Dodaj do ulubionych

Fabryka magistrow na emigracji

31.08.09, 01:46
wyborcza.pl/1,75248,6981474,Fabryka_magistrow_na_emigracji.htmlPikantne.
Obserwuj wątek
    • charioteer1 Link jeszcze raz 31.08.09, 01:47
      wyborcza.pl/1,75248,6981474,Fabryka_magistrow_na_emigracji.html
      • flamengista potwierdza to tylko moją tezę (i nie tylko moją) 31.08.09, 10:14
        że takich uczelni jak AHE jest dużo, dużo więcej.

I dobrze, że GW to opisuje. Może i w tym wypadku Ministerstwo wreszcie zacznie
        działać.
    • niewyspany77 Re: Fabryka magistrow na emigracji 31.08.09, 09:45
      o, wyborcza ma nowa misje. co dwa miesiace bedzie hyzia na jakas szkolke. ja tam
      jestem ekonom-ignorant ale jakbym chcial zarobic to kupilbym jakas w miare
      przyzwoita szkolke i swoimi mediami pstrykal w konkurencje.

ok, pomarudzilem. czekam z niecierpliwoscia na tekst na pierwszej stronie:
      "lipny wydzial: jedna z czolowych polskich uczelni panstwowych na wydziale X
      opuszcza kilkuset magistrow, z czego prace w zawodzie ma kilku". taka sytuacja
      istnieje. czekam tez z niecierpliwoscia na tekst typu "lipny zaklad" opisujacy
      jak to w pewnym zakladzie o liczebnosci kilkunastu glow zatrudniona jest niemal
      cala rodzina lokalnego kacyka.

no ale mysle ze sie nie doczekam, bo najlatwiej sie pstryka w tonacy okret. jak
      sie gazeta wezmie za flagowe, to odszczekam. ale poki co raczej nie mam nadziei,
      bo salwy leca w kierunku szkol, ktore nawet mlodziez zazwyczaj malo powaznie
      traktuje.
      • flamengista masz sporo racji 31.08.09, 10:17
        ale na chwilę obecną warto by zlikwidować te najbardziej gryzące w oczy
        patologie. I nie tylko na prywatnych uczelniach.

Mam więc nadzieję, że akcja zapoczątkowana przez GW będzie kontynuowana, co
        więcej - podchwycą ją inne gazety. Dopiero pod presją mediów Ministerstwo
        interesuje się daną sprawą.

Przy czym ja wielkich złudzeń nie mam - ale może przynajmniej te największe
        patologie na AHE zostaną zlikwidowane. Bo w zlikwidowanie samej uczelni nie wierzę.
      • charioteer1 Re: Fabryka magistrow na emigracji 31.08.09, 13:59
        niewyspany77 napisał:

> ale jakbym chcial zarobic to kupilbym jakas w miare
        > przyzwoita szkolke i swoimi mediami pstrykal w konkurencje.

Od razu widac, ze na interesach sie nie znasz. Jak chcesz zarobic, to dajesz jedna partie towaru, ktora spelnia wymagane parametry jakosciowe, a potem produkujesz kolejne partie pod tym samym szyldem, ale bez parametrow. Jezeli tyej dodatkowej produkcji niegdzie nie zglosisz, to nikt ci nie nasle zadnej kontroli. Logiczne, nie? PKA musialaby przyjezdzac na uczelnie razem z kontrola skarbowa, zeby taki walek wykryc.

Wszystko, czego naprawde potrzebujesz, to siedziba uczelni, na przyklad taka:
        wyborcza.pl/3292000,75248,6981130.html?back=/gazetawyborcza/1,75248,6981474,fabryka_magistrow_na_emigracji.html
        I juz jest git-majonez, chetnych na dyplom jak najmniejszym wysilkiem znajdziesz zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka