marii51 28.04.20, 07:29 budzą się raniutko pojawiają sie czasem bliżej zamieszkiwania lugzi a jaki mają cel ................................. dawać nam raość zobaczcie posluchajcie jak wolnośc nasza jest piękna Peaceful Instrumental Music, Relaxing Instrumental Music "Golden Spring" by Tim Janis .. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 07:33 gromadka nastepnych spiewakó każdy stara się jak tlko potrafi.... Ptaki Polski - Wiosenne Odgłosy Ptaków;``Skowronek(Feldlerche)``,``Kowalik(Kleiber)``i inne ... Odpowiedz Link
marii51 Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 07:38 KUKUŁKA tak pierwsza raniuttko witała nas na dzialce ... i mam tu podobniewww.youtube.com/watch?v=qKr_ungGOYI Ptaki Polski - Wiosenne Odgłosy Ptaków ;``Rudzik(Rotkehlchen)``,``Strzyżyk(Zaunkönig)``i inne ... Odpowiedz Link
mobic Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 18:06 Ptaszki Marysiu oswój tak żeby się Ciebie nie bali tylko z samego rana przylatywali i w szybę Ci pukali. Ja tak miałem ale po paru miesiącach zlikwidowałem. Było wszystko dobrze dopokąd się gołębie nie dowiedzieli a jak się dowiedzieli to całym stadem przylatywali mi na parapet okienny i tylko musiałem ich wyganiać. W sklepie egzotycznym kupujesz kulkę nie drogo kosztuje i przywiązujesz ja do okna na górze tak żeby kulka zwisała na szybie i masz za kilka dni ładne sikoreczki co ją będą skubać. Odpowiedz Link
marii51 Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 18:54 mobic tylko tak dalej na siatce ogrodzeniowej zawiesilam poidelka bo tak ogłaszali znawcy, że ptaki po tej zimie nie mialy dostępu z topniejacego sniegu uaaa --golabki gruchaja z daleka - Odpowiedz Link
mobic Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 19:15 Resztkami jedzenia nie wolno dokarmiać ptaszków bo oni zjedzą gdy są głodne wszystko ale resztki jedzenia im szkodzą. Kto lubi Ptaszki niech poświęci parę groszy i kupi im słonecznika łuskanego a jak ma orzech włoski łuskany to jeszcze lepiej. Gołąbki gdy chce dokarmiać to pszenicą która jest tania u chłopa ze wsi na targu. Ja tak robię i gdy jestem w Łazienkach Królewskich to Ptaszki mi siadają na dłoni i z ręki mojej jedzą. Odpowiedz Link
mobic Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 20:20 Zobacz mój film z Łazienek, Paw nawet mi jadł z ręki. 10 03 2016r Odpowiedz Link
marii51 Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 21:19 ale fajnie .... znow wreszcie spacerujesz po Łazienkach fajnei Odpowiedz Link
mobic Re: wiosenne śpiewanie ptaków 28.04.20, 21:31 Nagranie jest 4 lata temu. Jeszcze nie spaceruje ale lada dzień może wyruszę. Odpowiedz Link
mobic Re: śpiew skowronków 03.05.20, 11:30 Tam pisze dokładnie o co chodzi co będą nadawać. O śpiewie Skowronkow będą pokazywać na żywo chyba to ciekawe? Odpowiedz Link
mobic Re: śpiew skowronków 03.05.20, 12:58 Nie doczekałem się bo program został zmieniony. Szkoda bardzo bo zapowiadał się ciekawy program. Odpowiedz Link