Dodaj do ulubionych

HouseHusbandry

05.08.09, 02:49
Universytet w Oxfordzie przeprowadzil badania przydatnosci mezczyzn
roznych narodowosci do prac domowych i opieki nad dziecmi, cytujac
ekspertow ktorzy twierdza, ze mezczyzni ktorzy takie sklonnosci
posiadaja sa bardziej atrakcyjni dla kobiet. No i Kiwi wypadli
cienko - na 9 miejscu z 13, ex aequo z pracoholikami Japonczykami i
gorzej niz hiszpanscy macho.

Nie powiem, zeby mi sie to zgadzalo z osobistymi obserwacjami, ale
ze nie znam wszystkich badanych narodowosci z tej strony, nie bede
sie spierac z wynikami badan. Ciekawe jednak, ze w dzisiejszych
czasach droga do serca kobiety prowadzi przez miotle i zlewozmywak.
sennys, odnotuj wink

www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10588745
Obserwuj wątek
    • iza42 Re: HouseHusbandry 05.08.09, 14:08
      "but we are still doing better than our transtasman cousins" podoba mi sie to
      stwierdzenie. Ciekawa jestem na ktorym miejscu znajduje sie pod tym wzgledem
      Polska? Pare dni temu w GW przeczytalam artykul na temat sytuacji pewnej
      kobiety, ktora pracujac zawodowo i dzwigajac na swym grzbiecie odpowiedzialnosc
      za dom i dzieci czula sie sfrustrowana i wykorzystywana. Malzonek a po nim
      psycholog rozpoznali u niej ...depresje. No coz, to taka choroba, ktora nalezy
      leczyc i wszystko bedzie dobrze!
      • kairos55 Re: HouseHusbandry 07.08.09, 13:33
        Niestety Polakow nie wlaczono w sondaz, wiec mozemy tylko miec nadzieje, ze pojawiliby sie wsrod atrakcyjnieszych kandydatow. Natomiast dla tych kobiet, ktore wola nie poniesc zadnego ryzyka, zycie jako single powinno byc najlepszym wariantem – tym bardziej, ze „maz tworzy siedem godzin dodatkowej pracy domowej“ wink www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080403191009.htm
        (Exactly How Much Housework Does A Husband Create? – University of Michigan study)
        • kairos55 Re: HouseHusbandry 07.08.09, 13:57
          Addendum:
          Ciekawe tez, ze w konstelacji pary bez papierkow kobieta rowniez wygrywuje: wink www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070827174300.htm (“Married Men Really Do Less Housework Than Live-in Boyfriends”wink.

PS: Jestem mezatka; moj maz jest swietnym kucharzem, wiec chyba moj osobisty bilans wychodzi na zero.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka