16.04.22, 14:35
Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych,miłego świętowania w gronie najbliższych
życzę wszystkim bywającym na tym forum.
Obserwuj wątek
    • mobic Re: Swięta 16.04.22, 17:47
      Wesołych i zdrowych Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim odwiedzającym Forum.
      • marii51 Re: Swięta 16.04.22, 19:20
        I ZNALAZLAM MIEDZYNARODOWE
        ZDROWIA TRZYMAJCIE SIĘ..
        A SPOKOJ NAJWAŻNIEJSZY !!

https://ryga.zpl.lv/wp-content/uploads/2018/03/wielkanoc2018-zyczenia.jpg
    • brittmarie Re: Swięta 17.04.22, 10:01
      Słonecznych, miłych Świąt
      • pia.ed Swięta 17.04.22, 11:08

https://www.gify.net/data/media/1717/brokatowy-obrazek-na-wielkanoc-ruchomy-obrazek-0016.gif
      • marii51 Re: Swięta 17.04.22, 12:43
        brittmarie napisała:

> Słonecznych, miłych Świąt

Witamy..witamy - kto tu do nas zawitał.?

a może ktoś znany tylko nazwał-ła sie po nowemu>wink
        ----------dziękujemy Pozdrawiamy
      • marii51 Re: Swięta 17.04.22, 12:43
        brittmarie napisała:

> Słonecznych, miłych Świąt

Witamy..witamy - kto tu do nas zawitał.?

a może ktoś znany tylko nazwał-ła sie po nowemu>wink
        ----------dziękujemy Pozdrawiamy
        • marii51 Re: Swięteczne życzenia od Prezydenta 17.04.22, 13:12
          https://bi.im-g.pl/im/54/08/1b/z28347476IH,Agata-Duda--Andrzej-Duda.jpg Prezydent Andrzej Duda i pierwsza dama Agata Kornhauser-Duda
          złożyli świąteczne życzenia rodakom, a także wszystkim uchodźcom z Ukrainy,
          przebywającym w Polsce. "Wierzymy, że światło zwycięży nad mrokiem.
          Że prawda, dobro i braterstwo zwyciężą nad złem" - mówiła Agata Duda.
          Tekst linku
    • brittmarie Re: Swięta 17.04.22, 17:50
      Tak, to ja zawitałam. Zajrzałam na forum "Emeryci i renciści" a później tutaj i spostrzegłam ze zdumieniem te same nicki. A ponieważ każdy pewnie chciałby aby mu nieba przychylono więc i ja tego pragnę.
      • marii51 Re: Swięta 17.04.22, 20:58
        brittmarie napisała:

> Tak, to ja zawitałam. Zajrzałam na forum "Emeryci i renciści" a później tutaj i
        > spostrzegłam ze zdumieniem te same nicki. A ponieważ każdy pewnie chciałby ab
        > y mu nieba przychylono więc i ja tego pragnę.

i cieszę sie, nieba wystarczy dla wszystkich i
        jeszcze w zapasie zostanie...smilea na klikanie tym bardziej miejsca
        - każdemu kto przybędzie miejsca jest
        • marii51 Re: Swięta 18.04.22, 13:44
          https://i.pinimg.com/originals/99/77/49/997749b25b4bbaf5bd0f1928194dc6d8.gif
          • brittmarie Re: Swięta 18.04.22, 16:38
            Ten zwyczaj chyba odejdzie w zapomnienie. Wyjrzałam oknem, wyjrzałam szybą i nie widziałam nikogo ani z kubłem ani z dzbanem kto by za dziewczęciem bieżał jak na owym obrazku przedstawiono.
            • mobic Re: Swięta 18.04.22, 17:31
              Mniejsze miasteczka i wsie to myślę że długo się utrzyma. Pamiętam nim wstałem z łóżka to byłem oblany przez tatę swego.
              • marii51 Re: Swięta 18.04.22, 20:10
                JAK NAJBARDZIEJ NIE MI9NĘŁY TRADYCJE = OWSZEM NIE MOŻNA POLEWAĆ LUDZI IDĄCYCH CHODNIKIEM.. ALE W MNEIJSZYCH MAŁLETNICH ..POWRZESZCĄ NADAL OBLEWAJAC SIĘ Z zKOPANEM.. CHLOPAKI NIE DARUJĄ ..

Lany poniedziałek to w Polsce wieloletnia, wielkanocna tradycja. Jeszcze przed świątecznym śniadaniem ruszamy na bliskich z wodnymi pistoletami i psikawkami. Jak tegoroczny śmigus-dyngus spędziły polskie gwiazdy? W sieci znani i lubiani pochwalili się zabawnymi zdjęciami.

Jak gwiazdy spędzają lany poniedziałek?dziendobry.tvn.pl/gwiazdy/wielkanoc-2022-gwiazdy-pokazaly-jak-swietuja-lany-poniedzialek-5678881
                  • brittmarie Re: Swięta 19.04.22, 09:01
                    Pozdrawiam zwolenników Świąt Wielkanocnych ale ja niestety nie przepadam za tą tradycją a zabawna to ona może być chyba tylko dla polewających i to też tylko wtedy, gdy dysponują specyficznym poczuciem humoru. Jednego roku śmigus był szczególnie stresujący. Byłam na Święta z małą córeczką w Białce Tatrzańskiej i akurat w lany poniedziałek zorganizowali nam wycieczkę na Kasprowy. Nie było ani zabawne ani bezpieczne gdy młodzi i krzepcy wylewali na przechodzących i przejeżdżających wiadra wody. A temperatura była kilka stopni powyżej zera.
                    • xy.5 Re: Swięta 19.04.22, 12:20
                      W mojej rodzinnej miejscowości oblewanie wodą odbywa się w pierwszą niedzielę po świętach od zawsze.W lany poniedziałek to tylko przyjezdni,bądź nowi mieszkańcy się oblewają.Tak było od zawsze i to z pompą,bo od świtu straż pożarna to czyni z odpowiednią pompą,najpierw polewają dom sołtysa a potem innych gospodarzy,akcja trwa od świtu do godz 12 w południe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka