy wyglada roznie w zaleznosci od tego o jaka prace chodzi. Ogolnie praca jest i jezeli ma sie wize, prace sie znajdzie, ale czy bedzie to praca Twoich marzen, to zalezy. Za malo o sobie powiedzialas, zeby moc cos konkretniej odpowiedziec. Odpowiedz Link
abere8 Re: praca w Nowej Zelandii 24.05.07, 23:46 Nie wiem, czy jest sens w ogole odpowiadac na ten post, bo i na tym, i na sasiednim forum ten temat byl juz poruszany do znudzenia, lacznie z mini-przewodnikiem przyszpilonym na samej gorze forum Nowa Zelandia. Jesli ona nie zadala sobie trudu, zeby to przeczytac, to myslisz, ze jest sens pisac drugi raz to samo tutaj? Odpowiedz Link
poledownunder Re: praca w Nowej Zelandii 25.05.07, 00:26 Chodzi mi nadal po glowie ta pani urzedniczka w ambasadzie w Warszawie, wiec choc w teorii sie z Toba zgadzam, to w praktyce staram sie z kiwuska cierpliwoscia i uprzejmoscia podejsc do sprawy. Podaje link do watku, o ktorym pisze abere8. Tam chyba jest wszystko, co Przepisy sie czesto zmieniaja, wiec zawsze warto sprawdzic czy cos sie nie zmienilo. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25053&w=36042984 Odpowiedz Link
abere8 Re: praca w Nowej Zelandii 25.05.07, 00:38 Chyba mam troche gorszy dzien dzis i cierpliwosc mi szwankuje, bo normalnie to sama bym tego linka chociaz podala Odpowiedz Link
kowalsia Re: praca w Nowej Zelandii 25.05.07, 12:09 dobrze, ze sie przyznalas tak sobie mysle, ze jesli ktos uwaza, ze pytanie/watek jest w jakis sposob nieodpowiednie (naiwne, albo sie komus nie chcialo szukac itp.) to nie powinien na nie odpowiadac. to oszczedzi wszystkim zbednych nerwow. Odpowiedz Link
gemmini2000 Re: praca w Nowej Zelandii 28.05.07, 12:39 bardzo dziekuje za info, rzeczywiscie powinnam najpierw poczytac, co kto juz na temat pracy w Nowej Zelandii napisal, tym bardziej dziekuje a tak troche o mnie, to skonczylam germanistyke a angielski znam dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link