juszak03305 27.05.13, 18:14 Szukam opinii o tej szkole. Jak się studiuje w tej szkole. Głównie chodzi mi o filologię angielską ale chętnie poczytam też o innych kierunkach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dala.tata Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 19:58 Chodzi sie na wyklady i cwiczenia. Ale nie wszystkie, zeby sie nie przemeczyc. Czyta sie ksiazki, ale krotkie, czesto tez artykuly, ale latwe. Tzreba robic zaliczenia, a nawet zdawac egzaminy. Jest super. Odpowiedz Link
komcionauta Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 20:07 dala.tata napisał: > Czyta sie ksiazki, Oj, to nie dla mnie. Myślałem, że na tych uczelniach to profesorom się płaci, żeby czytali książki, a potem opowiadali je studentom. Co o za interes samemu czytać? Odpowiedz Link
dala.tata Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 20:10 Tak tez jest, ale tzreba wykupic pakiet plus. Odpowiedz Link
juszak03305 Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 20:38 A czy trudno jest z zaliczeniami? Od jakiego poziomu zaawansowania języka zaczyna się pierwszy rok? Odpowiedz Link
komcionauta Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 20:53 juszak03305 napisał(a): > Od jakiego poziomu zaawansowania języka zaczyna się pierwszy rok? Kulturalny człowiek to zaczyna zwykle od "dzień dobry" i się przedstawia. Więc w obcym języku to będzie pewnie jakoś tak "Heloł, maj nejm is Juszak" i potem podajesz grabę profesorowi i już jesteście skumplowani, a to najważniejsze. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 21:01 juszak03305 napisał(a): > A czy trudno jest z zaliczeniami? Od jakiego poziomu zaawansowania języka zaczy > na się pierwszy rok? Od siodmego... Odpowiedz Link
dala.tata Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 21:32 Nie. Oni zaczynaja uczyc od poczatku, ale tylko jak wykupisz opcje plus zero. Zero czyli ze slabo mowisz po angielsku. Odpowiedz Link
pfg Re: WSG w Bydgoszczy 27.05.13, 21:57 Jest super. Możesz dostać zniżkę na podyplomówke z pisania prac naukowych. (To była ironia.) Odpowiedz Link
marek.1983 Re: WSG w Bydgoszczy 16.07.13, 15:49 WSG jest powszechnie znane z powiązaniami z Rosją. Wielu studentów WSG to rosjanie. Niedługo będzie tam język rosyjski oficjalnym:) Generalnie ściema, a nie uczelnia. Odpowiedz Link