18.11.12, 16:24
Mysiulku- przepis na udka super!!! Właśnie odpoczywamy po późnym obiadku i musze przyznac,że było pyszne!!! ja zrobiłam Twoja wersję z ziemniaczkami, tyle że dodałam zielona pietruche która uwielbiamy smile talerze zostały prawie wylizane wink
Za tydzień bedą roladki z suszonymi grzybami smile
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: PYCHA!!! 18.11.12, 18:10
      uprzedziłaś mnie z wykonaniem prototypu tego dania a teraz gadaj co użyłaś że wyszły takie pyszne
      • karple Re: PYCHA!!! 19.11.12, 07:12
        wladziac napisała:

> uprzedziłaś mnie z wykonaniem prototypu tego dania a teraz gadaj co użyłaś że w
        > yszły takie pyszne

Już się przyznaję:
        Wszystko dokładnie według przepisu Mysiulka, tyle że dodałam do smażenia mięska ząbek czosnku, który uwielbiamy i na koniec wrzuciłam posiekaną natke pietruchy smile
        No i ja zrobiłam wersję z ziemniaczkami dorzucanymi do reszty.....

Przepis na prawde warto wypróbować, bo nawet mój wybredy mąż wmłucił porcję z dokładką big_grin ( nie wspomnę już o Majce, która pod moją nieuwagę wylizała z resztek mój talerz suspicious )
        • wladziac Re: PYCHA!!! 19.11.12, 08:18
          jakim winem podlewałaś i ile go było,nie mam wprawy w tym względzie a w domu posiadam wina półwytrawne może być?
          • karple Re: PYCHA!!! 19.11.12, 08:31
            Nie wiem jakie powinno być w oryginalnej wersji Mysiulka, ale ja dałam białe półwytrawne w ilości około pół butelki ( może ciut więcej ). Musisz patrzeć do garnka bo to zależy ile dasz jarzynek. Ja jak warzywa puściły wodę podłałam winem najpierw tak szklankę i jak odparowało i sosik się zredukował to przed dodaniem ziemniaków dolałam jeszcze ok. szklanki bo my lubimy więcej sosu- no i dla nas było idealnie smile A natke pietruszki to dodałam tak na 10 minut przed końcem gotowania żeby aromatu nie straciła....
            Ale ilość to chyba według uznania- najlepiej jak zapytasz Mysiulka o oryginalne proporcje smile
            • wladziac Re: PYCHA!!! 19.11.12, 08:38
              skoro Twoje było pyyyyyycha to co będę Mysiulkowi zawracać głowę,zrobię jak Ty a później dojdę do swoich proporcji bo tak szczerze mówiąc to szukam nowości i możliwości szybkiego zrobienia obiadu w święta a na pewno będzie drobiowy bo innego mięsa właściwie nie jadamy,dzięki
              • karple Re: PYCHA!!! 19.11.12, 09:47
                No my też głównie drób jadamy i czasem schabik...... Dlatego nawet rolady wołowe robię ze schabu albo z indyka big_grin Bardzo dobre takie oszukane wołowe i nie dość że tańsze to jeszcze szybciej sie robi big_grin
          • mysiulek08 Re: PYCHA!!! 19.11.12, 13:14
            ja leje biale wytrawne, nazwa niewazna smile, ale czilijski dzem wytrawny to europejskie polwytrawne, a w porywach polslodkie.

Co do proporcji to nie wiem, ot otwieram butelke i chlustam, pewnie szklanka i wiecej tego bedzie.

Oczywiscie wino nie jest musowe, moze byc woda/bulion albo wino i woda.
            W kazdym razie ziemniaki trochhe tego plynu musza miec.

Moze byc czerwone zamiast bialego, bedzie to wtedy inna potrawa smile

Ja tez ze wzgledu na MD musze zamieniac swininie i wolowine na drob, tylko jak sie stesknie to sama sobie steka zrobie, no i goscie mnie czasem ratuja smile

Czosnku do tego nie dodaje, kloci sie z czutnejem.
            • karple Re: PYCHA!!! 19.11.12, 13:58
              mysiulek08 napisała:

>
              > Czosnku do tego nie dodaje, kloci sie z czutnejem.

Ja dodałam, poniewaz uwielbiamy go i nia miałam chutneja smile
              Dlatego pisałam, że moja wersja była ciut uproszczona, ale i tak było pysznie..... Zrobiłam 8 pałek z kurczaka ( na dwie osoby suspicious ) w nadzieji że będzie na dwa dni..... ta no to tak zostało, że dzisiaj tylko zupa pomidorowa na wczorajszym rosole big_grin
    • mysiulek08 Re: PYCHA!!! 18.11.12, 18:28
      smile Ciesze sie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka