Dodaj do ulubionych

byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona????

18.11.09, 15:56

baby mam dylemat.

moj maz we wrzesniu mial uroddziny-poszlam zamowlam tort, zorganizowalam w
domu uroczysty obiad i choralne sto lat-slowem tak jak byc powinno.

w listopasdzie ja mialam urodziny- o ktorych moj maz oczywiscie starym
zwyczajem zapomnial.chociaz pierniczylam o nichjuz kilka tygodni... dopiero po
przypomnieniu [moja starsza corka mu przypomniala] polecial po owieczna rozei
zlozyl mi zyczeniawink

no i w sobote ma IMIENINY.

moje pytanie brzmi: czy mam ostentacyjnie zapomniec?
a moze znowu przygotowwac mini-przyjecie?
dac prezent i sto razy wypomniec jego "skleroze"?

a moze jeszcze inny pomysl????smile
Obserwuj wątek
    • mariolka55 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 15:59
      zapomnij
      ja co roku o moim mężu pamiętam,a ten co roku zapomina mimo mojego przypominaniawink
      w dupie go mam w tym rokususpicious
    • aniuta75 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:02
      Bym zapomniała tongue_out. A jakby mi starsza córka przypomniała to bym do pobliskiego
      sklepiku po czekoladę poleciała i mu wręczyła tongue_out.
      big_grin
    • olinka20 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:04
      Ja bym zapomniała, ale ja mściwa jestem.
      Ja rozumiem, ze ktos jest zabiegany albo roztargniony ale mozna
      sobie w tel ustawic przypomnienie albo cos w tym stylu..
      • asiaiwona_1 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:07
        aja bym nie zapomniała. Pokaż mu, że mimo, że on nie pamięta to ty
        pamiętasz i i tak go kochasz (?)
        • grave_digger Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:09
          ja bym zapomniała.
          • grave_digger Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:09
            dodam...
            jak mu nie zależy na urodzinach/imieninach żony czyli na swoich również. o.
        • doral2 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:09
          ekhem... mnie się też raz zdarzyło zapomnieć, serio, serio..
    • bluemadlen-1 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:08
      zapomniałabym skoro ja pamiętam dlaczego on nie może zapamiętać.W dobie budzików
      przypominaczy i pierduł brzęczących w komórce wystarczy odrobina chęci wpisać
      date żonki i zaznaczyć na 20 lat w dzień urodzin czy imienin przypomniałaby mu
      komórka.
    • mearuless aha 18.11.09, 16:14

dodam,ze moj slubny to prawdziwy zapominalski.
      ale np. dzien kobiet[ błehehehe] zawsze swietuje rozą[ na ktora juz zygam
      bo dostaje ja zawsze...tak samo walentynki [roza-zyg]i inne swieta
      "naglasniane przez media...."hle jhle hle

za to o prezencie od mikolaja zawsze zapomina twierdzac ze przeciez ja juz nie
      wierzw w mikolaja- czym mnie zawsze wkurwi na max [ i to przy swiatecznym stole...
      • dlania Re: aha 18.11.09, 19:33
        Mea, ale ty oczekujesz prezentu na Mikołaja, 6 grudnia?
        • mathiola Dlania 18.11.09, 19:47
          A ty mieszkasz bidulko w jakiejś zapomnianej przez Mikołaja części kraju, tak?
          wink Bo u nasz to Mikołaj dwa razy przychodzi - na Gwiazdkę też wink
          Tylko 6 jest taki malutki i przez komin wlata a 24 jest normalny, wypasiony i
          saniami zajeżdża jak nikt nie widzi wink
          • dlania Re: Dlania 18.11.09, 19:57
            Widać ten nasz to rzeczywiście biedny musi być, bo dorosłym przynosi prezenty
            tylko na Gwiazdke, a na Mikołaja skubaniec tylko dzieci obdarowujewink
            • mathiola Re: Dlania 18.11.09, 20:07
              Aaa, nie, to mamy tego samego. U nas też tylko o dzieciach pamięta 6 grudnia smile
          • tabakierka2 My mamy i Mikołaja i Gwiazdora 19.11.09, 07:34
            mathiola napisała:

> A ty mieszkasz bidulko w jakiejś zapomnianej przez Mikołaja części
            kraju, tak?
            > wink Bo u nasz to Mikołaj dwa razy przychodzi - na Gwiazdkę też wink
            > Tylko 6 jest taki malutki i przez komin wlata a 24 jest normalny,
            wypasiony i
            > saniami zajeżdża jak nikt nie widzi wink

Gwiazdor oczywiście na 'Gwiazdkę' przychodziwink I tym sposobem
            prezenty sa i 6.12 i 24.12.
            Mój mąż na szczęście jeszcze nigdy nie zapomniał o moich
            urodzinach/imieninach, pomimo, że zapominalski jest, że koniec
            światatongue_out
          • zefirekk Re: Dlania 19.11.09, 08:56
            Mikołaj to jest 6 grudnia, na Gwiazdkę przychodzi GWIAZDOR!!!!!!!
            • tabakierka2 Re: Dlania 19.11.09, 08:59
              zefirekk napisała:

> Mikołaj to jest 6 grudnia, na Gwiazdkę przychodzi GWIAZDOR!!!!!!!

amensmile
              • ciociacesia chyba u was 19.11.09, 09:28
                na slasku prezenty na gwiazdke przynosi Dzieciątko (bidne, nie dosc ze sie przy
                porodzie nameczy to jeszcze wor gadzetów musi targac)
                a u mnie przychodzi mikołaj i juz. bo Gwiazdor to mi sie z Wisniewskim kojarzy tongue_out
              • dlania jaki kuźwa gwiazdor? Kto tro jest? Wisniewski? 19.11.09, 17:25
                Pokażcie mi jak on wygląda? Może wam chodzi i Dziadka Mroza i Śniezynke? NO ale
                oni tylko w Związku Radzickim chyba, za Bug nie docierająwink
    • emigrantka34 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:27
      zapomnij. zreszta zdaje sie, on w ubieglym roku tez zapomnial. ale byc
      moze ze sie myle.
    • annabetka Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 16:33
      Ja bym życzenia złożyła,ale żadnej fety absolutnie nie szykuj! Ot symbolicznie
      ,mu buziaka daj,ew.córa niech mu laurkę zrobi i tyle.A przy najbliższej
      okazji/rozmowie wspomnij mu,że jest Ci przykro że nie pamięta o twoich świętach
      urodzinach /imieninach ,bo na walentynkach,i dniu kobiet Ci tak nie zależy jak
      na TWOICH osobistych świętach.
      Mój pamięta o wszystkich ,naszych rocznicach/datach czasem bogato,czasem
      skromnie to okazuje..Ja jestem taka jak Twój mąż,nie mam kompletnie głowy do
      dat,raz mi po kilku dniach -koleżanka przypomniała ,że chłopa mojego urodziny
      były....echhhhh poczułam się FATALNIE,że zapomniałamsad spóźniony prezent dostał
      ale widziałam że mu przykro było.Drugi raz ,walnełam taką kaszanę,że do dziś mi
      wstyd...tak bardzo chciałam pamiętać o jego imieninach ,że życzenia i prezent
      dostał 3 października,zamiast 3 listopadasad no myślałam że się pod ziemię zapadnę.
      Ale powiem wam,że bardzo ciężko mieć "taką wadę" -nie pamiętać dat...nie raz
      komuś bliskiemu przez to moje zapominanie przykro było,no nie mam kuźwa do tego
      głowysad
      • aguacate Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 17:34
        Oo, ja jak Annabetka. Zlozylabym, zeby wiedzial, ze pamietam
        (przynajmniej nigdy mi nie wypomni, ze tez zapomnialam hehe). Ale
        zadnych fajerwerkow. Kulturalnie: zyczenia, jakis drobiazg
        sztampowy.
        Mysle, ze da mu to do myslenia.
        • truscaveczka Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 19.11.09, 11:34
          Zrobiłabym tak samo, cmok, cmok, wszystkiego najlepszego.
          Tylko że ja jestem nienormalna i nie obchodzę takich rzeczy jak imieniny czy
          urodziny, bo mi kompletnie nie zależy. Mój chłop na co dzień jest fajny, po co
          wymagać jeszcze jakichś rzeczy, które robiłby nie ze szczerego porywu serca,
          tylko dlatego, ze ja kazałam? Dość, że się ze mną ożenił, bo mu kazałam tongue_out
    • semida Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 17:50
      Ja bym zapomnialasmile
      Poza tym u mnie w domu rodzinnym nie wyprawialo sie imienin(do dzis nie wiem kiedy mam)i przez pierwsze kilka lat nie wiedzialam dlaczego moj chlop ma 24 pazdziernika na mnie lekkiego focha(i dlaczego tyle osob do niego w tym dniu dzwonibig_grin)
      Az się okazalo ze to imieniny(w tym roku pierwszy raz zapamietalam-po 6 latach)
      Moj chlop zawsze pamieta o roznych uroczystosciach(rocznicy,urodzinach itepe wiec nie ma problemu.Nie pamieta za to o imieninach bo nie ma ich w naszym kalendarzu-kiedys szukal)
      • caffe_mocca Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 18:01

Gdyby jemu sie zapomnialo raz czy dwa - nie robilabym afery.
        Ale jesli to permanentnie tak - i w dodatku mu wczesniej przypominasz!!! - to
        bym (msciwie) olała ...

Albo .... kupila rózyczke (i tylko rózyczke!) i wreczyła z zyczeniami (LOLsmile)
    • mme_marsupilami Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 18:00
      Zapomnialabym calkowicie.
    • aandzia43 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 18:22
      Zapomnieć. A zaraz potem jest Mikołaj - też zapomnieć (jeśli macie
      zwyczaj mikołajkować). To skuteczne, przetestowałam na własnej
      rodzinie.
    • attiya Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 18:40
      ostentacyjnie nie tylko zapomnieć ale i odwiedzić np rodziców i przenocować tam,
      cobyś nie robiła za jelenia i nie skakała przy jego gościach jak niespodziewanie
      wpadną
      • d_dora Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 19:00
        ja to zawsze pamiętam o urodzinach ale w tym roku porąbały mi sie
        miesiące-chciałam mu złożyć życzenia we wrześniu ale tego dnia przypomniałam
        sobie że to ta data ale w październiku.no a w październiku on akurat wyjechał i
        miałam chorą córkę na głowie i problemy w pracy i akurat tego dnia wyleciało z
        głowy(a dzień wcześniej wiedziałam). nie omieszkał zadzwonić i wypomnieć.
        odegrałam się mówiąc że on do tej pory myli mój wiek(odmładza mnie o rok)a do
        cholery mam dopiero 29 i to jeszcze nie czas żeby się lata pomyliły.
        a wogóle mam koleżankę najbliższą która jakoś tak zawsze co dwa lata składa mi
        życzenia...dziwne
    • figrut Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 19:10
      Kupiłabym czekoladę w pobliskim sklepiku i złożyłabym mu wieczorem życzenia bez
      żadnych imprez domowych i stania przy garach (piekarniku). Zobacz jak to jest.
      Jak człowiek się bardzo stara i raz zrobi coś innego niż od niego oczekiwano, to
      wypomina się mu to, jak gdyby wcześniej niczego dobrego nigdy nie zrobił. Jak
      człowiek zlewa wszystko totalnie i raz zdarzy mu się coś ekstra zrobić, to
      chwalą go za to pod niebiosa, jak gdyby był aniołem.
      • dlania Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 19:36
        Złozyłabym życzenia, 3 buziaki bez żadnych przyjęc, czekolad itd.

Ciesze sie, że my jestesmy z męzem zgrani pod tym względem - oboje olewamy
        jubileusze, uroczystości, dni tego i owego, nie ma problmeuwink
    • mathiola Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 19:42
      Ja trzy lata pod rząd zapominałam o imieninach męża. Znaczy nie tyle
      zapominałam, ile mi się ubzdurało na wieki wieków, że on ma 6 a nie piątego....
      Nie zachował się nigdy jak świnia i chociaż mam imieniny 7 dni później, zawsze
      był maleńki drobiazg i życzenia.
      W tym roku włączyłam sobie w końcu przypomnienie w telefonie smile
      Ale ja nawet jak pamiętam, nie organizuję żadnych przyjęć, tortów itp. Po prostu
      kupuję drobiazg, składam życzenia, dzieci rysują laurki, wieczorem ewentualnie
      kolacja we dwoje, jak czas pozwala.
      Myślę, że możesz to wypośrodkować i pamiętać, ale się nie wysilać smile
    • slimakpokazrogi Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 21:17
      no, ale jak, przypominałaś i nie pamiętał?? to może źle
      przypominałaś?? Kiedy mój chłop zapomniał o moich urodzinach , czym
      udowodnił, ze każdy, nawet najbardziej idealny facet tak ma, to
      przypominam mu tak, że nie ma sznsy przeoczyć.....
      • magducha78 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 21:20
        zapomniałabym a gdyby nagle ktoś mi przypomniał poleciałabym po różę heheheh
    • karra-mia Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 21:19
      nie wiem
      pewnie bym zapomniała
      ale u mnie się nie obchodzi imienin, więc nawet nie wiem, kiedy ja
      mam, a co dopiero kiedy mążwink
    • 18_lipcowa1 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 18.11.09, 22:27
      oczywiscie ze olac i zapomniec
    • mallard Jako facet (i mąż) Ci mówię: 19.11.09, 09:09
      Co, komórki nie ma z "przypominaczką"?! Skrzynki mailowej też?!
      "Zapomnij".
    • ciociacesia jak wolisz 19.11.09, 09:13
      jesli masz byc upierdliwa to lepiej badz chamem. jesli ma ci byc potem zal, bo
      okazja do imprezki zmarnowana to zorganizuj smile ja bym uzaleznila to od mojego
      nastroju smile
      • tabakierka2 Re: jak wolisz 19.11.09, 09:18
        złozyłabym zyczenia, ale bez prezentu i bez imprezy.
        • cudko1 Re: jak wolisz 19.11.09, 09:56
          a to zależy od całeego konekstu, jesli te jego zapomnienie było
          czymś zupełnie wyjątkowym, jeżeli do tej pory zawsze pamiętał, na
          codzień okazuje jak cię ocha, szanuje i lubi to bym nie robiła z
          tego wielkiego halllo i olała.

ale jeżeli facet na codzien jest taki sobie, zappomniał o urodzinach
          mimo przypominania - może chciał zapomnieć??? - to bym olała, ani
          życzeń, ani prezentu, ani kwiatka, a gdyby mi przypomniał to bym
          powiedziała że przeciez imieniy sa mniejszym świętem niż urodziny
          więc to nic ważnego i nie ma o co bić piqany i dale z blogim
          usmiechem wróciła do swoejgo zajęcia
    • madame_edith Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 19.11.09, 10:19
      Ze mnie to dopiero chamidło, nawet nie wiem kiedy mój ma imieniny.
      W tych sprawach wyznaję zasadę Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie sorry.
      • tabakierka2 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 19.11.09, 10:34
        madame_edith napisała:

> W tych sprawach wyznaję zasadę Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie sorry.

a według Violi z 'BrzydUli' 'Jak Kuba Bogu, tak Bóg kubańczykom'big_grin
    • emma_me Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 19.11.09, 11:10
      Napisze zapomnij o imieninach - bo tak by należało zrobić. Ale sama w takiej
      sytuacji i tak bym przygotowałabym jakąś uroczystą kolację, bo naiwna a raczej
      głupia jestem i w konsekwencji nie potrafiłabym inaczej postąpić.
    • mearuless DZIEKI 19.11.09, 11:26
      jeszcze do konca nie wiem co zrobie,aledzieki.
      przemawiaja do mnie glosy zeby jednak olac, a jak nie olac to okazac "mocno
      umiarkowany entuzjazm..."

dzieki.
    • nutka07 Re: byc zawzietym chamem czy wspanialomyslna zona 19.11.09, 16:47
      Mea ja bym postapila w zalzenosci do tego, jak maz sie zachowuje w zwiazku.
      Jezeli zapomina poprostu a dalsze relacje w zwiaku wszystko wyrownuja to bym mu
      zlozyla zyczenia.
      Jezeli jest olewczy caly czas, to bym go olala. Samotnosc w zwiazku jest ciezka,
      ale nie moze byc norma. Nie ma co sie szarpac o uwage. To musi samo wychodzic z
      czlowieka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka