Dodaj do ulubionych

Pomoc przy pracy dyplomowej

23.10.14, 13:02
Witam serdecznie forumowiczów, zwracam się do was z prośbą o wypełnienie prostej ankiety która pomoże mi w dokończeniu pracy magisterskiej z farmacji nt " korelacje pomiędzy uzależnieniami chemicznymi a behawioralnymi"(behawioralne-zachowawcze), ankieta jest anonimowa i krótka, niestety czasu mam mało a ankiet do pracy potrzebuje z 300 =(

Ankieta

Pozdrawiam michał
Obserwuj wątek
    • dobrycy Re: Pomoc przy pracy dyplomowej 23.10.14, 16:07
      Proponuje założyć jakąś tezę zasymulować wyniki i dodać szum gaussowski i bedzie jak w sam raz. Np teza może być typu, że narkomani mają tendecje to kłucia się i wio.
      Można też dodać miły dla uch wątek światpoglądowy że osoby religijne nie biorą narkotyków
      i przeprowadzają staruszki przez jezdnie.
    • flamengista a mogę wypełnić kilka razy? 23.10.14, 16:26
      mam 2 komputery i 3 różne adresy IP... Przyda się?
      • dala.tata Re: a mogę wypełnić kilka razy? 23.10.14, 16:46
        Nie mozesz, bo nie jestes studentem lub uczniem szkoly sredniej. A ankieta jest thlko dla nich.
        • flamengista dlaczemu? 23.10.14, 19:01
          przecież najwyraźniej nie ma to żadnego znaczenia:)
      • dethulus Re: a mogę wypełnić kilka razy? 23.10.14, 16:47
        pewnie że tak :D jeśli da rade
        • matya Re: a mogę wypełnić kilka razy? 23.10.14, 16:55
          dethulus napisał(a):

> pewnie że tak :D jeśli da rade

<facepalm>
        • cowell Re: a mogę wypełnić kilka razy? 23.10.14, 17:04
          Zastanów się michał. Ankieta krótka, bo nie masz czasu. Wypełniać można kilka razy. Więc w sumie po co ci prawdziwi ankietowani?? Wysymuluj sobie ankiety jak sugerowano, bo z takim podejściem twoja praca i tak nie będzie nic warta.
        • pisiarz Re: a mogę wypełnić kilka razy? 24.10.14, 09:04
          > pewnie że tak :D jeśli da rade

Człowieku, rozumiem, że masz badania do pracy magisterskiej w czterech literach - ale chociaż udawaj, że tak nie jest. Przynajmniej na forum, gdzie piszą głównie pracownicy wyższych uczelni. Skąd wiesz, ze falmengista nie jest Twoim promotorem ???
          • flamengista niestety nie jestem 24.10.14, 11:33
            ale koleżanka pracuje w cmuju i zastanawiam się, czy zwrócić jej uwagę na ten uroczy przypadek:)
    • praca.syzyfowa Re: Pomoc przy pracy dyplomowej 23.10.14, 17:00
      Ankieta nie jest anonimowa. Korzysta z niezabezbieczonej witryny internetowej nalezacej do trzeciej partii. Nie dosc ze policja moze zarzadac dostepu do adresow IP to ktos korzystajacy z tego samego lacza interetowego co ja moze miec wglad do moich odpowiedzi. Wprowadzasz uczestnikow w blad. Powinnes udokumentowac jak zapobiegniesz rozprzestrzenianiu tych danych (adresu IP, czasu polaczenia) do osob trzecich (wlaczajac w to prokurature). Inaczej stwierdzenie ze ankieta jest anonimowa jest nieetyczne.
      • dala.tata Re: Pomoc przy pracy dyplomowej 23.10.14, 17:21
        Zdaje sie, ze etyka badan jest ostatnia rzecza, ktora martwi sie autor ankiety. Musze powiedziec, ze zaskoczyl mnie tym, ze nawet nie udaje, ze mu na czymkolwiek zalezy poza tym, ze za pomoca oszustwa chce dostac dyplom.

Mam szczera nadzieje, ze jest ktos, kto zna autora i jego promotora i uprzejmie poinformuje promotora, w jaki sposob jego podopieczny badania robi.
        • solar37 Re: Pomoc przy pracy dyplomowej 23.10.14, 20:15
          >Mam szczera nadzieje, ze jest ktos, kto zna autora...

Autor nie jest anonimowy, ale skoro twierdzi (w ankiecie), że jest kobietą, ma czarną plastelinę zamiast oczu i zamierza budować pomnik Sashy Grey w Radomiu, ty chyba etyka jego badań jest ostatnią rzeczą, którą powinniśmy się martwić.
        • pfg Re: Pomoc przy pracy dyplomowej 24.10.14, 10:14
          dala.tata napisał:

> Mam szczera nadzieje, ze jest ktos, kto zna autora i jego promotora i uprzejmie
          > poinformuje promotora, w jaki sposob jego podopieczny badania robi.

Miałoby to sens przy optymistycznyum założeniu, że promotorowi zależy. Cóż, może i zależy, ale nie stawiałbym na to dużej kwoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka