super.222 Re: pia 19.10.14, 20:30 forum.gazeta.pl/forum/w,86794,99993044,155148558,Re_Jesli_forum_odwiedzisz_slowko_wpisz_Cz_2.html Odpowiedz Link
marii51 Re: pia 23.11.14, 21:17 amityr szukasz pia.ed a jest i nie widzisz? umieszczę jak młodzież szwedzka potrafi manifestować ... a ciekawe. ile w Szwecji jest takich Szwedów prawdziwych najprawdziwszych...ktorzy mają dość bez końca napływu imigrantów . wyborcza.pl/1,75477,17012462,To_zdjecie_gimnazjalistow_robi_furore_w_szwedzkim.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza Odpowiedz Link
pia.ed To zdjęcie licealistów robi furorę ... 24.11.14, 23:02 Marii, nie zrozumiałaś sensu zdjęcia ... Tyle uczniów w klasie byłoby, gdyby nie było cudzoziemców w Szwecji ... Przeczytaj tez dyskusje nad artykułem, tam piszą ludzie znający sytuacje w Szwecji. Młodzież jest za multikulti bo nie ma pojęcia ile to kosztuje podatników ... i jakie to bedzie miało skutki dla nich samych kiedy nie będzie dla nich pracy i mieszkań. "Jimmy" to przywódca partii, która odnosi co raz większe sukcesy głosząc hasło ograniczenia przyjmowania do Szwecji azylowców. Uczniowie spod Göteborga mieli zrobić sobie zwykłe zdjęcie klasowe. Wyszedł im polityczny manifest. Rząd pustych krzeseł - i tylko trzy osoby. Na podłodze siedzi niebieskooka blondynka z napisem "Jimmy wysłał resztę do domu". Tak wygląda zdjęcie klasowe uczniów z Gimnazjum Hulebäcks pod Göteborgiem. "Jimmy" to lider Szwedzkich Demokratów Jimmy Akesson. We wrześniowych wyborach parlamentarnych jego partia zdobyła 13 proc. głosów. Jako jedyna w Szwecji domaga się ograniczenia imigracji. Spod maski poprawności politycznej, jaką przywdziała, by włączyć się w główny nurt polityki, co pewien czas wyzierają rasizm i ksenofobia. Np. w ub. r. dziennikarze wytropili, że parlamentarzysta SD Kent Ekeroth jest blisko związany ze skrajnie prawicowym portalem Avpixlat zachęcającym do denuncjowania nielegalnych imigrantów i infiltrowania środowisk, które im pomagają. - Nie podobają nam się ich hasła i podejście do ludzi. Chcieliśmy zaprotestować przeciw rasizmowi i opowiedzieć się za równością - tłumaczy dziennikowi "Aftonbladet" 18-letnia Spang Lundahl (do szwedzkich gimnazjów uczęszczają rówieśnicy naszych licealistów, czyli osoby od 16 do 19 lat, które ukończyły dziewięcioklasową podstawówkę). Uczniowie zdecydowali więc, że na fotografii pojawią się tylko osoby o "klasycznej" szwedzkiej urodzie. Większość klasy stanowią potomkowie imigrantów. - Mieliśmy dwa pomysły na zdjęcie. Pierwszy - przebrać się za postaci z "Gwiezdnych wojen". Drugi - zrobić coś bardziej drastycznego, nietypowego - tłumaczy Lundahl. Właśnie ona została uwieczniona z transparentem. O fotografii zrobiło się głośno, gdy została zamieszczona na antyrasistowskiej stronie "Vi gillar olika" na Facebooku. Do godz. 16 w sobotę wpis polubiło ponad 20 tys. osób, a ponad 1,7 tys. udostępniło go swoim znajomym. Wielu internautów chwali inicjatywę, choć wśród ok. 450 komentarzy są też nieprzychylne ("Szwecja to chory kraj. Młodzi nie będą zadowoleni dopóki imigranci całkiem ich nie zastąpią", "Tylko troje Szwedów na całą klasę! Straszny obraz"). W 9-milionowej Szwecji mieszka aż 1,4 mln osób, które urodziły się poza granicami kraju. Największą mniejszością etniczną są Finowie, ale zaraz po nich w oficjalnych statystykach znajdują się: Irakijczycy, Bośniacy i dawni obywatele innych krajów b. Jugosławii oraz Irańczycy i Polacy. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17012462,To_zdjecie_gimnazjalistow_robi_furore_w_szwedzkim.html#ixzz3K1aUpVrM marii51 napisała: > umieszczę jak młodzież szwedzka potrafi manifestować ... > a ciekawe. ile w Szwecji jest takich Szwedów prawdziwych najprawdziwszych.. > .ktorzy mają dość bez końca napływu imigrantów . Odpowiedz Link
pia.ed Fakta ... ... 25.11.14, 13:26 Jak zwykle nie nadążam za "dowcipem" amityra ... Jesli chodzi o Finow w Szwecji, to nie traktuje sie ich jako miejszosci narodowej bo sie swietnie zasymilowali - ponadto jest ich duzo przy granicy szwedzko-finskiej gdzie sa wymieszani ze Szwedami ... Zdjęcie umieszczone na internecie tez nie jest reprezentatywne, bo pochodzi z dzielnicy zamieszkałej niemal całkowicie przez imigrantów, wiec innego składu uczniów nie można sie spodziewać ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... ... 27.11.14, 11:23 Amityr, mam coś dla Ciebie ... do czytania i obejrzenia. A czy to prawda, ze faceci lubią się pokazywać??? wyborcza.pl/duzyformat/1,141587,17030499,Szklane_dreszcze__Szymanik_w_internetowej_kamerce.html#CukGW Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... ... 28.11.14, 11:21 Pia, ha,ha. Wszystko co ludzkie , nie jest mi obce.Nie powiem lubię czasem popatrzeć na dobrze z kamerowane akty nie koniecznie seksualne ale i te też w dobrym wydaniu. Chałtura to chałtura. Nawet dobra prostytutka zawodowa może uprawiać chałturę. Jeśli chodzi o seks , to jestem dość wymagający ale nie perwersyjny. Uwielbiam seks na żywo. Ale najpierw musi być ten błysk w oku.Siła. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... ... 03.12.14, 17:25 Amityrowi trzeba podrzucić sprośny temat ... zaraz nabiera werwy do pisania. Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... ... 03.12.14, 19:10 Przyganiał garnek itd...Nie napiszesz chyba , że nie lubisz sobie po ciupciać. Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 04.12.14, 17:07 jak nie lubię,. on lubi ja lubie ona lubi oni lubia dla zdrowotności to konieczne--a że trzeba czasem poczekać--to trzeba... to nie ma byc belejak Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... ... 04.12.14, 20:14 Jasne , że seks jest zawsze zdrowy, bo miażdżyca nie idzie do głowy. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... ... 04.12.14, 22:11 amityr napisał: > ... seks jest zawsze zdrowy, bo miażdżyca nie idzie do głowy. U mężczyzn "miażdżyca" idzie w dolne rejony ... co to jest bardzo przydatne w tym wieku. Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 04.12.14, 22:43 amityr napisał: > ... seks jest zawsze zdrowy, bo miażdżyca nie idzie do głowy. U mężczyzn "miażdżyca" idzie w dolne rejony ... co to jest bardzo przydatne w tym wieku. ~~~~~~~~~~~~~~ amityr to zaraz o kobietach? a co mężćżyni bez cholestorolu niewlaściwego on tak sdzi--? to żeby się niwe pomylil, bo cholesterol jest tak podły i zdradliwy jak cukrzyca Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... ... 05.12.14, 11:09 pia.ed napisała: > U mężczyzn "miażdżyca" idzie w dolne rejony ... co to jest bardzo przydatne w > tym wieku. No co Ty. Naczynia krwionośne w prąciu muszą być bardzo ukrwione. Więc w tym przypadku miażdżyca, to pełen zwis. Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 05.12.14, 12:53 jestem zaskoczona... nic nie wspominają o cholestorolu co ty mowisz amityr ? tos da odkrycie? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... ... 05.12.14, 13:26 Rozumowalam inaczej ... od miażdżycy usztywniają się ścianki naczyń krwionośnych, a od tego jest nieprzerwana sztywność narządu Inaczej nie potrafię wytłumaczyć ... > No co Ty. Naczynia krwionośne w prąciu muszą być bardzo ukrwione. Więc w tym przypadku miażdżyca, to pełen zwis. > Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 04.12.14, 22:37 a dlaczego dawno dawno temu--raz widzialam film Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... ... 04.12.14, 23:41 Marii, czy czasami nie wzięłaś czegoś "na rozgrzewkę, bo mam wrażenie ze "klawisze Ci się plączą" ... Nic nie zrozumiałam z Twoich wywodów ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 05.12.14, 07:29 jak pia,ed nie masz czego się czepnc to piszesz glupoty o wzięciu czegoś- Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... ... 05.12.14, 21:19 marii51 napisała: > jak pia,ed nie masz czego się czepnc to piszesz glupoty o wzięciu czegoś- Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... 06.12.14, 09:24 Ale najpierw musi być ten błysk w oku.Siła. a os więcej amityr.. bo to juz podpowiedż co mężczyzna dajmy nato lubi... Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... O ZDROWIU I OGOLNEJ 05.12.14, 01:23 Predyspozycjii --to podziw....podaj.to/post/798,3,mylaem-e-to-zwyky-rolnik-gdy-zobaczyem-kim-jestem-naprawd-opada-mi-szczka.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... ... O ZDROWIU I OGOLNEJ 05.12.14, 01:54 """ściiąglam"""" jak troll bardzo interesujące... pia.ed podala bo wyszukala... www.twojapogoda.pl/wiadomosci/110333,temp-odczuwalna-co-to-takiego Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... 06.12.14, 00:16 W Malmö wielokrotnie o tym pisali, bo to miasto jest typowym przykladem tego, ze mozna "zmarznac jak pies" przy temperaturze zerowej ... Takie "wilgotne" zimno przeszywa az do kosci, a wiatr tez robi swoje. Dlatego czasem sprzez pare dni nie ruszam sie z domu ... szczegolnie wtedy, kiedy mam takze zimno w mieszkaniu ... Wole sie w domu cieplo ubrac i siedziec przy kompie czy telewizji zamiast sie chodzic po miescie i wrocic z bolem glowy od wiatru. Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... 06.12.14, 09:01 amityrżeńszeń czy imbir? to mnie bardzo interesuje--bo synowe mowią imbir a ty żęńszeń Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... 06.12.14, 09:13 pia.ed napisała: > W Malmö wielokrotnie o tym pisali, bo to miasto jest typowym przykladem tego, > ze mozna "zmarznac jak pies" przy temperaturze zerowej ... > Takie "wilgotne" zimno przeszywa az do kosci, a wiatr tez robi swoje. > > Dlatego czasem sprzez pare dni nie ruszam sie z domu ... > szczegolnie wtedy, kiedy mam takze zimno w mieszkaniu ... > Wole sie w domu cieplo ubrac i siedziec przy kompie czy telewizji > zamiast sie chodzic po miescie i wrocic z bolem glowy od wiatru. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ pia,ed coś z tobą dziś nie tak brak zmiękczeń, literki skaczą...... zaczęłąś od soczku z coś,coś? dobra wybaczam jak masz nie najcieplej w domku Odpowiedz Link
super.222 Re: Fakta ... 06.12.14, 09:29 Marii ... napisz szybciutko w jaki sposób zabezpieczona zostałaś przed nawiewem zimna przez wywietrzniki. Mam tak samo. Latem błogość, bo całą noc nawiewa świeże powietrze. Ale zima, to po prostu wiatr po głowie, stopach, ciągle przeziębiony pęcherz. To ustrojstwo działa tylko z nawiewem, chociaż ma taki przesuwak. Ubiegłą zimę jakoś przecierpiałam utykając watką wszelkie szparki w tym nawiewie. Tego sezonu już im nie daruję i właśnie dzisiaj przyjdzie serwisant żeby zobaczyc co i jak zadziałać. Z tego względu bardzo pomocna byłaby Twoja odpowiedź. Pa. Odpowiedz Link
super.222 Re: Fakta ... 06.12.14, 11:28 Marii - był serwisant i zrobł co należy żeby nie wiało. Nie trudź sie więc pisaniem instrukcji dla mnie Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... 07.12.14, 12:48 O tak to nie ma . . superciu pochwal się gdzie ci tam tak porządnie uszczelnił? hę Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... 07.12.14, 17:57 marii51 napisała: > O tak to nie ma . > > . superciu pochwal się gdzie ci tam tak porządnie uszczelnił? hę > No,no, to super teraz jak dziewica,aż marii jej zazdrości Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... 08.12.14, 11:38 Dziwne ... dawno temu mialam chlopaka w deblińskiej szkolce- a teraz kolejny mi tu się kręci.. .. juz na emeryturze dawno... amityr popatrz jak smuga na tym niebie..ale jakie ladne ... to niebo jest i będzie zawsze dla wszystkich.... jak śpiewają Romowie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... 06.12.14, 11:20 Wytlumacznie jest proste. Przedtem mialam Mozilla Firefox na ktorym byl zainstalowany program, podkreslajacy na czerwono wszystkie niewlasciwie napisane wyrazy (wystarczylo nie dalam kreseczki nad "o" albo nie dopisalam jakiejs literki). Wtedy moglam szybko poprawiac, klikajac w ukazujaca sie tabelke z propozycjami poprawek, bo nie potrafilam wyslac tekstu, nad ktorym czytelnik bedzie musial sie trudzic, aby zrozumiec. W pojedynczych przypadkach, takich jak "sad" ("sąd") ktorego mi program nie podkreslil, wycinalam z innego tekstu prawidlowo napisana literke i wklejalam. Wyobrazasz sobie, ile czasu mi to zajmowalo? Ale nie moglam inaczej, bo jestem pedantka jesli chodzi o pisanie. Chyba wiesz, ze mam szwedzka kalawiature, na ktorej nie ma polskich liter, wiec jak moge pisac z ogonkami??? Teraz ten chlopak od komputera zmienil bez mojej wiedzy na szwedzkie Google Chrome gdzie jest szwedzki program biurowy, i teraz podkresla mi wszystkie polskie wyrazy, nie dajac oczywiscie alternatywy do poprawki. PS. Masz dobrze z tymi testami, bo mnie lekarka wszystkiego odmawia tlumaczac, ze jestem zdrowa ... A pielegniarka powiedziala mi, ze wystarczy jesli zapisze sie do lekarza raz na rok ... podobno jest taka norma w Szwecji, w co oczywiscie nie wierze !!! marii51 napisała: > pia,ed coś z tobą dziś nie tak brak zmiękczeń, literki skacz..... zaczęłą > ś od soczku z coś,coś? > > mam juz tebest wszystko oprocz nieskontrolowanej tar > czycy, żył,, ale onkolog kolejny raz wkracza w moje życie Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... 06.12.14, 17:19 Google chrome jako przeglądarka są do kitu na dodatek wirusują. Ustaw jako przeglądarkę Google. Wejdź w Narzędzia, kliknij tam Opcje, Ogólne i dalej itd Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... 06.12.14, 22:17 O co chodzi? www.google.pl/webhp?gws_rd=cr&ei=G3KDVKONBMz5UMSrgugP pia.ed dobrze zna te google Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... 07.12.14, 01:37 > Google chrome jako przeglądarka są do kitu na dodatek wirusują. Ustaw jako prze > glądarkę Google. Wejdź w Narzędzia, kliknij tam Opcje, Ogólne i dalej itd Zgadza sie, nie da sie Chrome uzywac ... Reklamy bardzo mi przeszkadzaja ... pojawiaja sie ostrzezenia o wirusie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... 07.12.14, 13:14 NIGDY nie slyszalam, aby ktos uzywal przegladarki o nazwie Chrome... oprocz Ciebie > Więc zrób jak ci napisałem Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... 07.12.14, 13:31 pia.ed napisała: > NIGDY nie slyszalam, aby ktos uzywal przegladarki o nazwie Chrome... oprocz Ci > ebie > Kobieto a gdzie ja napisałem ,że używam Googli Chrome? Próbowałem.Wymieniłem tylko jej wady jako przeglądarki. Ludzie stosują ją bo podobnież jest szybka . Ty sama nie wiesz co chcesz i marudzisz. Stare Panny tak mają, bo im hormony wybijają .Pa. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... amityr 07.12.14, 13:35 Od paru minut pisze na NOWYM przenosnym komputerze, bo na stacjonarnym reklamy wyskakiwaly w takich ilosciach, ze nie dalo sie czytac ani pisac... Zadnego googla nie chce zakladac, tylko Mikrosoft Firefox po polsku aby miec pomoc w pisaniu polskich znakow. Zalozyc chce tez SKYPE ale jak zrobic aby nie stracic wszystkich kontaktow??? Odpowiedz Link
amityr Re: Fakta ... amityr 07.12.14, 15:54 Firefox jest programem czyli jest przeglądarką. Ja mam program Firefoksa a wyszukiwarkę Google. Drugi program mam Internet Explorer z wyszukiwarką Onet. Myślałem ,że masz już zainstalowanego Firefoksa albo sobie zainstaluj i wystarczy w prowadzić wyszukiwarkę domyślna Google. Ale do Chrome Google też można zainstalować domyślną Google . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Fakta ... amityr 07.12.14, 18:21 ... Dziekuje za tak jasne wytlumaczenie .... Jak nie moglam nie zauwazyc roznicy miedzy slowem przegladarka i wyszukiwarka Mialam przegladarki Exploer albo Firefox, i zawsze wyszukiwarke Google ... Na laptopie mam chyba Internet Exploer, fabrycznie zainstalowany. Mnie wszystko idzie wolno jak krew z nosa wiec i tak to sukces, ze w ogole potrafilam wprowadzic w ruch cos, co przedtem widzialam tylko z daleka. Podlaczylam tez bezprzewodowa myszke ze stacjonarnego komputera. Dzis nie mam zamiaru robic czegos wiecej przy laptopie, bo dopiero wrocilam do domu, a niedlugo usiade przed telewizorem ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Fakta ... amityr 08.12.14, 11:44 pia.ed oto kolężęństwo jak może ... zmienic się w odwrotną strone- latami zakladać pomagalam naprawiać pomagalamczas od czasu nie wypominam ,ale .... pia.ed- raptem przestaje mnie zupełnie widzieć na forum --ok patrz w inną stronę..ok Odpowiedz Link