Dodaj do ulubionych

ZDOBYWANIE leków

17.02.11, 12:54
U młodego w przedszkolu pojawiły sie owsiki, młody niby objawow nie ma ale odkąd od wrzesnia poszedl do przedszkola to ciągle jest przeziebiony, ma podkrążone oczy, lubi slodkie. Postanowlismy się więc rodzinnie odrobaczyc, poszłam do naszego pediatry mowię o co chodzi a on dał skierowanie na badanie kalu. Z lektury forum wiem, że takie badanie nie jest miarodajne. No i jesli w badaniu nic nie wyjdzie to recepty nie da. Poszłam do rodzinnego i prawie, że wyżebralam 3 zentele (2 opakowania tabletek i 1 zawiesiny). wiem jednak, że odrobaczyc sie należy przez 3 dni i po 10 dniach znowu wiec tak się zastanawiam skąd mam wziąc jeszcze 5 dawek zentelu w zawiesinie i 10 w tabletkach. Dodam, że jest to też niezły wydatek po za zentel placilam 18, 95 za opakowanie więc cała kuracja wyniesie bagatela 340 zł.
Powiedzcie mi proszę, jakimi argumenatmi przekonujecie lekarzy do wypisywania recept.
Obserwuj wątek
    • misia33 Re: ZDOBYWANIE leków 17.02.11, 13:15
      Ja dzisiaj tez byłam u pediatry po zentel i też wysłała mnie na badanie lamblii (prywatnie bo nie może dać skierowania), oczywiście że nie wyjdą w badaniach..co śmieszne powiedziała że kolejność wybijania robali jest obojętna z czym się nie zgadzam uncertain dlatego też po 15 idę do mojego lekarza, może się uda. Wspaniała ta służba zdrowia. Bagatelizują sprawę robaków !!!
    • kotkowa Re: ZDOBYWANIE leków 21.02.11, 11:43
      no ja akurat mialam wyniki z felixa, dziecku wyszlu lamblie i candida. do tego maly ma silne objawy, podparlam sie art. Wartolowskiej i listem dr Ozimka, zeby lekarz widzial o co chodzi z pasozytami, bo zazwyczaj sa zieloni. no i dostalam recepte w koncu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka