Dodaj do ulubionych

nasz ulubieniec zostal europoslem

08.06.09, 11:17
mowa oczywiscie o m m.

czekamy na eurokomentarze.
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 11:34
      7,4 tys. euro co miesiąc - po co mu habilitacja :)
      • niewyspany77 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 11:36
        tylko przez 5 lat a habilitacja na cale zycie ;)
    • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 11:49
      daj spokój, kilkaset tysięcy złotych miesięcznie za pozorowanie działań
      (właściwie czym się ten parlament zajmuje?) to niezła suma - w tym czasie mozna
      napisać ze 3 książki - i ponownić starania o habilitację
      • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 11:59
        Tocq, u ciebie jest interesujący kurs euro, podaj jakieś szczegóły ;-)))
        • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 12:09
          :)
          miało być kilkadziesiąt - ok. 35 tys.
    • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 12:16
      Ale mi te wybory działały na nerwy, bo były niemarytoryczne - a to, że Ziobro
      (nieznający języków, niemający pojęcia o problematyce europejskiej) otrzymał
      najwięcej głosów w Polsce, to już absurd.
      • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 14:38
        bo przeciez reszta wyborow jest tylko merytoryczna. i wyborcy
        zazwyczaj zapoznaja sie z programami partii, na ktore glsouja, jak
        i poszczegolnych kandydatow. w ten sposob moga podjac merytoryczna i
        wywazona decyzje.
        • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 14:52
          Ale reszta wyborów ma jakieś przełożenie na życie codzienne. I kampanie wyborcze
          są w miarę kompatybilne z rzeczywistymi kompetencjami organów, o udział w
          których toczy się gra. Np. spot o pielęgniarkach w trakcie kampanii do Sejmu
          miał większy sens niż ten sam spot w kampanii do PE. Obecnie kampanie były
          całkowicie oderwane od zadań jakie realizuje PE - właściwie jakie on ma
          kompetencje, ktoś wie? Przecież większość decyzji w sprawie Wspólnoty zapada w
          innych organach.
          • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 19:58
            niespecjalnei wiem, jak to sie ma do wyboru Ziobry.
            • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 20:20
              a dlaczego Ziobro uzyskał drugi wynik w kraju?
              dlatego, że był doskonałym kandydatem na europosła?
              czy dlatego, że kampania polegała na wykorzystywaniu oklepanych populistycznych
              motywów z kampanii parlamentarnych
              • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 21:46
                no ale ja juz sie na ten temat wypowiedzialem. od kiedy wyborcy podejmuja
                racjonalne decyzje?!

wiesz ze tylko raz czy dwa razy w historii wyborow prezydenckich USA wybrano
                nizszego kandydata? myslisz ze to przypadek? ja nie.
                • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 22:31
                  nie przesadzajmy ze znaczeniem wzrostu w realiach polskich
                  tymiński i Mazowieski byli wyżsi od Wałęsy, Olechowski i Krzaklewski byli wyżsi
                  od Kwaśniewskiego, Tusk był wyższy od Lecha Kaczyńskiego i wszyscy przegrali
                  • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 22:59
                    czy ja sie wypowiadalem na temat wzrostu w warunkach polskich? wydaje mi sie ze
                    nie. sprobuj moze nie przypisywac mi rzeczy, ktorych nie powiedzialem, a nawet
                    nie zasugerowalem.

dalem jeden z setek przykladow wskazujacych na to, ze wyborcy nie podejmuja
                    racjonalnych wyborow. nic wiecej. a przykald jest po prostu ciekawy, wiec go
                    dalem. a jako ze takich badan jest wiecej na zachod od Odry, a jeszcze wiecej po
                    zachodniej stornie Atlantyku, dalem przyklad amerykanski.

nastepnym razem moge przyklad opatrywac dokladnym komentarzem, co dokladie ma
                    obrazowac.
                    • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 23:32
                      tak, tak wiem, jestem nieuczciwym dyskutantem, mam zły dzień i robię strasznie
                      złe rzeczy temu forum
                      • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 23:39
                        tego chyba tez teraz nie powiedzialem. ale skoro uwazasz ze to wlasnie tak
                        nalezy odpoweidziec, no to odpowiedziales.

tocq, ani mnie ziebi ani grzeje twoja odpowiedz. raczej smieszy.
                  • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 06:58
                    he, he, to pokazuje polski kompleks, stawiamy na niższego... ;-)
                    • twardycukierek Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 07:56
                      adept44_ltd napisał:

> he, he, to pokazuje polski kompleks, stawiamy na niższego... ;-)

To nie kompleks, a stara tradycja. Napoleońska.
                      • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 08:25
                        Napoleon nie był niski. Miał ok. 1,7 m co było całkiem przyzwoitym wynikiem w
                        tym czasie - w kazdym razie nie odstawał on innych przywódców.
                        • petrucchio Ex-tradycja 09.06.09, 08:36
                          tocqueville napisał:

> Napoleon nie był niski.

Ale Władysław Łokietek był
                          • twardycukierek Re: Ex-tradycja 09.06.09, 09:27
                            Hmm, właśnie miałam się odwołać do Łokietka, ale pewnie zaraz usłyszę, że grał w kosza...
                            Poczytałam i faktycznie wzrost Napoleona nie jest dokładnie znany, nieprawidłowo przeliczono z jednego systemu w drugi a reszta to propaganda i nieznajomość francuskiego? Dzięki, Tocqueville :)
                            ;)

https://www.faz.net/m/%7B20209C67-F53E-4F73-92F4-390799156B50%7DFile1_4.jpg
                            • adept44_ltd Re: Ex-tradycja 09.06.09, 09:35
                              hm, czy to kadr z filmu z de Funesem???
                              • twardycukierek Re: Ex-tradycja 09.06.09, 09:56
                                Otwórz oczy szeroko. A teraz? ;) Nie tylko telewizja kłamie.

https://pix.sueddeutsche.de/politik/239/305208/image_fmbg_0_9-1210697412.jpg
                                • adept44_ltd Re: Ex-tradycja 09.06.09, 10:06
                                  Holandia??? ;-)
                                  • twardycukierek Re: Ex-tradycja 09.06.09, 10:21
                                    Ładne kwiatki, no ;)) W każdym razie Napoleon był niższy ode mnie. :D

https://www.helmut-kohl.de/hp_images/Fotos/kohl_und_mitterrand/prev_01.jpg
                                    • adept44_ltd Re: Ex-tradycja 09.06.09, 10:22
                                      co się w tej Europie dzieje... ;-)))
                                      dodam, że wielcy polscy poeci też byli niżsi od ciebie...
                                      • twardycukierek Re: Ex-tradycja 09.06.09, 10:26
                                        Prawda? Aż strach czym wieje od tej Mumii Europejskiej ;)
                                        Cóż, jak kto nie ma w głowie, to... ;/
      • petrucchio Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 08:31
        tocqueville napisał:

> Ale mi te wybory działały na nerwy, bo były niemarytoryczne - a to,
        że Ziobro
        > (nieznający języków, niemający pojęcia o problematyce europejskiej)
        otrzymał
        > najwięcej głosów w Polsce, to już absurd.

Nie dostał najwięcej. Jest za Buzkiem a przed Huebner. Jak gdyby
        "inter duo fures" à rebours.
    • sqro Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 08.06.09, 21:18
      hehe żeby było ciekawie on tam rzeczywiście może zgromadzić znakomity materiał
      do habilitacji z politologii.

Będzie 'insiderem' przy procesach politycznych w PE - jak sie przyłozy to może
      zrobic taką uczciwą habkę a nie żenadę przepchniętą przez media i politycznych
      przyjaciół.
      • petrucchio Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 08:39
        sqro napisał:

> hehe żeby było ciekawie on tam rzeczywiście może zgromadzić
        znakomity materiał
        > do habilitacji z politologii.

E, słaby charakter, duża kasa, atmosfera hotelu poselskiego...
        rozpije się jak nic i skończy gdzieś pod płotem ;-)
    • pr0fes0r Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 00:55
      niewyspany77 napisał:

> mowa oczywiscie o m m.
      >
      > czekamy na eurokomentarze.

Nie on jeden. Legutki też się pozbyliśmy z kraju.
      • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 02:10
        I pani Senyszyn.
        • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 06:59
          hm, można było pomyśleć o skutecznej reklamie zachęcającej do głosowania - i ty
          możesz wyeksportować polityka, którego nie lubisz...
        • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 09:15
          Ja bym się z tego nie cieszył. Ta osoba będzie reprezentantką Polski w Europie.
          • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 09:25
            Tam nie rozumieja po polsku, a w tlumaczeniu na pewno o wiele lepiej wypadnie
            niz w realu. Naprawde nie ma sie czym przejmowac.
            • petrucchio Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 09:50
              charioteer1 napisał:

> Tam nie rozumieja po polsku, a w tlumaczeniu na pewno o wiele
              lepiej wypadnie
              > niz w realu. Naprawde nie ma sie czym przejmowac.

Chario, a co powiesz na nową specjalizację
              • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 09:52
                Hm, a kto Walese tlumaczyl? Mysle, ze daloby sie znalezc doswiadczona kadre do
                prowadzenia zajec.
                • petrucchio Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 12:14
                  charioteer1 napisał:

> Hm, a kto Walese tlumaczyl? Mysle, ze daloby sie znalezc
                  doswiadczona kadre do
                  > prowadzenia zajec.

Mam nazwę nowego kierunku w języku €nglisz: Enhanslation and
                  Hyperpretation. Grant murowany.
                  • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:11
                    A co powiesz na "Enhancing translation for the European Parliament" ??? Z takim tematem wystepujemy o grant w 7. programie ramowym (nalezy sie, za sam tytul, nie?), potem powolujemy interdyscyplinarne centrum badawcze i zakladamy inkubator przedsiebiorczosci, i ubiegamy sie o status KNOW !!!
                    • petrucchio Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 08:57
                      charioteer1 napisał:

> A co powiesz na "Enhancing translation for the European Parliament"
                      ??? Z takim
                      > tematem wystepujemy o grant w 7. programie ramowym (nalezy sie, za
                      sam tytul,
                      > nie?), potem powolujemy interdyscyplinarne centrum badawcze i
                      zakladamy inkubat
                      > or przedsiebiorczosci, i ubiegamy sie o status KNOW !!!

Yes! That's the spirit!
          • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 10:26
            co do reprezentatow Polski w Europie i swiecie to potrafilbym wskazac na duzo
            gorszych niz Ziobro.
            • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 15:30
              Chodzi ci o lidera głosowania p. Buzka?
              - który kończył rządy mając "dorobek" w postaci:

0.5% wzrostu PKB (zaczynał jak było 7%)
              17% bezrobocia (zaczynał było 10%)
              fatalnej reformy edukacji (efekty widać dzisiaj)
              fatalnej reformy ubezpieczeń (efekty widać dzisiaj)
              rozbitej formacji, która nie dostała sie do parlamentu
              itd.
              • megaborsuk2000 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 15:50
                Nie lubię Buzka, ale to, co napisałeś, to czysta demagogia.
                • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 16:01
                  Podważysz, któryś z tych faktów?
                  A może uważasz, że premier nie jest odpowiedzialny za reformy i ich skutki?
              • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 17:00
                nie, nie o Buzka, ktorego zreszta nie cierpie, a jako premier byl katastrofa.
                • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 18:50
                  katastrofą... no tak, ale proszę mi pokazać drugiego poza Mazowieckim, który
                  zabrał się za tyle rzeczy - i te reformy nie są w pełni nieudolne, wyobraźcie
                  sobie rzeczywistość naszą bez nich.
                  • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:00
                    wlasnie: zabral sie i nie w pelni nieudolnosc jakos mnie nie ekscytuje.
                    natomiast ja chetnie przyznam ze byli premierzy, ktorzy byli dalece bardziej
                    katastrofalni.
                  • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:13
                    wyobrazić sobie Polskę bez powiatów, gimnazjów i OFE, "zarządzających" naszymi
                    pieniędzmi bez żadnej odpowiedzialności (przypominam, że większy jest z zysk z
                    lokaty niż z ofe)?
                    rzeczywiście trudne :)
                    • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:16
                      eee, Tocq, to ładne, ale
                      - wyobrazić sobie ciągłe działanie dawnego systemu emerytalnego (a jeszcze
                      lepiej wyliczyć, jak to ma działać),
                      - wyobrażać sobie dawny układ administracyjny...

chyba wystarczy ;-)
                      • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:34
                        ale o ktorym systemie emerytalnym mowisz? tym, w ktorym 40latkowie ida na niezle
                        emerytury? o ile pamietam, to on nadal jeszcze trwa.
                        • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:38
                          mówię o tym, w którym de facto nie istniały pieniądze na wypłaty..., a ten, o
                          którym mówisz i tak jest ograniczony...
                          • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:46
                            nei chce mi sie klocic o ograniczenie.
                            reforma ktora wtedy wprowazono z tymi obowiazkowymi filarami mnie przyprawiala o
                            wesolosc glownie. to takie rozwiazanie ni w ..., ni w oko.
                            • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:58
                              ale jaki to był biznes dla tych ofe
                              7% prowizji bez gwarancji zysku

zapamiętajmy sobie raz jeszcze, bo może komuś to umknęło
                              Rzeczywisty wzrost wartości środków na kontach emerytalnych, po odliczeniu
                              kosztów zarządzania, jest niższy niż gdyby środki te były zgromadzone na zwykłej
                              lokacie bankowe

jak to nazwiemy? :)
                              • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 22:00
                                nie nazwe tego, bo bede sie musial sam wyciac.
                                • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 22:04
                                  a dodajmy, że z lokaty możesz w kazdej chwili wyciągnąć pieniądze
                              • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 22:04
                                Tocq - demagogią... tylko i wyłącznie, ponieważ nie jesteś w stanie przedstawić
                                takich wyliczeń, a ja ci nie będę podpowiadał, dlaczego...
                                ale przede wszystkim - o czym my tu rozmawiamy??? ;-))
                                • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 22:08
                                  przyznam się ze ekonomia jest taką moją małą pięta achillesa, ale np. to brzmi
                                  dość przekonująco (moze wypowie się flamen)
                                  blogi.bossa.pl/?p=870
                                • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 00:07
                                  sorry, adept, ale moze i to demagogia, ale powiem ci tak. z czystej ciekawosci
                                  usilowalem sie dowiedziec kiedys w Polsce do ktorego funduszu emerytalnego
                                  zapisalbym. i co? i nic. nikt nie byl w stanie mi udzielic cienia informacji. bo
                                  fluktuacje, bo gielda, inwestycje. a ja to pieprze. ja chce wiedziec, jaka
                                  bedzie moja emerytura. i tak jest tu - ja wiem dokladnie jak abedzie moja
                                  emerytura po ilus tam latach pracy z jakas tam pensja pod koiec mojej kariery.

jak, przepraszam, mam dokonywac wyboru? bo lubie Polsat? czy dlatego, bo fajna
                                  listonoszka roznosi listy? a do takich decyzji zmusza mnie panstwo. z jakiej to
                                  do ciezkiej cholery paki?

jak bede chcial se inwestowac, to ja se zainwestuje? ale polityka ponstwowa
                                  oparta na prywatnych przedsiebiorstwach glownie robiacych forse na mojej forsie,
                                  mi po prostu nie odpowiada.

mysle ze z roznych powodow, ale zgadzam sie z tocqiem.
                                  • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 09:43
                                    cudotwórca ze mnie... ;-)))

tak i nie, Dala,

bo, jak w poprzednim poście, mnie tylko o to chodzi, że stary system nie mógł
                                    trwać... i tyle. Nowy jest ok pod warunkiem, że będzie ciągły wzrost (bądź
                                    nieciągły, ale wzrost) i w związku z tym uzależnieniem zysków od giełdy (duży
                                    skrót) nie da się wypowiadać takich sądów, jak ten Tocqa na temat większych
                                    zysków z lokaty...
                                    Co do reszty, tak mnie się również nie podoba, że to ktoś zarabia na mnie (a nie
                                    ja, i lepiej sobie z tym poradziłem przez ostatnie 10 lat niż mój fundusz),
                                    problem jest jednak taki - z tą obowiązkowością - że to ty, ja i paru innych
                                    będzie inwestować i robić to umiejętnie (bo woli...), ale około 30 mln rodaków
                                    skonsumuje swoją kasę natychmiast bądź wrzuci ją w argentyńską piramidę
                                    finansową...
                      • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 20:01
                        reforma systemu emerytalnego powiadasz? :)
                        hmmm, ZUS był i jest
                        emerytury pomostowe były i są
                        a zapomniałem - dołożyli dodatkowy przymusowy filar, poza kontrolą ubezpieczającego
                      • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 20:09
                        adept co byś sądził o takiej propozycji - przychodzi do ciebie pięciu panów i
                        oświadcza, że od tej pory będą od ciebie pobierać 100 zł miesięcznie przez
                        kilkadziesiąt lat. Dla twojego dobra będą nimi zarządzać pobierając stosowną
                        prowizję. Nie dają ci żadnej gwarancji, że kiedykolwiek z tych pieniędzy
                        skorzystasz, nie dają także gwarancji, że w wyniku zarządzania będziesz miał
                        zysk większy niż gdybyś odkładał pieniądze na koncie. Ale żebyś nie myślał, że
                        to jakaś forma haraczu, to w swej łaskawości pozwolą ci wybrać jednego z piątki
                        jako zarządzającego. Fajne nie? :)
                        • megaborsuk2000 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:31
                          Po prostu sobie przypomnij, jak wyglądał kraj przed Buzkiem, a jak wygląda
                          teraz. Tak, jak to już zostało powiedziane, poza rządem Mazowieckiego nie było
                          chyba drugiego rządu w RP, który by tyle zrobił. A jeśli weźmie się do tego pod
                          uwagę, że rząd Buzka co chwila sam sobie podstawiał nogę, to już w ogóle jest
                          mistrzostwo świata.
                          Co do spadku PKB, to jeszcze oskarżmy tamten rząd o obecny kryzys i o choroby
                          weneryczne. To właśnie mam na myśli, gdy mówię o czystej demagogii - jakbym
                          słyszał Leszka Millera w jego najlepszych (najgorszych?) czasach.
                          • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:33
                            no rzeczywiscie, skoro sam sobie podstawial noge, to ja sie juz pochylam nad
                            jego losem i ciesze z tego co zrobil.
                            • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 23:32
                              dala.tata napisał:

> no rzeczywiscie, skoro sam sobie podstawial noge, to ja sie juz pochylam nad
                              > jego losem i ciesze z tego co zrobil.

Nie, no szkoda, ze sie nie wywalil...
                          • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:43
                            Po prostu sobie przypomnij, jak wyglądał kraj przed Buzkiem, a jak wygląda
                            teraz.

a konkretniej? chodzi ci o edukację?

Tak, jak to już zostało powiedziane, poza rządem Mazowieckiego nie było
                            > chyba drugiego rządu w RP, który by tyle zrobił.

jest takie liberalne powiedzenie :) - najlepszy rząd to ten, który nic nie robi...:)
                            • megaborsuk2000 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:52
                              > a konkretniej? chodzi ci o edukację?

Nie no, co ty, to to nie. Edukację to mieliśmy najlepszą na świecie, po prostu
                              system produkcji geniuszów. Pamiętam te delegacje z USA i Finlandii w naszych
                              szkołach, co zobaczyli, to wszystko w kajecikach notowali, coby u siebie
                              zaszczepić. Tego nie należało zmieniać, to trzeba było konserwować, konserwować,
                              konserwować. W formalinę i do puszek.

> jest takie liberalne powiedzenie :) - najlepszy rząd to ten, który nic nie robi
                              > ...:)

Aha.
                              Bardzo przekonujące.
                              :).
                              • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 22:00
                                za to teraz prawdziwa fabryka geniuszów
                                co drugi student to następca Wolszczana
                                a gimnazjum - toż to prawdziwa kuźnia talentów
                            • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:54
                              no to mieliśmy trochę, po 45...
                        • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 21:42
                          Tocq, naprawdę nie musisz mi tego tłumaczy (choć w sumie większość świata tak
                          ma...), moje pytanie jest takie, z czego płacono by przy poprzednim systemie...
                          • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 23:33
                            Za to w tym systemie nie masz gwarancji, ze ktokolwiek zaplaci.
                            • dala.tata Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 00:10
                              no to nalezy nadal placic pomostowe emerytury, wczesne emerytury, krusy i bog
                              wiec co jeszcze.

jezdze na wakacje od lat do tej samej wsi. jest tam ze 150 numerow. tylko w 3
                              nie ma rencisty!!!! renta oczywscie nie przeszkadza tym ludziom chodzc w pole,
                              siac, zbierac, sadzic i nie wiem co jeszcze. tylko hausner chcial to zmienic. i
                              co? dosc szybko mu przeszlo.

charioteer1 napisał:

> Za to w tym systemie nie masz gwarancji, ze ktokolwiek zaplaci.
                              >
                              • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 09:46
                                Dala, ale renty to insza inszość, co do pomostówek i innych - też wzbudzają moją
                                irytację...
                            • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 09:36
                              pełna zgoda, ja to wiem i wcale nie chcę tu wychodzić na apologetę tego systemu,
                              chcę tylko zaznaczyć, że w tamtym była gwarancja, że w pewnym momencie nikt nie
                              zapłaci...
                              • charioteer1 Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 14:15
                                adept44_ltd napisał:

> chcę tylko zaznaczyć, że w tamtym była gwarancja, że w pewnym momencie nikt nie
                                > zapłaci...

To zamienilismy gwarancje na spore prawdopodobienstwo...
                                • adept44_ltd Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 10.06.09, 14:57
                                  no, duży postęp... ;-)
    • tocqueville Re: nasz ulubieniec zostal europoslem 09.06.09, 19:18
      o, ten eurodeputowany przynajmniej nie będzie potrzebował tlumacza
      www.youtube.com/watch?v=g45OBLlpvSU&feature=related
      likam from są meny difrent kantry bat teris łan fing łi hef incomon łi łąt tu
      meik jurop end łord beter PLEJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka