Dodaj do ulubionych

Wakacje z POL-indexem

06.08.15, 00:10
nie wiem jak Wy, ale ja wlasnie dzisiaj zaczalem rzeczone... dwa czasopisma do zrobienia, 6 lat, kilkaset artykulow.
CEJSH przygotowal paczki z danymi, import do PI bez problemu, natomiast niestety trzeba kazdy artykul edytowac, dodac brakujace dane, sprawdzic czy to artykul naukowy czy inna kategoria (to zapewne jest tricky, bo moze potem madrzy sprawdza czy liczba artykulow naukowych raportowana przez PI zgodzi sie z liczba artykulow naukowych wpisana w ankiecie, i na tej podstawie zrobia czasopismu kuku...
to i tak cale szczescie ze mam bibliografie zalacznikowa - a moi biedni koledzy-twardsi humanisci, ktorzy uprawiaja bibliografie przypisowa - jeszcze maja kopiowanie adresow biblio lub wrecz ich wklepywanie...
wakacje z POL-indexem, za marne 2 punkciki...
Obserwuj wątek
    • pigwa_polska Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 08:04
      a po co to robisz? trzeba było odmówić - niech to robią bibliotekarze albo zlecić firmie zewnętrznej
      na pewno to nie jest praca dla pracownika naukowo dydaktycznego i na pewno to nie wchodzi w zakres obowiązków nikogo z tej grupy.
      • ling-stos Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 09:11
        zarzadzeniem Rektora kazda redakcja jest sama odpowiedzialna za wlasne dane, ewentualnie moze zaplacic z wlasnych srodkow firmie zewnetrznej.
        • klisiewitz Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 09:51
          olałbym - bo to bezprawie
          jeśli jest to zabawka rektora - to niech da kasę
          a jeśli nie wspiera - to niech nie wymaga bzdur
          • klamczuchosiedlowy Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 11:23
            Zależy co ling-stos ma w umowie
            To, że Rektor sobie wymyśli, że pracownicy naukowo-dydaktyczni mają czyścić kible na piętrach na których mieli wykład - to też niby obowiązki "organizacyjne" a może nawet przygotowywanie studentów do przyszłego zawodu poprzez praktyczną demonstrację - ale czy faktycznie mamy się takim poleceniom poddawać? Bez dodatkowej odrębnej umowy i odrębnego wynagrodzenia??
            Wpisywanie do polindeksu:
            To jest praca archiwisty - a na uczelni są archiwiści.
            To jest praca sekretarki - a na uczelni są sekretarki.
            To jest praca bibliotekarza - a na uczelni są bibliotekarze.
            którzy dodatkowo w wakacje ze skóry wyłażą z nudów - przynajmniej u nas
            • ling-stos Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 16:34
              nie jest wazne, co ling-stos ma w umowie, wazne, na czym mu zalezy - jak sie jest zalozycielem i naczelnym pisma hum, ktore ma 10 punktow, to szkoda zaaniedbac chocby taki drobiazg.
              a co do pracy sekretarki - chyba klamczuch nie mial jeszcze na uczelni sekretarki - gdyby mial, wiedzialby, ze czasem sekretarka wazniejsza od dyrektora instytutu...
    • sqro Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 08:46
      A ja uzupełniałem w naszym OJSie metadane dla 700+ artykułów, aby tyle naszego że teraz już prawie wszystko jest tam wklepane i poprawione troszke literówek.
      Ale pod koniec to ze złości miałem sie ochote ugryźć we własny zadek
    • megaborsuk2000 Re: Wakacje z POL-indexem 06.08.15, 11:08
      Kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty...
      • dama-z-wachlarzem Re: Wakacje z POL-indexem 11.08.15, 07:34
        Ja wklepałam z przypisów. Trochę czasu i nerwów zabrało, bo w końcu każdy sobie inaczej przypisy tworzy, ale dałam radę :D Najgorsza myśl taka, że rektor w liście napisał o nadziei, że nikt ręcznie nie będzie musiał wpisywać, tylko wszystko dostanie na tacy w wordowskim pliku. A tu guzik :) ani bibliografii załącznikowej, ani pliku w wordzie. Analogowo :)
        • ling-stos Re: Wakacje z POL-indexem 11.08.15, 21:11
          milo uslyszec, ze zawsze sa ci, co mieli trudniej, a jednak sie udalo - to dalo nadzieje, bo ja w zasadzie tylko poprawiam wsad z CEJSHa, wiec pikus przy Twojej robocie...
    • nieopierzony Re: Wakacje z POL-indexem 12.10.15, 00:13
      Mam pytanie merytoryczne. Czy 6 lat wstecz to okres 2009-2014, czy także trzeba uwzględnić numery z 2015 r.?

Chodzi mi o to, czy jak wpiszę 2009-2014 mogę być w miarę pewien, że 2 punkty zostaną naliczone?
    • sqro Re: Wakacje z POL-indexem 12.10.15, 10:08
      Mamy dzisiaj przedzień terminu oddania a tu polindex leży i kwiczy. - czyli chcielimy dobrze wyszło jak zawsze
      - Zalogować sie nie da
      - Zestawienie pokazuje zero artykułów w numerach (dobrze ze sa tam jak sie kliknie w zeszyt)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka