03.08.13, 19:40
tak zmęczona,że z przyjemnością obejrzę sobie bajkę.
Dzisiaj : Joe Black ......big_grin
mniam...
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Jestem 04.08.13, 05:16
      i zasnęłam ...ledwo się zaczęła...
      • debi_bebi Re: Jestem 04.08.13, 07:23
        Też trochę przespałam, przez reklamy, ale jak się przebudziłam koło 23:00, to jeszcze trwał.
        Powiem szczerze, że się nieco rozczarowałam. Film długaśny, Brad jakiś taki niezdecydowany, miotał się czy zostać, czy odejść, a jak odejść, to z kim; jego panna bez przerwy mrużyła oczy w sposób, który mnie wybitnie i nie wiedzieć czemu denerwował; wszystko razem jakieś takie przesadnie ckliwe... W ogóle nie wiem, o co poecie chodziło.
        • tropem_misia1 Re: Jestem 04.08.13, 08:18
          debi_bebi napisała:

> Też trochę przespałam, przez reklamy, ale jak się przebudziłam koło 23:00, to j
          > eszcze trwał.
          > Powiem szczerze, że się nieco rozczarowałam. Film długaśny, Brad jakiś taki nie
          > zdecydowany, miotał się czy zostać, czy odejść, a jak odejść, to z kim; jego pa
          > nna bez przerwy mrużyła oczy w sposób, który mnie wybitnie i nie wiedzieć czemu
          > denerwował; wszystko razem jakieś takie przesadnie ckliwe... W ogóle nie wiem
          > , o co poecie chodziło.

Poecie głównie o śmierć się rozchodziło.
          Ta gnana ciekawością ( główna siła napędu rodzaju ludzkiego - jak powiedziano w filmie) postanowiła przyjrzeć się życiu.
          Nie dość ciekawości , w filmie obnażono śmierć emocjami.
          Ta co cię wnerwiała , tak merdała powieczkami ,że śmierć doznała miłości.
          Więcej...zrozumiała na czym ona polega i dokonała poświęcenia rezygnując z merdającej dziewczyny.
          Przeca pisałam ,żę to bajka.
          Dla mię film idealny do poduszki.

Śmierć mi się jawi jak coś absolutnie beznamiętnego.
          Przychodzi i zabiera.

a Hopkinsa to ja uwielbiam psze panismile))
          Pierwszy raz zakołatało we mnie serce w "Milczeniu owiec"

a potem....jakoś poszłooooo
          nieważne czy był kamerdynerem czy antykwariuszem czy więźniem ,który kupił życie

choć została nadszarpnięta gdy zagrał w "Hannibalu" ( II część "Milczenia owiec") .Jodie Foster już w niej nie zagrała ( też ją bardzo lubię)
          film w.w. był rzyg , fuj , błeeeee
          • debi_bebi Re: Jestem 04.08.13, 09:19
            Podzielam Twoją sympatię do Hopkinsa i Jodie, i do wymienionych filmow smile
            Hopkins grał też w filmie "Kraina wiecznego szczęścia" , nakręconym na podstawie powieści Stevena King'a (kolejny Twój ulubieniec, prawda?), który szalenie mi się podobał. Gra tam człowieka obdarzonego zdolnościami parapsychicznymi, ściganego przez tajne służby.
            Może oglądałaś? Jeśli nie, to polecam przy najbliższej sposobności smile
            • tropem_misia1 Re: Jestem 04.08.13, 09:25
              Oglądałam.
              Grał z małym chłopcem.
              Podobało mię się.
              • debi_bebi Re: Jestem 04.08.13, 09:32
                Przyznać muszę, że wg mnie niektóre dzieła zyskują głównie dzięki aktorskim kreacjom.
                Dlatego w tym wczorajszym - gdyby nie Hopkins i przeuroczo chłopięcy ( z wyglądu i zachowania) Brad....
      • rena-ta49 Re: Jestem 04.08.13, 07:25
        Ten upał daje się we znaki wszystkim.
        • tropem_misia1 Re: Jestem 04.08.13, 08:05
          tiaa
          dziś znowu walka z żarem
          wiertalotek już hula big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka