Dodaj do ulubionych

Afilicja - jaka podac

01.01.14, 20:24
Pomagam bylemu dyplomantowi opracować artykuł na bazie jego pracy dyplomowej. I mam mały zgryz z afiliacją jaką ma podać.
1. W czasie kiedy to wszystko przygotowywał pracował w firmie X i dyplom częściowo wynikał z pracy tam.
2. autor zmienił miejsce pracy na Y (naprawde dobre) i dopiero po roku znalazł czas na spisanie artykułu.

Jaką powinien podać afiliację w związku z tym?
Czy X?
Czy Y (obecne miejsce pracy) i X w acknowledgmentsach?
Czy może uczelnie?
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: Afilicja - jaka podac 02.01.14, 00:48
      Mysle, ze taka afiliacje, ktora bedzie przydatna z pktu widzenia autora. A jesli to obojetne, to skoro artykul jest napisany teraz, to obecne miejsce pracy (a poprzednie podac w przypisie).
    • chilly Re: Afilicja - jaka podac 02.01.14, 09:23
      Moim zdaniem - afiliację uczelni. Z podziękowaniem dla instytucji X za umożliwienie przeprowadzenia badań i ze wskazaniem obecnego miejsca pracy (Y).
    • ford.ka Re: Afilicja - jaka podac 02.01.14, 10:47
      Podać uczelnię - tylko ona ma z tego korzyść w ocenie parametrycznej. Pozostałym instytucjom jest to obojętne.
      • kramka1 Re: Afilicja - jaka podac 02.01.14, 11:04
        Można podać obie, tak przynajmniej bywa w moim naukach. Czasem są to dwie instytucje naukowe, ale ostatnio widziałam także instytucje nienaukową podaną jako druga afiliacja.
    • pisiarz Re: Afilicja - jaka podac 02.01.14, 11:15
      Byłem kiedyś w analogicznej sytuacji. Podałem jako afiliację X, ale przy nazwisku odnośnik i w przypisie dolnym "Present address: Y".

Kilka lat póxniej jeden z moich kolegów zrobił tak samo, więc to chyba reguła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka