Dodaj do ulubionych

Bardzo Was proszę o radę...

08.03.12, 21:09
Witam dziewczyny serdecznie
Poradzcie proszę ,czy mogę dziecku podać zentel,jeśli odrobaczałam synka(5lat) pod koniec grudnia,a teraz na moje matczyne oko robaki wróciły(objawy typowe,kaszel,zgrzytanie zebami,apetyt słaby,plamy na skórze).Moja lek. każe brać tylko jednorazową dawkę 20ml. i styka...po czytaniu Waszych postów wiem,że to za mało.Napiszcie prosze jak i ile.Dziękuję bardzo z góry.
p.s.-szlak mnie trafia bo tego cholerstwa nie moge sie bozbyć raz na dobre,a moja p.doktor jak większość lekarzy lekceważy problem robakowy echhhh.
Obserwuj wątek
    • green.szate Re: Bardzo Was proszę o radę... 14.03.12, 21:18
      Ja podawalam Zentel wg wskazań lekarza: jedna buteleczka zentelu przez trzy dni i powtórka za dwa tygodnie również przez trzy dni po buteleczce. Również przymiezamy sie do kurcji, niestety robaki powracają....
      • oliwkawawa Re: Bardzo Was proszę o radę... 16.03.12, 23:11
        To zależy co leczycie.
        Ale z tego co pamiętam to i na owsiki i na glistę jest takie samo dawkowanie-1 butelka jednorazowo. Zaleca się powtórkę po 2 tygodniach z uwagi na ryzyko ponownego zarażenia (zwłaszcza owsikami).
        No i porządki. Jak nie posprzątasz gruntownie mieszkania i w czasie brania leków nie przyłożysz się do zmian pościeli ręczników piżam i gaci to branie leków jest bez sensu.
        • lamena_1980 zentel.... 23.03.12, 18:12
          byłam u pediatry,dostałam recepte na 1 op. zentelu ...i jak tu ją przekonać nie wiemsadnaliczyłam,że na schemat z forum potrzebuję 6 opakowań.TYlko czy dostanę go bez recepty?,jedna dawka nie wystarczy?ja normalnie zwariuję z tymi lekarzami wrrrr
          • mammajowa Re: zentel.... 23.03.12, 19:14
            spróbuj zioła. mówię z doświadczenia.
            • lamena_1980 Re: zentel.... 23.03.12, 20:29
              Możesz mi napisać jakie?bo ja juz oszaleje normalnie!co odrobacze to za 2/3 mc. znów nawrót ...no cholery można dostać.Może ja faktycznie za mało daje.I gdzie te zioła mozna dostać.dziękuję bardzo.
              • mammajowa Re: zentel.... 23.03.12, 22:00
                vernicadis np. od 5 r.ż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka