zaba_300 26.03.18, 19:51 ze zoperowanym haluksem. Macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Leżę sobie 26.03.18, 21:20 z leżeniem ? jak najlepsze dogadzaj sobie i nic (!!) nie rób no, ew. czytanie, dzierganie czy inne czynności, które można wykonać w pozycji horyzontalnej Odpowiedz Link
zaba_300 Re: Leżę sobie 27.03.18, 11:17 Tylko nie dzierganie! Chyba by mi szwy wyszły! Odpowiedz Link
arim28 Re: Leżę sobie 29.03.18, 18:05 Idealny czas na forumowanie intensywne Szybkiego powrotu do normalnosci. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Leżę sobie 29.03.18, 18:14 Boli? ile masz lezec? Pytam, bo sie przymierzam do zabiegu. Odpowiedz Link
zaba_300 Re: Leżę sobie 30.03.18, 06:21 Hej, Ja miałam zabieg z drutem w palcu. Wyszłam ze szpitala na drugi dzień. Leżeć nie każą, ale jak mam nogę w dół, to puchnie i boli jak skurczybyk. Ale i tak kuśtykam co chwilę, bo mnie nosi! Wyjmują drucik po 6 tygodniach. Ale metody są różne, dopytaj się tam, gdzie będziesz robiła. A co do dziergania - drucik wystaje troszkę i na końcu ma haczyk jak od szydełka Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Leżę sobie 30.03.18, 06:38 To znaczy, ze mialas haluksa i palec mlotkowy? Tak jest u mnie i najbardziej wnerwia mnie palec, nosze dobre opaski, haluks od dawna sie nie odzywa, buty juz w miare normalne nosze, ale coraz blizej jestem decyzji co do operacji. Nawet juz konsultowalam, tylko chirurg roztoczyl wizje trzech tygodni unieruchomienia i pelnej narkozy, co nie jest dla mnie dobrym rozwiazaniem. Ja to bym chciala znieczulenie miejscowe, raz ciach i do domu. Nie szalej, nie kustykaj za duzo. Odpowiedz Link
zaba_300 Re: Leżę sobie 27.04.18, 20:29 O, dopiero teraz zauważyłam co napisałaś. Przepraszam. Coś mi nawala oglądanie forum na laptopie . Miałam tylko haluksa. Znieczulenie do kręgosłupa - znaczy "miejscowe" do dupska w dół Osobiście bym chyba wolała narkozę, po tym znieczuleniu + leki przeciwbólowe było mi niedobrze (= rzygliwie) jak nigdy w życiu. W ogóle nie sądziłam, że może być tak niedobrze, hehe. Potem było w miarę ok, ale faktycznie biegać to się nie da. Ze dwa tygodnie boli. A dziś wyjęli mi druta z nogi - i znowu boli jak pieron, nie wiem czy coś zepsuli, czy to normalne. O mamo, leżę i stękam Odpowiedz Link