Dodaj do ulubionych

glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście tak?

26.09.13, 09:15
cześć,
mam pytanie do doświadczonych - przede mną kolejne leczenie para tym razem na gliste, o której więcej nie wiem niż wiem. Bardzo bolą mnie węzły chłonne na szyi - przy uszach, z tyłu szyi. Ból jest silnysad
Chciałam się podpytać czy ktoś miał takie bóle czy raczej ich nie wiązać z ww. pasożytem?
węzły raczej nie są powiększone, bolą bardziej w środku....
pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi!
ilkomo
Obserwuj wątek
    • gercia5 Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 26.09.13, 21:36
      Nie wiem czy te bóle mają związek z glistą. Wiem że u mnei przy pasożytach zaczełam chorowac na anginy. (nie iwem co bylo bezpośrednią przyczyną tego, czy obecność czy niewłaściwe leczenie). To bylo po leczeniu lamblii lekami chemicznymi a pozniej ziołami. I ciagle bolało mnie gardlo a pozniej co miesiac anginy i masakra. Po pol roku i konsultacji 4 laryngologów wycielam migdaly i teraz bolą mnie węzły chlonne szyi jak mam jakąś infekcje. Lekarze nei potrafili tego leczyc bo badania dobre, gardlo ok a ból okropny. Kolega polecił robić inhalacje z kory dębu ( jest przeciwzapalna) i minelo po 3 dniach. Kore debu kupujesz jako ziolo w aptece. Wsypujesz do miseczki, zalewsz wrzatkiem i to wdychasz. Naprawde pomaga sprobuj. Moje wezły były powiekszone.
      • ilkomo Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 29.09.13, 16:36
        gercia5 - bardzo Ci dziękuje za cenne wskazówki w kwestii kory- na pewno spróbuję. Umówiłam się kontrolnie do laryngologa-zobaczymy co powie- niestety wizyta dopiero za miesiąc. sprawdzałaś sobie może chlamydie pneumoniae - ja ją kiedyś leczyłam więc już nie wiem czy to może nawrót? mam skierowanie na pcr więc ta larygolog mi wykona wymaz. Dodatkowo w pcr kiedyś mi wyszedł streptococus aureus i haemeophilus influenzae. Jedni lekarze mówili, że leczyć inni że nie..... masakra....
        Wiem też że takie bóle mogą pochodzić od toxo, bartonelli, babesji....
        mam b.wysokie eoz i małopłytkowość, leczę się na boreliozę i na tą całą gliste.....
        pozdrawiam
        ilkomo
        • gercia5 Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 29.09.13, 20:53
          Ja ten ból mam raczej od tych moich paciorkowców. Streptoccocus z grupy c. Mnie bolą węzły z przodu szyji. Nie sprawdzałam tych innych rzeczy. Eozynofile mam w normie. Daj znać czy kora pomogła?
          • baska192 Re: do ikomo 04.03.14, 22:50
            Pisalas kiedys o objawach skornych przy lambliozie.Jakies punkciki,krostki???Nie moge znalezc tego tematu.Napisz jeszcze raz.Ja po Alinii dostaje czerwony wykwit na twarzy a na prawej dloni male pryszczyki.Dlon taka sucha sie zrobila.Boli..Juz drugi raz biore Alinie I drugi raz mam takie same objawy.Nie wiem czy to toksyny robakow czy moze uczulenie na lek.Pozdrawiam I czekam na Twoj post --I dalej szukam po forum Twoich wpisow.
            • ilkomo Re: do ikomo 08.12.14, 16:15
              niestety nadal walcze z robakami- do kompletu ostatnio wyszła mi jeszcze włosogłówka i raz mam raz nie owsiki. Teraz trochę inaczej się leczę.
              co do objawów skórnych:
              - giardioza - skóra na tułowiu cała w marmurku, do tego różnej wielkości już na całym ciele białe plamy. Po pierwszym leczeniu po ok. 1/2 roku ww. ustąpiły jednakże zdecydowana silna aktywacja ich nastąpiła w trakcie kolejnych leczeń. u mnie na 100% plamy te pochodziły od lamblii - umocniła mnie w tym reakcja w czasie leczenia lekami dedykowanymi na lamblie właśnie. Zaznaczam, że plamy były np. nogach miejscami bardzo duże więc raczej je przykrywałam ubraniem
              - glista - reakcja w postaci czerwonych pręg (jakby trochę wybrzuszonych) na nogach nad kostkami. Tylko i wyłącznie podczas brania leku na glistę.

oprócz tego dużo innych nieciekawych objawów.

Generalnie podczas leczenia glisty właśnie miałam wysyp okropnych bardzo dużych krost -ale wyłącznie na twarzy. Było ich dosyć sporo i dużych - na dwór raczej się nie kwalifikowałam żeby móc wyjść, wg.mnie wszystkie to objawy to są wyłącznie toxyny.

przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, ale Alinia mnie wykończyła i przez 9 m-cy właśnie po niej nie mogłam finkcjonować. Zdecydowanie nie polecam tego specyfiku!
    • anop Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 06.03.14, 22:47
      Witam,
      Mam dziecko (6 l.)przewlekle chore-choroba genetyczna. Od 3 lat stosujemy naturalne metody przede wszystkim oczyszczania organizmu. Na początku nie bardzo w to chcieliśmy uwierzyć. NIestsy medycyna akademicka tak nas wyszkoliła. Jednak po zastosowaniu naturalnych metod, pozbywania się (pomału) pasożytów, grzybów, bakterii i wirusów....mamy efekty takie, że nasze dziecko od prawie 3 lat nie było w szpitalu, nie zjadło żadnego antybiotyku, a np. zapalenie płuc przechodzimy w domu bez antybiotyku w 8-10 dni.
      Należy zastosować dosyć poważny( ale b.bezpieczny) program przeciwpasożytniczy.
      MIeliśmy niestety 3 operacje na polipy nosa gdzie groziło dziecku deformacja twarzo-czaski.
      Lekarze nie mogli sobie poradzić. Po 2 m-cach stosowania odpowiedniej kuracji , polipy same się cofnęły...
      Proszę pamiętać, że glista ludzka w ciągu doby u dorosłego osobnika(człowieka) wypija 2 łyzki krwi. Dodatkowo anemia gotowa...
      Polecam i zachęcam do kontaktu
      • baska192 Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 08.12.14, 22:27
        Do ikomo.Dzieki za odpowiedz...Ja od maja stosuje co 12 dni kuracje vermoxem trwajaca 3 dni...Mija juz pol roku I chyba bede leciec tak dalej...Duzo czosnku...Nie sadzisz ,ze pregi moze dawac bartonella???
        • ilkomo Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 29.12.14, 20:54
          wiesz, pręgi pojawiły mi się wyłącznie podczas pierwszego leczenia glisty. Przeszłam już naprawdę wiele podejść i za każdym razem mam inne objawy towarzyszące leczeniu. Pręgi już się nie pojawiły.
          np.przy ostatnim kilka dni temu była to okropna żywo-czerwona wysypka na brzuchu coś w stylu różyczki, czego wcześniej po Zenelu nie miałam... cały czas coś tam się ubija....objawy nie do przewidzenia....
          • baska192 Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 01.01.15, 20:40
            Ikomo jak znalazlas ta wlosoglowke??W badanki kalu???Ile razy dawalas do badania.?Ciekawe jakie objawy daje wlosoglowka.
      • megimouse Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 16.02.17, 23:58
        witam wiem że minęło kilka lat od czasu gdy się Pani wypowiadała ale czy można poznać sposób na oczyszczenie organizmu z pasożytów?
    • eagles11 Re: glista ludzka i bóle węzłów szyja - mieliście 13.03.20, 15:34
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka