tropem_misia1 Re: Jak mi sie łyso i głupio zrobiło- przeca jest 22.07.10, 19:10 Czworonogi ubrane w czapki, okulary i trzymające w pyskach koszyk można spotkać na ulicach Manili. Zwierzęta zostały wytresowane przez właściciela, by zbierać drobne od przechodniów. Rząd Filipin w ramach walki z głodem postanowił przekazać bezpośrednie dofinansowanie ubogim rodzinom. Prezydent Benigno Aquinos i jego administracja podjęli działania niedługo po opublikowaniu raportu zgodnie z którym ok. 780 tys rodzin, czyli 4,2 procenta populacji odczuwa głód często lub zawsze. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Jak mi sie łyso i głupio zrobiło- przeca jest 22.07.10, 19:20 Jakoś mi te pieski nie wyglądają na należące do zagłodzonych ludzi. Odpowiedz Link
rybka_zwana_wanda Re: Jak mi sie łyso i głupio zrobiło- przeca jest 22.07.10, 23:11 Wstyd być ludziem - a to wszak Europa... Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re: Jak mi sie łyso i głupio zrobiło- przeca jest 22.07.10, 23:49 ano czasem wstyd Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 23.07.10, 05:27 był trzy lata nietykalny! Obrońcy zwierząt wielokrotnie zgłaszali policji, że czworonogi są w opłakanym stanie. Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 23.07.10, 14:32 smutne ile takich pieskow cierpi Mnie to jednak zastanawia czy taki pies ze schroniska nie jest juz po tak ciezkich przejsciach, ze staje sie nieobliczalny i czesto tak zestresowany i zastraszony, ze potrafi atakowac bez powodu? Odpowiedz Link
kolorowa_skarpetka Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 23.07.10, 14:50 Pewnie to bardziej zlozona sprawa i wiele czynnikow sie na to sklada np. ile przeszedl i jak dlugo to trwalo, jak "silny psychicznie" jest z natury, jaki ma charakter, jaki jest nowy wlasciciel i jakie ma podejscie... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 24.07.10, 09:36 wei.wu.wei napisał: > Mój nie. Masz pieska ze schroniska? Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 24.07.10, 14:40 Konkretnie pieskę. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 24.07.10, 18:56 Jak ma na imię? Też bym chciała pieska ,ale pracuję (: No to kotka mi sie plącze pod nogami. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 24.07.10, 19:12 > Jak ma na imię? A nie powiem, bo charakterystycznie a ja mam paranoiczną politykę ochrony prywatności na forum. > Też bym chciała pieska ,ale pracuję (: > No to kotka mi sie plącze pod nogami. W pracy? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re:Właściciel zamku w Kamieńcu Ząbkowickim 24.07.10, 19:17 Rozumiem. Nie w pracy, w domku.Kotka czeka cierpliwie. Odpowiedz Link
rybka_zwana_wanda psy po przejściach 24.07.10, 23:48 Jest zazwyczaj odwrotnie - takie psy stają się najwierniejszymi przyjaciółmi. Jeśli są to psy po traumatycznych przejściach - często pomaga psi behawiorysta. Moja psica urodziła się dzika. Jej matkę ktoś, kto nazywał się człowiekiem wyrzucił z domu. Uwiła gniazdo w miejscu, gdzie nikt nie mógł już jej zrobić krzywdy. Urodziła i wykarmiła trzy dorodne szczeniaki. Udało się pomóc całej czwórce. Najtrudniej było z matką, bo dostała zbyt dużą dawkę "człowieczeństwa", żeby móc spokojnie spać w obecności ludzi. Ale jednak udało się. A mój pies kocha tak bardzo, że czasami mam wrażenie, że składa się z jednego wielkiego serducha na czterech łapach. Odpowiedz Link