Dodaj do ulubionych

Budownictwo - dylemat

03.10.09, 20:21
Więc.. W następnym roku wybieram się na budownictwo. Nie mam jeszcze pojęcia w które miasto uderzać. Pod uwagę biorę jednak jedynie Kraków (PK, AGH), Wrocław (PWr) i Warszawę (PW). Największy mankament w tym, że o ile w Warszawie i Wrocławiu fizyka brana jest pod uwagę w rekrutacji, to w Krakowie potrzebuję tylko matematykę i angielski. Mój dylemat polega na tym, że gdybym teraz już zdecydowała się na Kraków, zrezygnowałabym jednocześnie ze zdawania fizyki, co na pewno polepszy moje wyniki w matematyce i angielskim. Doradźcie.. Jak stoi Kraków w porównaniu z PWr i PW, i co wybrać - PK czy AGH.
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: Budownictwo - dylemat 03.10.09, 20:50
      na temat budownictwa nie wiem nic, natomiast wydaje mi sie, ze podchodzisz do
      tego zupelnie nie tak. idziesz na opcje minimum, a nie na opcje max. ty masz
      zdac te fizyke i to swietnie. im wiecej opcji tym lepiej. a nie kombinowac jak
      by tu zdac to, ale nie to.

BEZ SENSU!
    • sanna-ho Re: Budownictwo - dylemat 03.10.09, 21:44
      nahariet napisała:

> zrezygnowałabym jednocześnie ze zdawania fizyki, co na pewno
      > polepszy moje wyniki w matematyce i angielskim.

taaa, nieznajomość fizyki na poziomie obecnego LO z pewnością przyczyni się do
      fantastycznego wyniku na maturze z matematyki
      • nahariet Re: Budownictwo - dylemat 03.10.09, 22:51
        sanna-ho napisała:

> nahariet napisała:
        >
        > > zrezygnowałabym jednocześnie ze zdawania fizyki, co na pewno
        > > polepszy moje wyniki w matematyce i angielskim.
        >
        > taaa, nieznajomość fizyki na poziomie obecnego LO z pewnością przyczyni się do
        > fantastycznego wyniku na maturze z matematyki
        >
        Chdoziło o to, że jeśli nie będę zdawała fizyki, czas, jaki miałabym poświęcić na przygotowywanie się do matury z niej, poświęciłabym na matematykę.
        Większość mówi, tak, jak Wy - zdawaj fizykę. Jestem do tego w pewnym stopniu przekonana, chciałam tylko poszerzyć krąg opinii. I zapewne podejmę się jej zdawania, jak mówicie - szersze horyzonty. Dzięki.
        • charioteer1 Re: Budownictwo - dylemat 03.10.09, 22:59
          Samo dostanie sie na studia nie gwarantuje ich ukonczenia, a do tego fizyka
          bedzie niezbedna.
    • adept44_ltd Re: Budownictwo - dylemat 04.10.09, 14:51
      Kraków? ponoć od pewnego czasu stoi murowany...
    • flamengista Re: Budownictwo - dylemat 04.10.09, 22:47
      Jeśli chodzi o poziom, to moim zdaniem Warszawa, Wrocław i Kraków są w miarę
      równorzędne, jeśli chodzi o studia techniczne.

Natomiast jeśli chodzi o klimat studiowania, jako Krakus muszę obiektywnie
      stwierdzić, że nie ma urokliwszego miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka