13.06.15, 15:51
dr Sergio Canavero, który jest pomysłodawcą zabiegu, twierdzi, że do pomocy będzie potrzebował aż 150 lekarzy i pielęgniarek. Swój zespół zamierza szkolić przez kolejne dwa lata. W końcu podczas operacji najmniejszy nawet ruch musi być w perfekcyjny w każdym calu. Największym problemem są jednak na razie poszukiwania odpowiedniej kliniki i... kraju, który zgodzi się, aby na jego terenie wykonano taki zabieg.
Obserwuj wątek
    • mori111 Re: To nie SF 13.06.15, 19:13
      Słyszałam o tym z 4 miesiące temu.
      Takie to trochę creepy.
      • tropem_misia1 Re: To nie SF 13.06.15, 19:26
        ano straszne
        przed człowiekiem staną wszelakie możliwości , a jak ogólnie wiadomo - intencje człowieka są różne.
        Już sobie wyobrażam super tajne laboratorium gdzie młodemu człowiekowi ucinają głowę , by przeszczepić głowę schorowanego starca i zapewnić mu życia ciąg dalszy.
        • mori111 Re: To nie SF 13.06.15, 19:34
          Ja rozumiem nerka, serce.... Sama nie wiem czy bym chciała chodzić w cudzym ciele. Być może życie znacznie by się wydłużyło, ale ten alzheimer.... No i pomyśleć, że komuś spodoba się nasze ciało jeszcze żywe i zapłaci łowcom...to chyba będzie nie do uniknięcia...
          • tropem_misia1 Re: To nie SF 13.06.15, 19:41
            tak
            a ludzie tylko będą debatować co jest etyczne , a co nie.
            • mori111 Re: To nie SF 13.06.15, 20:13
              Też tego nie znoszę. Oczywistym przecież jest, ze cala ludzkość nie będzie za lub przeciw.
              • tropem_misia1 Re: To nie SF 13.06.15, 20:24
                Bo oczywistym jest też ,że cześć ludzi ("naukowców") działa ze szlachetnych pobudek , a inni dla zdrożnych celów.
                • rudka-a Re: To nie SF 13.06.15, 20:40
                  Nie, zdecydowanie nie....
                  • tropem_misia1 Re: To nie SF 13.06.15, 20:59
                    Podejrzewam ,że się sprzeciwiaszsmile))
                    • rudka-a Re: To nie SF 13.06.15, 21:02
                      Zaświtały mi kadry z filmu Frankenstein wink)
                      • tropem_misia1 Re: To nie SF 13.06.15, 21:05
                        aaa
                        tam to włożyli mózg do trupa zdaje się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka