Dodaj do ulubionych

opłaty za windę

22.12.10, 13:20
Pewnie wielu z Was sie ze mną nie zgodzi ale uważam że zaszło pewne nieporozumienie.
W zadnym budynku SM wola gdzie mieszkają moi znajomi mieszkańcy parteru nie płacą za windę. A u nas płaćą i to 20 zł.
Pisłam pismo do spółdzielni ale mi odmówili. A ja nie chce płacić za windę której nigdy nie uzyję, wypaczcie Państwo z Góry ale dla mnie to moze jej nie być.......nie chce za nią płacić....

Proszę innych mieszkańców parteru o zg laszanie sie do mnie na prywatną wiadomość to moze jakiś wspólny wniosek wysmarujemy.

Pozdrawiam wszstkich tych z dołu i tych z góry :)
Obserwuj wątek
    • catherine70 Re: opłaty za windę 22.12.10, 15:04
      ja choć mieszkam na 4 piętrze chętnie sie przyłączę. bo dla mnie 20zl od osoby za windę to też nieporozumienie.
    • pawins Re: opłaty za windę 22.12.10, 15:28
      Ponieważ firma sprząta tylko parter (informacja z SM) a na inne piętra zagląda sporadycznie więc jestem za tym aby innym zdjąć z opłaty za sprzątanie części wspólnej mieszkańcom wyższych pięter. ;)
      • nitro_1 Re: opłaty za windę 23.12.10, 08:01
        Popieram moich poprzedników. Nikt nie będzie stał i pilnował czy aby z windy nie skorzysta ktoś kto mieszka na parterze. No sory ale nie wierze w to, że jedna psiapsiuła do drugiej na wyższe piętro będzie po schodach chodzić. Sprawa wjazdu windą na parter z garażu też nie jest jasna. Ktoś tu kiedyś napisał, że z garażu nie będzie wjeżdżać na parter windą bo nie wykupił miejsca parkingowego, ale przecież może je od kogoś wynająć ;). I co wtedy zgrzewkę wody i inne zakupy na trzy razy po schodach będzie wnosił? I wracając do sprzątania klatek schodowych to prawda, że na wyższych piętrach mniej się brudzą i może ich mieszkańcy powinni płacić mniej niż ci z parteru. Jeśli chodzi o parter to nie mam 100% pewności czy u Nas też tak było, ale wszędzie na innych inwestycjach m2 takiego mieszkania jest dużo tańszy właśnie dlatego, że jest na parterze. Myślę, że nikt przez przypadek takiego mieszkania nie kupił ;). Faktem jest, że opłaty naliczone w czynszu są dość wysokie, ale za utrzymanie części wspólnych takich jak ciągi piesze i windy płacimy wszyscy. Trzeba pamiętać również o tym, że opłata za konserwację wind jest stała więc jeśli jedni zostaną z niej zwolnieni to reszta mieszkańców będzie musiała dopłacić brakującą sumę. W temacie opłat jeszcze jedno mam pytanko, czy za utrzymanie placu zabaw to bedą płacić tyko ci, którzy mają dzieci czy wszyscy mieszkańcy? Bo krasnale za darmo tego nie będą robić.
        Pozdrawiam sąsiadów.
        • jaceks-pl Re: opłaty za windę 26.12.10, 21:01
          Witam wszystkich
          Nitro chciałem cię poinformować że wszyscy mieli taką samą cenę za metr mieszkania chyba że mieli jakąś rodzinę w SM Wola to kupili za bezcen mieszkanie patrz budynek przy ZUS ie na wrocławskiej.

A co do windy ja będe szedł pogadać z prezesami z SM wola bo te bydlaki z administracji zawsze nas będą zwodzić, a na całym bemowie nie płaci się za winde tylko u nas chcą to wcisnąć.

pozdrawiam
          jaceks-pl
          • chmurek77 Re: opłaty za windę 27.12.10, 09:50
            A w budynku B znowu winda nie działa, dzwoniłem do serwisu to mieli w 3 godziny naprawic,ale do rana nic nie zrobili-super tylko płacić.
            A w nocy wyłączyli ogrzewanie, nie wiem co się dzieje w SM nikt nie odbiera tel.-super pewnie świętują.
            • chmurek77 Re: opłaty za windę 27.12.10, 09:57
              Do naszego opiekuna-administratora zadzwoniłem to powiedział, że on dziś nie pracuje-rewelacyjne podejście, a marznijcie sobie ludzie, ja mam wolne i narka....
            • catherine70 Re: opłaty za windę 27.12.10, 09:58

chmurek77 napisał:

> A w budynku B znowu winda nie działa, dzwoniłem do serwisu to mieli w 3 godziny
              > naprawic,ale do rana nic nie zrobili-super tylko płacić.
              > A w nocy wyłączyli ogrzewanie, nie wiem co się dzieje w SM nikt nie odbiera tel
              > .-super pewnie świętują.

no to ja jeszcze dopiszę,żeby było jeszcze zabawniej, że na czwartym w naszej miniklatce oświetlenie wysiadło. najpierw padła jedna lampa, potem już obie nie świeciły. eh.... żywotność ogromnie długa.
              • nitro_1 Re: opłaty za windę 27.12.10, 15:41
                Normalnie jak w "ALTERNATYWACH". Porażka. Część B chyba jest najbardziej awaryjna.
          • nitro_1 Re: opłaty za windę 27.12.10, 15:55
            jaceks-pl napisał:

> Witam wszystkich
            > Nitro chciałem cię poinformować że wszyscy mieli taką samą cenę za metr mieszka
            > nia chyba że mieli jakąś rodzinę w SM Wola to kupili za bezcen mieszkanie patrz
            > budynek przy ZUS ie na wrocławskiej.
            >
            > A co do windy ja będe szedł pogadać z prezesami z SM wola bo te bydlaki z admin
            > istracji zawsze nas będą zwodzić, a na całym bemowie nie płaci się za winde tyl
            > ko u nas chcą to wcisnąć.
            >
            > pozdrawiam
            > jaceks-pl

Jaceks, dzięki za info na temat cen za m2 ;). Fajnie, że odnoisłeś się tylko do jednego (mniej ważniejszego) punktu z mojego wpisu.
            Rozumiem, tak tu większość wypowiadających się na temat windy deklaruje, że nigdy nie skorzystają z niej mieszkając na parterze? Może mniej śmieszny będzie argument, że w innych budynkach nie ma opłaty za windę dla mieszkańców parteru niż pisanie tekstu typu "mieszkam na parterze, więc nie korzystam z windy". Przepraszam jeśli ktoś z parteru poczuje się obrażony, ale to bzdura.
          • pawins Re: opłaty za windę 28.12.10, 08:40
            Proszę nie rozpowszechniać takich bzdur.

jaceks-pl napisał:
            > wszyscy mieli taką samą cenę za metr mieszkania
            > chyba że mieli jakąś rodzinę w SM Wola to kupili za bezcen mieszkanie patrz
            > budynek przy ZUS ie na wrocławskiej.
            • jaceks-pl Re: opłaty za windę 27.02.11, 10:03
              W ramach jasności to nie są bzdury miałem bardzo dobre informacje co do lokalizacji na wrocławskiej,sm wola praktycznie kupił za grosze tam mieszkania tylko z 10 lokali było rzucone na rynek tak żeby nikt się nie czepiał

Pozdrawiam
              jaceks-pl
              • waga.pl Re: opłaty za windę 27.02.11, 21:25
                Tu chyba chodzi nie o Wrocławską tylko o ten ładny zielony bloczek przy Lencewicza :)
                • jaceks-pl Re: opłaty za windę 01.03.11, 00:31
                  Tu chodzi o budynek przy samym ZUS ie :-)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka