hellious 13.11.09, 10:21 allegro.pl/item808847309_lalka_jak_niemowle_reborn.html przerazajaca ta lalka... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:32 Wg mnie nie przerażająca tylko realna . Tylko jakoś nie wyobrażam sobie, żeby dziecko miało się nią bawić. Bardziej chyba jako rekwizyt do filmu jakiegoś czy cuś . Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:32 Wygląda jak prawdziwy bobas. Mnie sie podoba. Ale teraz pytanie kto takie laki i po co kupuje?? Bo cena tez ładna Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:45 Widzialam takie lalki na zywo - wrazenie upiorne, bo sa wykonane bardzo realistycznie i powykladane na witrynie sklepu. Rodzice przynosza zdjecie malucha i lalkarz robi "kopie". To taka forma pamiatki, jak odcisk stopy w modelinie czy klips od pepuszka. Pomysl na biznes dla oszalalych mlodych rodzicow. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 14:17 > Ale teraz pytanie kto takie laki i po co kupuje?? Bo cena tez ładna kochana,taniocha one były po 2 tysiaki Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:37 przerazajaco realistyczna, tak bym to ujela my pamietamy troche inne lalki z dziecinstwa no i cena przerazajaca Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:48 początkowo zastanaawiałam się gdzie jest ta lalka- dopiero po chwili zajarzyłam, że to nie jest dziecko tylko zabawka. Bardzo realistyczna.Poza tym: Lala nie jest przeznaczona dla dzieci, posiada certyfikat i ma wartość kolekcjonerską Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:54 lalka-wcześniak... I po co to... Niedługo wymyślą "martwe" noworodki- lalki, albo nie wiadomo co jeszcze. Odpowiedz Link
hellious Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:56 asiaiwona_1 napisała: > lalka-wcześniak... I po co to... Niedługo wymyślą "martwe" noworodki- > lalki, albo nie wiadomo co jeszcze. Te lalki juz mi sie podobnie kojarzą .. Nie chcialabym mieszkac z taka lala pod jednym dachem. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:58 asiowa swego czasu były na allegro lalki wcześniaki, ale tamte naprawdę nawet wielkością zgadzały się z rozmiarami mojej małej, a ta mi nie wygląda na wcześniaka (ma 50cm długości). Odpowiedz Link
madameblanka Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 10:56 przerażająca to jest cena, a ta lalka...jeżeli ona jest potworna to znaczy że każde dziecko nowonarodzone jest potworne Odpowiedz Link
hellious Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 11:01 Nie, potworny jest fakt, ze ta lalka wyglada jak zywe dziecko zalane woskiem. Odpowiedz Link
magducha78 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 11:22 zgadzam się-ta lalka wygląda jak żywe dziecko zalane woskiem. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 11:25 o ile dobrze pamiętam były też lalki z ZD Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 12:10 byly a ta po dluzszym zastanowieniu przypomina mi laleczke chucky nie chcialabym miec takiej w domu Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 12:20 ja przez takie lalki zawsze mam koszmary bo tak samo jak princy-mincy, przypominają mi laleczkę chucky, jako dziecko nie mogłam spać przez ten horror Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 12:21 a zapomniałam moja córka powiedziała oooo dzidzia, więc naprawdę wygląda jak niemowlę Odpowiedz Link
grave_digger Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 12:26 oglądałam kiedyś program. taka babka miała ich w domu dziesiątki, cały pokój takich lalek-ala-dziecko. masakra. Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 12:37 Widziałam kiedyś program na Clubie o kobietach kupujących te lalki. Jedna nie miała własnych dzieci i kupiła te lalki jako substytut. Chodziła z nimi na spacery, woziła w foteliku samochodowym, kupowała ciuchy dla niemowląt. Druga, kazała sobie zrobić lalkę na podobieństwo swojego wnuka, który wraz z matką przeprowadził się z USA do Australii. Prawdziwy wnuk co prawda miał już kilka lat, ale ona tę lalkę traktowała tak, jakby to był on. Nawet rozmawiając z chłopcem przez Skype'a opowiadała mu o tym jak wychowuje jego miniaturkę. Generalnie strasznie smutne to było. Widać było ewidentnie, ze kobiety potrzebowały pomocy specjalisty. Ich mężowie doskonale widzieli co się z nimi dzieje, ale nie potrafili im pomóc, więc dawali się wciągać w zabawy z "dzidziusiem". Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 13:13 Przerażająco realistyczna. Nabywcy muszą mieć coś z deklem. Odpowiedz Link
czarneoczy Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 13:23 ożeszty.... na serce można zejść... paskudnie straszne te lalki, tak realistycznie makabryczne, coś kole laleczki chucky mi lata Odpowiedz Link
karra-mia Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 13:45 nie chciałabym z ta lalą mieszkać pod jednym dachem bałabym się, że nagle ożyje i wymorduje cale miasto Odpowiedz Link
mamamira Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 14:12 Moja córka robiła i sprzedawała takie lalki,całkiem niezłe na tym wychodziła. Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 22:11 karra-mia napisała: > nie chciałabym z ta lalą mieszkać pod jednym dachem > bałabym się, że nagle ożyje i wymorduje cale miasto hahaha Odpowiedz Link
lineczkaa Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 14:46 Ja bym nie kupiła. Dla mnie ta lalka wygląda jak martwe dziecko. Odpowiedz Link
lenka.i.maja Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 19:07 Mam identyczne wrażenie - martwy noworodek. Makabryczna. Odpowiedz Link
marina0706 Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 19:12 wygląda gorzej niż moja babcia przed śmiercią przykra ta lalka Odpowiedz Link
arwena_11 A taka wam się podoba? 13.11.09, 21:35 gadzetomania.pl/2009/06/01/bardzo-realistyczna-lalka-w-ciazy-rodem-z-xix-wiecznej-japonii/ Odpowiedz Link
lenka.i.maja Re: A taka wam się podoba? 13.11.09, 21:48 Ło matko i córko...Zemdlałam trzy razy... Ciekawe w jakim celu ta lalka została wymyślona? Chyba edukacyjnych? Czy nie?... Odpowiedz Link
arwena_11 Re: A taka wam się podoba? 13.11.09, 21:50 W artykule piszą o dwóch celach, ale podają tylko edukacyjny, ciekawe jaki ten drugi? Odpowiedz Link
lenka.i.maja Re: A taka wam się podoba? 13.11.09, 21:55 Rzeczywiście, teraz doczytałam. Piszą o edukacyjnym i rozrywkowym. Tylko na czym ta rozrywka miałaby polegać? Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: A taka wam się podoba? 13.11.09, 22:31 Ja słyszałam, że robią takie lalki dla mam po sracie. Kiedyś był taki program w tv właśnie na ten temat i mówili, że mamy po stracie kupują te lalki, wożą w wózku, i nawet ciuchy kupują w normalnych sklepach dla niemowlaków. Myślę, że matka po stracie, po kupnie takiej lalki kompletnie sfiksuje. Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: A taka wam się podoba? 13.11.09, 22:09 mialam kiedys lalke barbie w ciazy, dzieki temu szybko bylam w temacie jak sie rodzi dzieci bo skoro dostalam taka lalke to pytalam rodzicow o to i owo i nie mogli odmowic. Odpowiedz Link
semida Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 21:52 Ta jest ladna: allegro.pl/item813072425_lalka_jak_niemowle_reborn.html Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Niezly potworek... brrr 13.11.09, 22:10 boże ona z twarzy do mojej młodej jak była malutka jest podobna ! nigdy w życiu takiej lalki w domu !! Odpowiedz Link
denea Re: Niezly potworek... brrr 14.11.09, 09:30 Jakoś jedyne optymistyczne zastosowanie takiego dziwa, jakie mi przychodzi do głowy o składka całego akademika i zakup lalki w celu robienia kawałów Tylko studenci musieliby wykazać dużo rozsądku, żeby nie przyprawić kogoś o zawał Odpowiedz Link