Moze Wy macie jakies sprawdzone rady na zniszczone dlonie?
Juz pisze o co chodzi. Najpierw zlapalam egzeme ( ze stresu...juz tak mam ), ktora zaczela sie na malym palcu, a pozniej rozlala na inne palce i wylazla na dlon. Potraktowalam dosc dobra mascia propolisowa...ale wiadomo, ze nie ma nic za nic. Egzema schodzila, ale skora stawala sie cienka i miejscami pekala i robily sie ranki. Na dzien dzisiejszy nie mam ostrej egzemy, ale w niektorych miejscach jeszcze jest mala. Czasami smaruje ta mascia ale tak raz na jakis czas zeby znowu nie miec ranek.
W calej tej sytuacji nie pomaga fakt iz raz na tydzien mam moj staz gdzie przez 8-9h mocze rece w wodzie i roznych szamponach. Oczywiscie bardzo czesto nakladam krem. Najpierw, jak mialam bardzo sucha skore po tej masci, nakladalam nivea, ale pozniej natrafilam na inny krem, ktory bdb nawilza i nie pozostawia tlustej skory. Ten krem wygladza skore, ale niestety co czwartek mocze rece....i tak zamyka sie kolko.
Moje palce zrobily sie takie pomarszczone, z bruzdami, jakby mialy o kilka lat wiecej niz ja

Patrzylam troche w internecie, pisza cos o papce z siemienia....no ale wiadomo, ze lepsze sa sprawdzone rady. Moze zna ktos cos fajnego?
Z gory dziekuje