tropem_misia1 31.07.10, 05:15 nie znają historii własnego kraju?a nas uważają za przewrażliwionych?To ich własny kraj stworzył w.w. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invalid.cursor Re: Jak to jest 31.07.10, 08:20 Ależ znają, przynajmniej ci starsi. Wolą się do tej historii nie przyznawać, zwłaszcza niektórzy. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Jak to jest 31.07.10, 09:19 "sformułowanie to jest wprawdzie poprawne gramatycznie, lecz niepoprawne z politycznego punktu widzenia" A dlaczego nikt nie żąda zmiany nazwy: Polska Telefonia Cyfrowa (Era,Heyah,TakTak)? Skoro główni udziałowcy wyglądają tak: T-Mobile Deutschland GmbH (70,5% udziałów) T-Mobile Poland Holding No. 1 B.V. (22,5%) to chyba powinni się nazywać: Niemiecka telefonia cyfrowa na terenach Polski Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Jak to jest 31.07.10, 09:46 A co do znajomości historii mała historia autentyczna. Kolega się pytał miejscowych, dlaczego stacja U-Bahna zwie się Waterloo. - No jak to, nie słyszałeś o tej wielkiej bitwie? - Słyszałem, ale nie słyszałem, żeby stacja upamiętniała klęskę. Na co już całkiem zdumiony Dolnosaksończyk: - Myśmy przecież ją wygrali. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Jak to jest 31.07.10, 19:29 No dobra, ale każdy powinien rzetelnie wykonywać swoją pracę. Czy to szewc, czy lekarz czy dziennikarz. Tak się składa , że zawód dziennikarza wymaga wiedzy na temat tego co się pisze.Jak się nie wie , nie wstyd, luka się choćby w Google. Pierdy to ja piszę. Dziennikarz musi mieć wiadomości poparte wiedza powtarzam.Taki zawód. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Jak to jest 31.07.10, 20:09 Zadaniem dziennikarza każdej gazety jest podbijanie zainteresowania pismem. A Focus to jak sama wiesz nie jest Mówią Wieki czy choćby Wiedza i Życie. Ich dziennikarz doskonale wie, że jak napisze "polski obóz" to jest to poprawne gramatyczne, że osoba znająca historię wie, że to obóz zlokalizowany na polskich terenach pod okupacją niemiecką. W odróżnieniu od obozów na innych ternach, chociażby Niemiec. Wie też, że w Polsce istnieją środowiska, które jednoznacznie czytają to jako - obóz zorganizowany przez Polaków. I że po tej publikacji te środowiska narobią takiego szumu, że pół Europy usłyszy o jego tekście, wraz z nazwą pisma. Taką on ma właśnie wiedzę Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Jak to jest 31.07.10, 20:15 To jak lanie z gołymi cyckami, gdy Bozia głosu nie dała. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Jak to jest 31.07.10, 20:37 No co Ty. Chcesz tytuły z Gazety Wyborczej? I jak się mają do treści? Na tym właśnie dzisiaj polega zawód dziennikarza. Może Ci się to nie podobać. Mnie też się nie podoba. Ale taki właśnie jest świat. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Jeszcze jeden przykład 31.07.10, 20:18 Skoro Polska Telefonia T-mobile nie przemawia Załóżmy hipotetycznie, że prasa pisze: krakowski przekręt. Czy to znaczy, że Krakusi kogoś przekręcili? Być może - ale tylko dla kogoś, kto nie zna historii oszukania krakowskiego oddziału banku przez dwóch Warszawiaków i uroczą Poznaniankę. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Aaaaaaaaaaaa 31.07.10, 20:33 jak można porównywać do mordu i bestialstwa? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 20:34 jak to wyskrobywali imię faraona ,który był be. " razem z imieniem ma umierać" Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 20:41 Ech, te rozmowy z kobietami. Ja ci mówię o mechanizmach, o zasadach, o zjawiskach. A Ty o konkrecie. Iże ten konkret ma byc oderwany od ogólnych zjawisk. A świat tak nie działa. Czy Dolnosaksończycy powinni teraz protestować, że my mówimy o klęsce pod Waterloo?. Że nie podkreślamy, że to klęska Napoleona a zwycięstwo innych? A przykładu z wyskrobywaniem nie rozumiem. Kłamstwo "oświęcimskie" jest prawnie zabronione. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 20:53 I nie wytłumaczę , bo się zawstydziłam tej myśli. Wiem czepiam sie konkretów. Udaję ,że nie jestem tylko trybikiem w maszynie. Sie nie przemawiajmy, sie wnerwiłam tymi trollami. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 20:59 > I nie wytłumaczę , bo się zawstydziłam tej myśli. Dawaj... > Wiem czepiam sie konkretów. > Udaję ,że nie jestem tylko trybikiem w maszynie. Tu nie o to chodzi. Ot po prostu jakbym spotkał turystę pytającego, dlaczego Polacy organizowali obozy, z najwyższym zdumieniem bym zapytał, czy nie słyszał o niemieckiej okupacji. > Sie nie przemawiajmy, sie wnerwiłam tymi trollami. Też coś. Póki troll się nie okaże trollem - fajnie jest. Potem mnie nie ma. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 21:02 No dobra, ale zostałam przeżuta przez nich. Nie dam. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 21:04 Po tym się właśnie ich poznaje... Nie to nie Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 21:05 By the way - właśnie dlatego pisałem, że na dwóch. Uważaj więc, to miało znaczyć. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 21:12 Santa. Wiem które. Ale nigdy nie przekraczam granic. Ze swojego podwórka piszę tylko o kocie))) Reszta jest milczeniem, lub półsłówkiem. Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Żech wspomniałam 31.07.10, 21:16 A ja nie wiem. Więc całkiem możliwe, że te 2 to 2 inne... Co do mnie, to nie legitymizuję takich forów (for?). Po co następni mają się nabierać? Odpowiedz Link