lilith70 10.07.15, 08:57 Przez Wasze narzekania mam 14 stopni buuuuu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 09:32 Zboczona Na Antarktydę z Wami Pewnie jesteście zimnokrwistym pokoleniem po Sybirakach Odpowiedz Link
leziox Re: No co Ty?!! 10.07.15, 11:54 Postaram się coś Ci podesłać. U mnie nadal nie kończące się 32 stopnie. W plusie naturalnie. Odpowiedz Link
leziox Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:00 No a co myślałeś? Utrzymanie ma, żarcie i dach nad głową, do pracy iść nie musi no to i zadowolony może spać cały dzień. Odpowiedz Link
zegor Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:07 Nie jest za specjalnie zadowolony,bo ma areszt domowy ! Wczoraj z poręczy tarasu,wysokość pierwszego piętra,przeskoczył na parapet okna kuchni, czym prawie przyprawił mnie o zawał Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:13 Moj kot skacze z 1 piętra na taras i z tarasu na dach takiego parterowego budynku. A czasem kładzie mi się na maskę samochodu, bo ciepła Druga nie ma pojęcia o istnieniu świata zewnętrznego I może dobrze. Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:09 leziox napisał: > Postaram się coś Ci podesłać. U mnie nadal nie kończące się 32 stopnie. W plusi > e naturalnie. Podeślij podeślij, bo przecież przyjdzie mi kurtałkę ubierać Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 22:43 Ja też się piszę na podesłanie ciepełka. Rano jadąc rowerem na targ musiałam kurtałkę wyciągnąć, zapomniałam jednak o zmianie bytów na bardziej kryte i zmarzłam. Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:00 Chłodno, doobrze ) dla mnie lux pogoda, nareszcie przestałam dyszeć ))) Odpowiedz Link
anus-hka Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:06 U mnie bylo dzis optymalne 23 w cieniu i błękit...można sie doczepić do wiaterka nieco chłodzącego końcówki ....taka pogodę lubię....ale naprawde upal dla mnie lepszy nic mróz mimo wszystko Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:14 23 stopnie jest ok ale 14 a w porywach 16 latem to juz nie jest fajne, a raczej skłaniające do niezadowolenia, bo nie po to lato jest żeby człowiek biegał w kurtce Odpowiedz Link
anus-hka Re: No co Ty?!! 11.07.15, 13:15 lilith70 napisała: > 23 stopnie jest ok ale 14 a w porywach 16 latem to juz nie jest fajne, a raczej > skłaniające do niezadowolenia, bo nie po to lato jest żeby człowiek biegał w k > urtce > ...w Norwegii takie lato to prawdziwie "afrykański" war ...przy plus 4 zdejmuja koszule i jedzą lody nad brzegiem morza....a tu całe plus 16... Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:52 Dlatego mnie do Norwegi ani na żadną północ nie ciągnie, nawet do Anglii, ja jestem typ południowy Inaczej staję sie marudna i złośliwa Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:17 tamaryszek44 napisała: > Ja też się piszę na podesłanie ciepełka. Rano jadąc rowerem na targ musiałam ku > rtałkę wyciągnąć, zapomniałam jednak o zmianie bytów na bardziej kryte i zmarzł > am. > ------------------------------- o cholipa zastanawiałam się co to są "byty kryte" I już myślałam że cos paranormalnego Też dziś zmarzłam i mnie się to nie podoba Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:29 Teraz jest ze 12 stopni, zimno ciągnie od otwartego okienka, trza chyba zaryglować ) Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:35 mnie w nocy obudził chłód. Dziś juz mam okna pozamykane, bo mnie gardło nawet drapie. Niech będzie przynajmniej te 20 w cieniu, ale nie takie zimno paskudne. Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:42 Dzisiaj wiało, więc i temp gwałtownie spadła. W niedzielę ma być chyba 27....całkiem fajnie może być...ponad 32, to już ukrop...chałupa sie nagrzewa, gorąco, jak diabli...apetyt mi szwankuje ) Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:47 No tak, najgorszy ten apetyt hahaha A propos apetytu, kupiłam dziś kiełbasę żywiecką w słoiku - matko bosko jaka pyszna! I juz się zastanawiałam jak zrobic taką słoikową kiełbasę samemu Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:55 Na pewno trzeba upchać kiełbasę w słoiki kiełbasę zrobić samej ) póxiej doprowadzić do wrzenia i nie wiem co dalej ) Pare lat temu znajomy robił pycha pasztetówkę... zapytałam o przepis... a ten mi w tonach podaje bo na zakładach mięsnych pracował Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:05 hahahaha byłoby dla całego forum hahahaha no wiem że trzeba mięso z przyprawami w słoiku wekować, ale wiesz, ciekawe jakie mięso, jak je przygotować jakie przyprawy. Mówię Ci pyszna ta kiełbasa jak nie wiem co.... Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:20 Ja poszłabym na forum "kuchnia" tam są tęgie głowy, to pomogą ) Nie spotkałam....rozejrzę się jutro w sklepie ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:35 Aż się mie przypomniało jest mielone? mielim! to poczekam! mielim wczoraj Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:40 hahahahahahaha To ja tak nietematycznie --Zawarliśmy z mężem umowę: jednego dnia ja robię zakupy, drugiego on. I tak żyjemy: jeden dzień jemy, drugi pijemy..... Odpowiedz Link
leziox Re: No co Ty?!! 11.07.15, 21:35 21.35-na zewnątrz 28 stopni. Na wieczor taka smażalnia niekoniecznie dobra. Chyba że dla fląder. Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:34 no u mnie trochę cieplej ale jutro liczę jeszcze cieplej, bo jak nie to sie obraże na ta pogodę i do końca lata nie wyjdę z domu o! Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:53 no u mnie nie, przed chwila wróciłam, to wiem co mówię Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 01:16 Ale co się zdarza? zimno? Ostatnio u mnie często się zdarza Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:06 I my mamy dziś gorąco. Słońca mało, ale jest parno i chyba popada. Lubię tak Odpowiedz Link
lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:14 U mnie jest pochmurno ale słońce prześwituje i jest ciepełko Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:29 A w tym kociołku to co się pichciło? Jedzonko jednodaniowe? Pochwal sie Zegor! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:06 To chyba kociołek czarownicy) O niezgłębionej zawartości Odpowiedz Link
zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:44 To były wspaniałe pieczonki w nowym kociołku, jaki dostałem na Dzień Ojca Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:58 Pochwalę się mam taki kociołek żeliwny.... upycham w niego krojone ziemniaki, boczek, albo kiełbaskę, kapustkę, marchewkę i co się nawinie )) nie zapominam o cebuli, przyprawach... Pycha!!!....grill niech się schowa! ) Odpowiedz Link
anus-hka Re: No co Ty?!! 12.07.15, 13:07 Jak sie poupycha do pelna to cala rodzinka nakarmiona za jednym zamachem Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 13:16 Oj, w rzeczy samej ) kto lubi piwko może delektować się nim wcinając smakołyki ) Kociołek przyjmie wszystko.. reeweelacja ))))))) Dobrze, że mi przypomniał, iż posiadam takie cuś.... zapomniałam o kociołku..hah.... pójdzie w ruch...może jeszcze dziś )) Odpowiedz Link
zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 14:49 Teź wolę pieczonki niź grilla To jest kociołek pięciolitrowy więc konsumpcja była do północy a dzisiaj przy czyszczeniu "wyczyściłem wyczyściłem" resztki Co do wsadu, to ziemniaki,przyprawy, kiełbasa, obowiązkowo boczek,nie lubię tylko dodawać buraków, a reszta to według chęci i fantazji Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 16:04 Nawet nie pomyślałam, żeby buraczki tam upchać ) To mi się jakoś tak kojarzy z ..... majtkowym różem potem )) A poza tym buraczki, to do chrzaniku, jako dodatek ))w zimie, do kotleta )))) teraz letnia surówka!..o! jeśli już ) ale jak wiesz, różne są kulinarne zboczenia )) aleee czasem smakują, że hejjj ))))))) Odpowiedz Link
rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 19:45 Za szybko kociołek oczyściłeś ) pozostaje kanapka z czymś zalegającym w lodówce i coś do przepchania kęsa ) co tam masz dobrego w barku? )) Odpowiedz Link