Dodaj do ulubionych

Prof sie zdewaluowal ..

24.10.13, 21:37
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14838922,Janusz_Czapinski__Prosze_nie_nazywac_mnie_profesorem.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • flamengista Czapiński się zagubił 24.10.13, 22:07
      szanuję go za diagnozę społeczną - produkuje fajne dane. Ale to on, a nie "eksperci od brzóz" degeneruje tytuł profesorski. Z prostej przyczyny. Szalonych naukowców nikt nie bierze na poważnie, za to Czapińskiego - jak najbardziej.
      • dala.tata Re: Czapiński się zagubił 24.10.13, 22:19
        Zupelnie sie z tym nie zgadzam. Czapinski ma calkowicie racje. Profesura, do ciezkiej cholery, odrobine zobowiazuje. Szczegolnie w dzialanosci publicznej.
        • flamengista owszem, zobowiązuje 24.10.13, 22:41
          szczególnie że w Polsce ma ona wartość szczególną. W końcu dostaje się nominację z rąk głowy państwa.

Chodzi mi o to, że poważni ludzie powinni przestać rozmawiać o Smoleńsku i zająć się realnymi problemami. I zostawić fanatyków w ich piaskownicy. Ja już mam serdecznie dość dyskusji o pseudo-problemach: mgle, wybuchu, a także o aborcji, in vitro, biografii o. Rydzyka i tytułach abp Michalika.

Niech Czapiński mówi więcej o wynikach swoich badań, bo są ciekawe. Np. indeks Gini po raz pierwszy od 20 lat spadł poniżej 0.3.
          • dala.tata Re: owszem, zobowiązuje 24.10.13, 22:44
            Z tym sie zgadzam, racjinalnie mowiac, nalezy skonczyc rozmowy.

Problem w tym, ze to wlasnie brak rozmawiania, reakcji na pierdoly o helu, mgle, latajacych sloniach bojowych, doprowadzilo do tego, gdzie jestesmy. Cala masa ludzi jest swoecie przekonana o zamachu, spisku tuskoputinnym, z pomoca izraela i imperium klingonskiego. Niestety.
            • flamengista cała masa ludzi 24.10.13, 23:02
              jest przekonana, że Elvis żyje, Kennedy'ego porwali kosmici a lądowanie na księżycu nakręcił Kubrick w hollywoodzkim studiu. Obawiam się, że odsetek Amerykanów wyznających takie poglądy również sięga jakiś 15-20% dorosłej populacji.

Więc ja zupełnie się tymi wyznawcami religii smoleńskiej nie przejmuję. Taki urok demokracji.
              • dala.tata Re: cała masa ludzi 24.10.13, 23:19
                obys mial racje. ja jestem mniej optymistyczny.
              • petrucchio Re: cała masa ludzi 25.10.13, 11:06
                flamengista napisał:

> Więc ja zupełnie się tymi wyznawcami religii smoleńskiej nie przejmuję. Taki ur
                > ok demokracji.

Rzecz w tym, że zwolennicy Elvisa Żywego nie mają szansy na objęcie władzy w USA, co umożliwiłoby im narzucenie swojego przekonania wszystkim obywatelom na mocy administracyjnego przymusu.
              • spokojny.zenek Re: cała masa ludzi 25.10.13, 21:59
                Czy brednie tych 20% można oglądać codziennie w amerykańskiej TV w prime time?
                • flamengista w prime time 26.10.13, 17:34
                  możesz oglądać wyłącznie bzdury. Moja ulubioną audycją podczas stypendium było tele-nabożeństwo w christian.tv.
                  • spokojny.zenek Re: w prime time 26.10.13, 17:38
                    Czy w Polsce można oglądać w prime time mainstremowego kanału czy w czymś tak niszowym, jak owo christian.tv? Dostrzegasz pewną różnicę?
                    • dobrycy Re: w prime time 26.10.13, 20:58
                      w polsce też można oglądać nabożeństwa w prime time (zdaje sie na tvp1),
                      to się nazywa misja bodajże, i dlatego abonament musi być obowiązkowy

spokojny.zenek napisał:

> Czy w Polsce można oglądać w prime time mainstremowego kanału czy w czymś tak n
                      > iszowym, jak owo christian.tv? Dostrzegasz pewną różnicę?
            • loleklolek_pl Re: owszem, zobowiązuje 25.10.13, 00:15
              Oj Dala, były reakcje, może zbyt mało stanowcze, ale były. Np. Prof. Hamana -> wyborcza.pl/1,76842,9039209,Czy_da_sie_wytworzyc_mgle___list_eksperta.html

Tyle, że Dr. M. uznał w pewnym momenci, że mgła jest passe, więc postanowił zakryć ją mgłą historii wystawiając amerykańskie trio B.N.R. (bardzo nonsensownego rzępolenia), tyle, że owo zaczęło ulegać zjawisku erozji i zgumowacenia, więc ostatnio zaczął podmieniać je na teledetektora Pjii Cszi Wziuu ( www.youtube.com/watch?v=dXbooNmZoto ) oraz serwować parówki smoleńskie w nadziei, że Prof. Artymowicz specem od gotowania nie jest, więc drugiej stronie zabraknie kontrekspertów.
              • petrucchio Zniknięcie tych parówek spowodowało niemały zamęt 25.10.13, 11:14
                loleklolek_pl napisał:

> ... oraz serwować parówki smoleńskie w nadziei, że Prof. Artymowicz specem od gotowania nie jest, więc drugiej stronie zabraknie kontrekspertów.

Kolega Grubasa (cicho do Grubasa): O musztardzie było wspomnieć...
                Grubas z sali (cicho do kolegi): Mam musztardę...
    • herr7 Czapiński to sprytny profesor .. 25.10.13, 07:32
      i jak widać świadomie bierze udział w "dyspucie smoleńskiej". Wiara że profesorowie w Polsce odznaczają się jakimiś szczególnymi walorami wydaje mi się jednak dość naiwna. Wyróżnia profesurę raczej bufonada oraz przekonanie, że są czymś lepszym, bardziej wartościowym niż ogół społeczeństwa. Przekonanie to raczej nie ma uzasadnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka