Dodaj do ulubionych

Oddajcie mi lato!

10.07.15, 08:57
Przez Wasze narzekania mam 14 stopni buuuuucryingcryingcryingcrying
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 09:10
      Piekło wreszcie poszło precz. https://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif
      • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 09:32
        Zboczona tongue_out
        Na Antarktydę z Wami tongue_out
        Pewnie jesteście zimnokrwistym pokoleniem po Sybirakach wink
        • leziox Re: No co Ty?!! 10.07.15, 11:54
          Postaram się coś Ci podesłać. U mnie nadal nie kończące się 32 stopnie. W plusie naturalnie.
          • zegor Re: No co Ty?!! 10.07.15, 12:14
            Chłodno......nawet mi drink nie smakuje...
            • zegor Re: No co Ty?!! 10.07.15, 12:25
              Za to sierściuchowi wsio rawno.....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/HooCB1WjG1mZSqk2hB.jpg
              • leziox Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:00
                No a co myślałeś? Utrzymanie ma, żarcie i dach nad głową, do pracy iść nie musi no to i zadowolony może spać cały dzień.
                • zegor Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:07
                  Nie jest za specjalnie zadowolony,bo ma areszt domowy !
                  Wczoraj z poręczy tarasu,wysokość pierwszego piętra,przeskoczył na parapet okna kuchni,
                  czym prawie przyprawił mnie o zawał wink
                  • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:13
                    Moj kot skacze z 1 piętra na taras i z tarasu na dach takiego parterowego budynku. A czasem kładzie mi się na maskę samochodu, bo ciepła wink Druga nie ma pojęcia o istnieniu świata zewnętrznego wink I może dobrze.
          • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 13:09
            leziox napisał:

> Postaram się coś Ci podesłać. U mnie nadal nie kończące się 32 stopnie. W plusi
            > e naturalnie.

Podeślij podeślij, bo przecież przyjdzie mi kurtałkę ubierać crying
            • tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 22:43
              Ja też się piszę na podesłanie ciepełka. Rano jadąc rowerem na targ musiałam kurtałkę wyciągnąć, zapomniałam jednak o zmianie bytów na bardziej kryte i zmarzłam.
              • rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:00
                Chłodno, doobrze smile)
                dla mnie lux pogoda, nareszcie przestałam dyszeć wink)))
                • anus-hka Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:06
                  U mnie bylo dzis optymalne 23 w cieniu i błękit...można sie doczepić do wiaterka nieco chłodzącego końcówki ....taka pogodę lubię....ale naprawde upal dla mnie lepszy nic mróz mimo wszystkosmile
                  • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:14
                    23 stopnie jest ok ale 14 a w porywach 16 latem to juz nie jest fajne, a raczej skłaniające do niezadowolenia, bo nie po to lato jest żeby człowiek biegał w kurtce smile
                    • anus-hka Re: No co Ty?!! 11.07.15, 13:15
                      lilith70 napisała:

> 23 stopnie jest ok ale 14 a w porywach 16 latem to juz nie jest fajne, a raczej
                      > skłaniające do niezadowolenia, bo nie po to lato jest żeby człowiek biegał w k
                      > urtce smile
                      >

...w Norwegii takie lato to prawdziwie "afrykański" war smile...przy plus 4 zdejmuja koszule i jedzą lody nad brzegiem morza....a tu całe plus 16...
                      • lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:52
                        Dlatego mnie do Norwegi ani na żadną północ nie ciągnie, nawet do Anglii, ja jestem typ południowy smile Inaczej staję sie marudna i złośliwa tongue_out
              • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:17
                tamaryszek44 napisała:

> Ja też się piszę na podesłanie ciepełka. Rano jadąc rowerem na targ musiałam ku
                > rtałkę wyciągnąć, zapomniałam jednak o zmianie bytów na bardziej kryte i zmarzł
                > am.
                >
                -------------------------------
                o cholipa zastanawiałam się co to są "byty kryte" big_grinbig_grin I już myślałam że cos paranormalnego big_grin
                Też dziś zmarzłam i mnie się to nie podoba tongue_out
                • rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:29
                  Teraz jest ze 12 stopni, zimno ciągnie od otwartego okienka, trza chyba zaryglować wink)
                  • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:35
                    mnie w nocy obudził chłód. Dziś juz mam okna pozamykane, bo mnie gardło nawet drapie. Niech będzie przynajmniej te 20 w cieniu, ale nie takie zimno paskudne.
                    • rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:42
                      Dzisiaj wiało, więc i temp gwałtownie spadła. W niedzielę ma być chyba 27....całkiem fajnie może być...ponad 32, to już ukrop...chałupa sie nagrzewa, gorąco, jak diabli...apetyt mi szwankuje wink wink)
                      • lilith70 Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:47
                        No tak, najgorszy ten apetyt hahaha big_grinbig_grin

A propos apetytu, kupiłam dziś kiełbasę żywiecką w słoiku - matko bosko jaka pyszna! big_grin
                        I juz się zastanawiałam jak zrobic taką słoikową kiełbasę samemu tongue_out
                        • rudka-a Re: No co Ty?!! 10.07.15, 23:55
                          Na pewno trzeba upchać kiełbasę w słoiki suspicious
                          kiełbasę zrobić samej wink)
                          póxiej doprowadzić do wrzenia suspicious i nie wiem co dalej wink)
                          Pare lat temu znajomy robił pycha pasztetówkę...
                          zapytałam o przepis...
                          a ten mi w tonach podaje big_grin bo na zakładach mięsnych pracował big_grin
                          • lilith70 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:05
                            hahahaha byłoby dla całego forum hahahaha
                            no wiem że trzeba mięso z przyprawami w słoiku wekować, ale wiesz, ciekawe jakie mięso, jak je przygotować jakie przyprawy.
                            Mówię Ci pyszna ta kiełbasa jak nie wiem co....
                            • rudka-a Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:20
                              Ja poszłabym na forum "kuchnia" wink tam są tęgie głowy, to pomogą smile)
                              Nie spotkałam....rozejrzę się jutro w sklepie wink)
                              • lilith70 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:33
                                Kupiłam w sklepie Społem tongue_out
                                • rudka-a Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:35
                                  Aż się mie przypomniało big_grin
                                  jest mielone? mielim!
                                  to poczekam!
                                  mielim wczoraj big_grinbig_grin
                                  • lilith70 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 00:40
                                    hahahahahahaha big_grinbig_grinbig_grin
                                    To ja tak nietematycznie

--Zawarliśmy z mężem umowę: jednego dnia ja robię zakupy, drugiego on. I tak żyjemy: jeden dzień jemy, drugi pijemy.....
                • tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 21:07
                  No kurde! butów miało byćsmile
                  • tropem_misia1 Re: No co Ty?!! 11.07.15, 21:18
                    Byt jak but...jest wygodny albo niesmile)
                    • leziox Re: No co Ty?!! 11.07.15, 21:35
                      21.35-na zewnątrz 28 stopni.
                      Na wieczor taka smażalnia niekoniecznie dobra.
                      Chyba że dla fląder.
                      • lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:34
                        no u mnie trochę cieplej ale jutro liczę jeszcze cieplej, bo jak nie to sie obraże na ta pogodę i do końca lata nie wyjdę z domu o!
                        • super.halusia Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:48
                          Jest gorącosmirk
                          • lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 00:53
                            no u mnie nie, przed chwila wróciłam, to wiem co mówię smile
                            • super.halusia Re: No co Ty?!! 12.07.15, 01:05
                              zdarza siębig_grin
                              • lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 01:16
                                Ale co się zdarza? zimno? Ostatnio u mnie często się zdarza tongue_out
                                • tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:06
                                  I my mamy dziś gorąco. Słońca mało, ale jest parno i chyba popada. Lubię takwink
                                  • lilith70 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:14
                                    U mnie jest pochmurno ale słońce prześwituje i jest ciepełko smile
                                    • zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:24
                                      Wczoraj wieczorem było "cieplutko" big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/id/vc/tyrg/uYr4KEJiNbCZI6xLcB.jpg
                                      • tamaryszek44 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 11:29
                                        A w tym kociołku to co się pichciło? Jedzonko jednodaniowe? Pochwal sie Zegor!
                                        • tropem_misia1 Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:06
                                          To chyba kociołek czarownicysmile)
                                          O niezgłębionej zawartości
                                        • zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:44
                                          To były wspaniałe pieczonki w nowym kociołku, jaki dostałem na Dzień Ojca big_grin
                                          • zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:47
                                            A teraz uzupełniam płyny big_grin na ławce pod czereśniąwink
                                            • rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 12:58
                                              Pochwalę się suspicious mam taki kociołek żeliwny....smile
                                              upycham w niego krojone ziemniaki, boczek, albo kiełbaskę, kapustkę, marchewkę i co się nawinie wink)) nie zapominam o cebuli, przyprawach...
                                              Pycha!!!....grill niech się schowa! wink)
                                              • anus-hka Re: No co Ty?!! 12.07.15, 13:07
                                                Jak sie poupycha do pelna to cala rodzinka nakarmiona za jednym zamachemsmile
                                                • rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 13:16
                                                  Oj, w rzeczy samej smile)
                                                  kto lubi piwko może delektować się nim wcinając smakołyki smile)
                                                  Kociołek przyjmie wszystko..wink reeweelacja smile)))))))
                                                  Dobrze, że mi przypomniał, iż posiadam takie cuś....
                                                  zapomniałam o kociołku..hah....
                                                  pójdzie w ruch...może jeszcze dziś smile))
                                                  • zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 14:49
                                                    Teź wolę pieczonki niź grilla wink To jest kociołek pięciolitrowy więc konsumpcja była do północy
                                                    a dzisiaj przy czyszczeniu "wyczyściłem wyczyściłem" resztki big_grin
                                                    Co do wsadu, to ziemniaki,przyprawy, kiełbasa, obowiązkowo boczek,nie lubię tylko dodawać buraków, a reszta to według chęci i fantazji big_grin
                                                  • rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 16:04
                                                    Nawet nie pomyślałam, żeby buraczki tam upchać wink)
                                                    To mi się jakoś tak kojarzy z ..... majtkowym różem potem wink))
                                                    A poza tym buraczki, to do chrzaniku, jako dodatek wink))w zimie, do kotleta wink))))
                                                    teraz letnia surówka!..o! jeśli już wink)
                                                    ale jak wiesz, różne są kulinarne zboczenia smile))
                                                    aleee
                                                    czasem smakują, że hejjj smile)))))))
                                                  • zegor Re: No co Ty?!! 12.07.15, 17:29
                                                    Cholera, coś by się zjadło big_grin
                                                  • rudka-a Re: No co Ty?!! 12.07.15, 19:45
                                                    Za szybko kociołek oczyściłeś wink)
                                                    pozostaje kanapka z czymś zalegającym w lodówce wink
                                                    i coś do przepchania kęsa wink) co tam masz dobrego w barku? wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka