magda.rydz 02.07.08, 15:46 Czy wiecie gdzie moge kupic drewniany manekin ok 150 cm. Czy na manekinie z plotna mozna zrobic decoupage??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Manekin 02.07.08, 21:49 na płótnie jak najbardziej się da, tylko technika nieco inna...pogrzebię i podam..a gdzie kupić manekina to nie wiem :(( Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiszka Re: Manekin 03.07.08, 09:12 na allegro jest pełno manekinów krawieckich, material trzeba zagruntowac i normalnie robic decoupage. ale manekiny materiałowe są stare- jesli znajdziesz- bedziesz miec szczescie- teraz są robione ze steropianu pokryte koszulkami z lajkry, trzeba koszulke zdjac, zagruntowac kilka razy korpus, zeby wyrownac nierownosci i dalej juz normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
magda.rydz Re: Manekin 03.07.08, 12:11 Bardzo dziekuje. Robie mnostwo "docoupag'u" ale jeszce nigdy nie robilam na styropianie. Czy wystarczy zagruntowac farba akrylowa, czy powinnam poszukac czegos specjalnego do styropianu??? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.rydz Re: Manekin 03.07.08, 12:23 Dziekuje. Chetnie skorzystam z podpowiedzi. Nie robilam nigdy na plotnie ani na styropianie. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiszka Re: Manekin 03.07.08, 16:22 primer akrylowy najlepiej= taka struktura steropianu ejst nierowna, farbą musiala bys duzo warstw nalozyc, a primer jest gęstszy, wiec mozna nim wyrownac nierownosci małe i potem nakladac normalnie farbe ja na manekina kladlam podklad fluggera kilka warstw- kazda musi bardzo dobrze wyschnac. potem juz normalne decoupage jak na drewnie czy tworzywie Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Manekin 03.07.08, 22:03 ja doczytałam że na tkaninie jak się robi, to klej specjalny do tkanin musi być...a reszta jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiszka Re: Manekin IP: *.autocom.pl 04.07.08, 07:38 jesli robisz na tkaninie uzytkowej to owszem musi byc medium(np torebka, ktrórą bedziesz prac, spodnie, woreczki zapachowe) ale jesli jest to manekin, to płótno gruntuje sie jak podobrazie i kleju uzywa normalnego do decoupage, a potem normalnie lakieruje Odpowiedz Link Zgłoś