Dodaj do ulubionych

dziecko z astma

26.06.09, 20:46
drogie mamy.jestem w kanadzie od dwoch miesiecy i wlasnie w tamtym tygodniu
dowiedzialam sie ze moj 13 miesieczny synek mam astme.sam fakt wystapienia tej
choroby u mojego dziecka tak bardzo mnie nie zaskoczyl bo jest to u nas w
rodzinie choroba dziedziczna ale szczerze mowiac to nie bardzo wiem jak i co
nalezy tutaj w takiej sytuacji robic.brakuje nam jeszcze trzy tygodnie do
otrzymania karty ohip i co pozniej.moze ktoras mama boryka sie z podobna
choroba u swojego malucha i moglaby udzielic mi jakichs informacji.z gory
bardzo dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • wasik33 Re: dziecko z astma 26.06.09, 20:47
      zapomnialam dodac ze miszkamy w mississauga
      • ma-gutka Re: dziecko z astma 27.06.09, 22:53
        Przede wszystkim nie panikowac!
        Moje dziecko tez ma astme, w niczym mu nie przeszkadza, musimy jedynie pamietac
        o codziennym zazywaniu lekarstw.
        Tutaj jest strona informacyjna na ten temat:
        www.asthmakids.ca/
        • wasik33 Re: dziecko z astma 29.06.09, 20:52
          hej dzieki za stronke na pewno sie przyda.do paniki mi daleko sama zyje juz pare
          lat z ta choroba wiec nie boje sie jej az tak bardzo.chodzi mi raczej o to ze
          jestem tu dopiero dwa miesiace i nie bardzo wiem gdzie mam znalezc lekarza
          prowadzacego dla maluszka i jak sie tu zalatwia wszystkie formalnosci w tym
          kierunku.za trzy tygodnie bede sie mogla juz starac o karte ohip.bede mogla
          wtedy zrobic synkowi testy na alergie a pozniej spirometrie i cala reszte.jesli
          moglabys mi powiedziec gdzie zglaszalas sie z ta astma w mississauga od czego
          zaczac a moze masz dobrego specjaliste ktorego warto by polecic.jeszcze r az
          dzieki za odpowiedz.pozdrawiam
          • ma-gutka Re: dziecko z astma 29.06.09, 21:06
            Moj lekarz familijny skierowal mnie do podobno specjalistki od astmy dzieciecej
            Dr Charlotte D'Elboux Miller
    • kamila-88 Re: dziecko z astma 30.06.09, 01:01
      Przy astmie wskazane są produkty jodowo-bromowe.Takim najlepszym produktem naturalnym w Polsce jest zabłocka mgiełka solankowa .Polecam nawilżanie pokoju.Jod i brom zawarty w solance zabłockiej rozrzedzają śluz i rozszerzają oskrzela ułatwiając oddychanie,mogą zatem istotnie wspierać kuracje.Dodatkowo można do każdej kąpieli dodawać solankę.
      Mojemu dziecku zdecydowanie taka kuracja przyniosła najkorzystniejszy efekt .Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka