beata985 02.10.09, 20:53 Zaczna się w niedzielę w tvp2, która chce oglądać to przypominam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tysia77 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 21:31 Ja chętnie zobaczę,książka bardzo mi się podobałam.Nie wyobrażam sobie J.Brodzik w głownej roli,ale zobaczymy... Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 22:15 ja tego nie czytałam, ale ile lat ma ta jej bohaterka? jest matką studentki?? brodzikowa ma 36 lat... Odpowiedz Link
esofik Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 22:21 dawno czytałam chyba wpadka na studiach, nie pamiętam ale Brodzikowa nie wygląda na czterdziechę Odpowiedz Link
lelieb Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 22:33 A czytałyście wszystkie części? Ja teraz czytam trzecia,strasznie mi się podoba! Odpowiedz Link
tysia77 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 23:27 Czytałam wszystkie,widziałam ostatnio dziewczynę jak kupowała w Empiku i tak jej pozazdrościłam,że ma to jeszcze przed sobą Odpowiedz Link
mathiola Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:58 Trzecia część ci się podoba??? Przecież to kupa jest. W odróżnieniu od dwóch pierwszych Serial przegapiłam, znaczy się obejrzałam ostatnie 3 minuty Odpowiedz Link
ivy_z Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 02.10.09, 23:39 Brodzik to nie jedyne zaskoczenie w obsadzie. W roli Janusza zagra prawdopodobnie wszechobecny Kasprzykowski. A liczyłam na faceta, który ma w sobie odrobinę tajemniczości, na kogoś takiego jak np. Dorociński. Odpowiedz Link
beata985 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:10 ale kicha!!!!!!!!!!!!!1 ale nuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jedna wielka beznadzieja!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że jednak sie rozkręci............... chyba sobie książkę wypożyczę, żeby uspokoić się tak spier..ć ehhhh na Temat głównej roli się nie wypowiem.....nie, no nie Odpowiedz Link
dlania Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:12 ja próbowałam obejrzec, ale nie dało rady. Wszystko wyglądało jak z reklamy. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:25 strasznie memławe prawda? za wolno, za duzo scen, kiedy ona sobie coś myśli a książka taka fajna... Odpowiedz Link
bernimy Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:26 Hmmm, ja niestety jeszcze nie czytałam (buuuu), film nagrałam, ale po Waszych recenzjach, nie wiem czy oglądać.... Odpowiedz Link
beata985 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:44 przeczytaj ksiązkę a film nagrywaj albo odwrotnie ...sama nie wiem co doradzic...po takim filmie ksiązka dopiero będzie super, bo odwrotnie to naprawdę szkoda czasu na oglądanie ja jednak ma nadzieję, ze sie rozkręci Odpowiedz Link
setia Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:44 bleh, okropnie, wszystko takie przerysowane, Brodzikowa z tą swoja nadmierną mimiką, niee.., w mojej wyobraźni wyglądało to dużo lepiej Odpowiedz Link
pyzunia2007 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 21:57 Dla mnie ,książka stanowczo lepsza Odpowiedz Link
madame_edith Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 22:01 To ja się wyłamię, bo dawno mnie żadna książka tak nie rozczarowała jak ta. Nudna i przewidywalna do bólu. Czytałam na razie tylko pierwszą część. A serial bez rewelacji, ale myślałam, że będzie gorzej. Odpowiedz Link
molkam Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 05.10.09, 07:48 ja nie dobrnelam do konca i nawet nie powiem: "niestety". jakos nie zaluje, ze jej nie przeczytalam. Wg mnie nie miala tego magnesu , który przyciąga (ale to tylko moje zdanie). Wielkie rozczarowanie. Nie mialam sily "meczyc sie" czytając kolejne rozdzialy. Serial... chcialam zobaczyc jak ta ponad polowa ksiazki przeczytana przeze mnie, bedzie wygladac na naszych ekranach. No i po 5 minutach (doslownie!) wymieklam. Nie wynikalo to raczej z tego, ze nie znam ksiazki lecz bardziej z tego, ze nie tak to sobie wyobrazalam. A myslalam, ze to wszystko co zdarzylam przeczytac jest takie "serialowe". Mylilam sie, i to bardzo Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 23:17 Przeeeeeeestań ! to dobre dla 70-letnich rencistek. Odpowiedz Link
cafe_tee Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 04.10.09, 23:39 mama-dzwoni napisał: > Przeeeeeeestań ! to dobre dla 70-letnich rencistek. 70-letnie kobiety, to już emerytki. Renta jest do 65 r.ż. Odpowiedz Link
totorotot Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 05.10.09, 00:16 widze- brodzik, mysle- byle uciec dalej ;-0 Odpowiedz Link
doniak0 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 05.10.09, 08:48 Własnie w piatek skończyłam czytać 2 część. "Dom nad rozliewiskiem" i "Miłośc nad rozlewiskiem" podobały mi się. Wczorajszym serialem jestem roczarowana !!!Żenada !!! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 05.10.09, 08:56 I książka i serial mnie zanudziły...na śmierć prawie Odpowiedz Link
metanira Re: Dom nad rozlewiskiem-serial 05.10.09, 09:57 Ja jakoś tak jestem na nie, od czasu, kiedy przeczytałam gdzieś recenzję książki, że "jest o niczym". Ale nie upieram się, skoro niektórym z Was się podobała, to wypożyczę ją sobie i poczytam. A nuż zmienię zdanie A serial wczoraj przegapiłam Odpowiedz Link
metanira a mój mąż... 05.10.09, 10:00 ...sparafrazował tytuł książki/serialu na "dom nad rozjebiskiem" (za przeproszeniem) i powiedział, że może mi opowiedzieć o czym to (kiedy żałowałam, że przegapiłam): "tacy jedni wybudowali dom nad rozjebiskiem i potem żałowali" Odpowiedz Link
inn-ka Re: a mój mąż... 05.10.09, 13:06 Mój facet z kolei wymyślił "Dom nad Rzygowiskiem"... Serialu ubejrzałam może 5 minut wszystkiego razem, po prostu nie dało się... Niewiarygodna Brodzik, wszystko sztuczne jak to w polsim serialu i grzech niewybaczalny - nuuuuuda. Książkę zaczęłam czytać parę dni temu, jakieś 100 stron za mną. Wielka literatura to to nie jest, dwa razy na pewno nie przeczytam. Ot, takie czytadło Odpowiedz Link
mathiola Dlatego ja 05.10.09, 10:00 Ja jakoś tak jestem na nie, od czasu, kiedy przeczytałam gdzieś recenzję książki, że "jest o niczym". dlatego ja nie czytam recenzji, tylko książki. I na ich podstawie wyrabiam sobie własne zdanie Dom nie jest lekturą wysokich lotów dla megaambitnych czytaczek, ale jest lekturą, która uratowała moją zabłąkaną duszę przed autodestrukcją w dołującym momencie marnego życia Odpowiedz Link
metanira Re: Dlatego ja 05.10.09, 10:08 Ja mam tendencję do szybkiego uprzedzania się, wiem o tym i przyznaję się ale też, kiedy się już przemogę, nierzadko zmieniam zdanie. Odpowiedz Link