Dodaj do ulubionych

Praca magisterska, problem

29.04.14, 14:50
Mam pytanie odnośnie pracy mgr
1. Czy można zmienić całkowicie temat pracy magisterskiej jeżeli nie mam źródeł, bibliografii, książek do napisania jej i mój promotor też mi nic nie pomaga i nie mógł przewidzieć tego, że nie będę miała źródeł ?
Obserwuj wątek
    • spokojny.zenek Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 15:11
      Dlaczego to pytanie odnoście DO swojej pracy magisterskiej zadajesz promotorowi za pośrednictwem forum a nie bezpośrednio? Nie masz z nim kontaktu?
    • pfg Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 15:58
      shopgirl1990 napisała:

> 1. Czy można zmienić całkowicie temat pracy magisterskiej

To zalezy od lokalnych uwarunkowań na twojej uczelni, a może nawet na twoim wydziale. Skąd my to mamy wiedzieć?

> mój promotor też mi nic nie pomaga

To bardzo smutne, ale takie rzeczy się, niestety, zdarzają. Choć nie powinny.

> [promotor] nie mógł przewidzieć tego, że nie będę miała źródeł ?

Tego nie rozumiem. Jakim cudem, nie mając *pewności*, że będziesz miała źródła, zgodził się/zaproponował taki temat?
      • spokojny.zenek Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 17:39
        pfg napisał:

> Tego nie rozumiem. Jakim cudem, nie mając *pewności*, że będziesz miała źródła,
        > zgodził się/zaproponował taki temat?

To proste. Aby sprawdzić istnienie lub dostępność źródeł posłużył się instrumentalnie biedną magistrantką :-( A teraz gdzieś się zaszył i zmusza ją do komunikowania się z nim przez forum. Panowie, przyznać się - który to z Was?
        • chilly Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 18:33
          Jest tez inna możliwość. Źródła są, tylko magistrantka nie potrafi do nich dotrzeć (w mojej gminnej bibliotece nic na ten temat nie znalazłam... Autentyczne!).
          • dobrycy Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 18:36
            Albo - "szukałam na polskiej wikipedi i nic nie znalazłam więc nie ma na ten
            temat nic w internecie. A w bibliotece w której jestem zapisana
            też nie ma książki na ten temat"

chilly napisał:

> Jest tez inna możliwość. Źródła są, tylko magistrantka nie potrafi do nich dotr
            > zeć (w mojej gminnej bibliotece nic na ten temat nie znalazłam... Autentyczne!)
            > .
            • spokojny.zenek Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 21:10
              Zdanie drugie jest zbędne. Skoro czegoś nie ma w necie, to nigdzie nie ma.
          • nullified Re: Praca magisterska, problem 29.04.14, 22:40
            zdziwiłbyś sie co można znaleźć w bibliotekach gminnych... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka