adept44_ltd 26.09.14, 12:54 biznes.onet.pl/praca/duze-podwyzki-na-uczelniach,18493,5658843,5451429,468,1,news-detal Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flamengista dobra robota 26.09.14, 12:57 to przygotowywanie gruntu pod decyzję, że 3 podwyżki już nie będzie. Choć i tak jest nieźle, ja spodziewałem się że na 1 podwyżce się zakończy. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: dobra robota 26.09.14, 13:10 lata wyborcze pod rząd, co za pech... ;-) Odpowiedz Link
chilly Re: dobra robota 27.09.14, 09:40 Już to wklejałem w innym wątku, ale dla urealnienia naszej dyskusji: pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/56,136156,16708821,Wciaz_strajkuja_i_zadaja_podwyzek__Czy_zwiazkowcom.html Zaciekawiła mnie też koncepcja zwiększenia motywacyjnego charakteru podwyżek. Nie jest tajemnicą, że najlepsze wyniki naukowe mają te kierunki, na które nie ma kandydatów. Już słyszę ten krzyk pedagogów czy politologów, że nie beda dlużej utrzymywać wydziałów deficytowych. No, chyba że pieniądze zostaną podzielone proporcjonalnie na wydziały (zapewne tak będzie), a tam dopiero nastąpi "umotywowienie" podwyżek. Praktyka zresztą pokazuje, że przy podwyżkach rzędu 200 zł zróżnicowanie wynosi co najwyżej (rzadko) 50 zł. Odpowiedz Link
flamengista 36 związków zawodowych w kopalni 27.09.14, 11:35 Mnie natomiast zaciekawił ten wpis o liczbie związków zawodowych w kopalni. To są pańskie jaja. Odpowiedz Link
chilly Re: 36 związków zawodowych w kopalni 27.09.14, 16:38 Stać nas chyba na więcej. Przecież fundamentem naszej pracy jest (?) kreatywnośc. No to zaczynajmy: 1. Związek Zawodowy Konserwatorów Powierzchni Płaskich. 2. ... .... 36. Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Rektorów Wyższych Uczelni Akademickich. Odpowiedz Link
bfp Re: powodzi się... 27.09.14, 11:06 od tych podwyżek zacząłem tyć czy ten rząd nie mógłby ze względu na zdrowie - powstrzymać swoje zapędy? Są bardziej potrzebujące grupy, na przykład ludzie wykonujący prostsze prace za to mający duże potrzeby energetyczne! Napoleon dowiedział się, że dla jego armii idącej do Rosji zabrakło jedzenia. A dokładniej jedzenia było tak mało, że starczyłoby tylko albo dla ludzi albo dla koni. Decyzja była aby dać koniom, bo ludziom się brak jedzenia jakoś wytłumaczy. My jako pojętni bardziej, zrozumiemy. Odpowiedz Link