xy.5 16.04.22, 14:35 Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych,miłego świętowania w gronie najbliższych życzę wszystkim bywającym na tym forum. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobic Re: Swięta 16.04.22, 17:47 Wesołych i zdrowych Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim odwiedzającym Forum. Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 16.04.22, 19:20 I ZNALAZLAM MIEDZYNARODOWE ZDROWIA TRZYMAJCIE SIĘ.. A SPOKOJ NAJWAŻNIEJSZY !! Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 17.04.22, 12:43 brittmarie napisała: > Słonecznych, miłych Świąt Witamy..witamy - kto tu do nas zawitał.? a może ktoś znany tylko nazwał-ła sie po nowemu> ----------dziękujemy Pozdrawiamy Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 17.04.22, 12:43 brittmarie napisała: > Słonecznych, miłych Świąt Witamy..witamy - kto tu do nas zawitał.? a może ktoś znany tylko nazwał-ła sie po nowemu> ----------dziękujemy Pozdrawiamy Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięteczne życzenia od Prezydenta 17.04.22, 13:12 Prezydent Andrzej Duda i pierwsza dama Agata Kornhauser-Duda złożyli świąteczne życzenia rodakom, a także wszystkim uchodźcom z Ukrainy, przebywającym w Polsce. "Wierzymy, że światło zwycięży nad mrokiem. Że prawda, dobro i braterstwo zwyciężą nad złem" - mówiła Agata Duda. Tekst linku Odpowiedz Link
brittmarie Re: Swięta 17.04.22, 17:50 Tak, to ja zawitałam. Zajrzałam na forum "Emeryci i renciści" a później tutaj i spostrzegłam ze zdumieniem te same nicki. A ponieważ każdy pewnie chciałby aby mu nieba przychylono więc i ja tego pragnę. Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 17.04.22, 20:58 brittmarie napisała: > Tak, to ja zawitałam. Zajrzałam na forum "Emeryci i renciści" a później tutaj i > spostrzegłam ze zdumieniem te same nicki. A ponieważ każdy pewnie chciałby ab > y mu nieba przychylono więc i ja tego pragnę. i cieszę sie, nieba wystarczy dla wszystkich i jeszcze w zapasie zostanie...a na klikanie tym bardziej miejsca - każdemu kto przybędzie miejsca jest Odpowiedz Link
brittmarie Re: Swięta 18.04.22, 16:38 Ten zwyczaj chyba odejdzie w zapomnienie. Wyjrzałam oknem, wyjrzałam szybą i nie widziałam nikogo ani z kubłem ani z dzbanem kto by za dziewczęciem bieżał jak na owym obrazku przedstawiono. Odpowiedz Link
mobic Re: Swięta 18.04.22, 17:31 Mniejsze miasteczka i wsie to myślę że długo się utrzyma. Pamiętam nim wstałem z łóżka to byłem oblany przez tatę swego. Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 18.04.22, 20:10 JAK NAJBARDZIEJ NIE MI9NĘŁY TRADYCJE = OWSZEM NIE MOŻNA POLEWAĆ LUDZI IDĄCYCH CHODNIKIEM.. ALE W MNEIJSZYCH MAŁLETNICH ..POWRZESZCĄ NADAL OBLEWAJAC SIĘ Z zKOPANEM.. CHLOPAKI NIE DARUJĄ .. Lany poniedziałek to w Polsce wieloletnia, wielkanocna tradycja. Jeszcze przed świątecznym śniadaniem ruszamy na bliskich z wodnymi pistoletami i psikawkami. Jak tegoroczny śmigus-dyngus spędziły polskie gwiazdy? W sieci znani i lubiani pochwalili się zabawnymi zdjęciami. Jak gwiazdy spędzają lany poniedziałek?dziendobry.tvn.pl/gwiazdy/wielkanoc-2022-gwiazdy-pokazaly-jak-swietuja-lany-poniedzialek-5678881 Odpowiedz Link
marii51 Re: Swięta 18.04.22, 20:27 I ZA rok .. czekamy na 2023 Wesołych Świąt Wielkanocnych! Życzenia Wielkanocne, Wielkanoc Odpowiedz Link
brittmarie Re: Swięta 19.04.22, 09:01 Pozdrawiam zwolenników Świąt Wielkanocnych ale ja niestety nie przepadam za tą tradycją a zabawna to ona może być chyba tylko dla polewających i to też tylko wtedy, gdy dysponują specyficznym poczuciem humoru. Jednego roku śmigus był szczególnie stresujący. Byłam na Święta z małą córeczką w Białce Tatrzańskiej i akurat w lany poniedziałek zorganizowali nam wycieczkę na Kasprowy. Nie było ani zabawne ani bezpieczne gdy młodzi i krzepcy wylewali na przechodzących i przejeżdżających wiadra wody. A temperatura była kilka stopni powyżej zera. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Swięta 19.04.22, 12:20 W mojej rodzinnej miejscowości oblewanie wodą odbywa się w pierwszą niedzielę po świętach od zawsze.W lany poniedziałek to tylko przyjezdni,bądź nowi mieszkańcy się oblewają.Tak było od zawsze i to z pompą,bo od świtu straż pożarna to czyni z odpowiednią pompą,najpierw polewają dom sołtysa a potem innych gospodarzy,akcja trwa od świtu do godz 12 w południe. Odpowiedz Link