Dodaj do ulubionych

Straszny bol piersi-co to?

29.11.09, 23:26
Otoz jak w temacie-dzisiaj zlapal mnie ogromny bol piersi-dokladniej gornej
czesci,na granicy piersi i klatki piersiowej.Boli w jednym miejscu,boli na
dotyk,miejsce nieco czerwone i cieplejsze.Pomyslalam najpierw o zapaleniu
piersi /karmie/...Jutro ide do lekarza,a cala noc przede mna aby sie
zamartwiac....Miala takie cos tkoras z was?Boli mnie jak sie
schylam,chodze,dotykam.
Obserwuj wątek
    • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:09
      Rob zimne oklady na piers. Jak masz serek taki homogenizowany albo moze byc
      nawet jogurt to mozesz go uzyc. Wez recznik papierowy, np. 3-4'listki' zloz zeby
      wygladaly na 1, czyli poloz je na sobie wink Posmaruj dobrze, zloz na pol i
      przyloz. Chyba, ze masz jakis woreczek na lod do robienia okladow, jak na filmach wink
      Przed karmieniem mozesz piers polac ciepla woda, zeby mleko lepiej polecialo.
    • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:10
      No i karm z tej piersi normalnie.
      Jak masz temperature to mozesz ewentualnie cos wziac.
      • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:13
        No cvhyba, ze masz oslawione liscie kapusty ale pewnie juz spisz wink
        • dragica Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:17
          Dupa,nie spie bo boli...W tej piersi mam zwloknienia,bylam 3 miesiace temu na
          usg,bylo OK.A poniewaz moja matka umarla na raka piersi,czarne wizje przed
          oczami mam...Choc wiem,rak piersi dlugo,dlugo nie boli,bolesne zmiany sa z
          reguly niezlosliwe...Juz chyba wole do jutra wierzyc,ze to zapalenie.
          • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:33
            Ja jutro mam wizyte u ginekologa i jestem poddenerwowana. Moja mama zmarla na
            raka. Nie wiem od czego sie zaczelo bo bylo duzo za pozno ale chodzilo o narzady
            rozrodcze.

W lutym wszysko bylo niby ok, ale teraz znowu mam bole w jajniku uncertain
            • dragica Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:52
              Powodzenia!!!Bedzie OK:=)
              Swoja droga,ten strach przed rakiem jest koszmarny,mnie np spedza sen z powiek
              co kilka miesiecy...Moja matka miala 40 lat jak umarla,a 35 jak zachorowala,tyle
              ze ona zaczela sie leczyc przy zaawansowanym raku z przerzutami.I jak slysze,ze
              kobiety burza sie na obowiazkowe badanie cytologiczne,trafia mnie-bo to glupie
              jest i nieodpowiedzialne.
              • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 01.12.09, 13:02
                U mojej mamy byla to kwestia 5 miesiecy. Doskonaly przyklad nie chodzenia do
                ginekologa. Lekarz powiedzial, ze wybrala smierc na wlasne zyczenie i medycyna
                jej juz nie pomoze.

Bylam wczoraj ginekolog twierdzi, ze nic nie widzi. Tak jak w lutym.
                Przepisala mi cos i jak ine przejdzie to, bedzie chciala zajrzec do srodka.
              • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 01.12.09, 13:08
                W tym jajniku maialm ciaze pozamaciczna, wiec moze jakies zrosty tam sa. No nie
                wiem. Na USG on nic nie widzi.

Moze do innego lekarza powinnam jeszcze pojsc.
                • dragica Re: Straszny bol piersi-co to? 01.12.09, 14:14
                  A moze chroniczne zapalenie jajnikow/jajowodow?Ja mam najwieksze bole jajnika w
                  czasie kazdej owulacji,umieram doslownie,bolesna miesiaczka to nic przy
                  jajeczkowaniu...
                  Nutko,a moze takie bole biora sie ze strachu?
                  Moja matka poszla do lekarza w momencie gdy na piersi maila otwarta rane i
                  przerzuty-bala sie isc wczesniej.
      • dragica Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:15
        Ale zapalenie w 15 miesiacu karmienia?Wyczuwam jakies zgrubienie w tym bolesnym
        miejscu,wieksze nawet...I jak zapalenie to skad przy unormowanej laktacji?
        • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:19
          Ja mialam w 5 miesiacu, co prawda wczesniej ale jednak laktacja nie szalala.
          Tak u mnie wygladaly objawy zapalenia. Moze przygniotlas piers jak spalas, no
          nie wiem. Ja bym sprobowala, nie masz nic do stracenia. Jutro idziesz do lekarza
          to sie dowiesz.
          • dragica Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:25
            Dziekismile
            • nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 30.11.09, 00:34
              Nie ma sprawy wink
              Trzymam kciuki za niegrozna dolegliwosc wink
              • bernimy Re: Straszny bol piersi-co to? 01.12.09, 12:15
                Dopiero zobaczyłam sad Mogło dojść do jakiegoś miejscowego zatkania
                kanalika.
                Byłaś u lekarza? Jak sie czujesz?
                • dragica Bernimy 01.12.09, 12:35
                  Bylam,bylam,ale u tzw. rodzinnego.Pani nie potrafila powiedziec co
                  jest,skierowala na usg.Na usg bylam latem,bylo OK.Bol sam sie rozwiazal-w ten
                  dzien corka slabiej jadla z tej piersi /latem na usg dr powiedziala,ze jedna
                  piers ma u mnie bardziej rozwiniete gruczoly mleczen i moze sie zdarzyc zapchany
                  kanalik/ i efektem byl wlasnie zapchany kanalik.Mloda byla wczoraj czesciej
                  czestowana chorym cycem,poza tym ona czasem je w dziwnej pozycji-oslania sie
                  glowa o cyca i je i w ten sposob rozmasowala i odetkala kanalik.I po bolu.A ja
                  juz oczyma wyobrazni widzialam siebie powaznie chora... Niemniej byc moze
                  wybiore sie na usg,choc mialam sie dopiero zglosic po zakonczeniu laktacji.
                  • bernimy Re: Bernimy 01.12.09, 12:40
                    Zadbaj o siebie jak najbardziej, bo masz podstawy (mama)!
                    A zapchanie zdaża się i w trakcie. Ja też jak młoda miała z 1,5 roku
                    nagle miałam rwący ból i zaczerwienienie, ale tak jak piszesz,
                    częściej przystawiałam i się rozeszło smile A oczami wyoraźni
                    widziałam jakieś ropnie, nacinania etc.
                    Cieszę się, że już lepiej!!!
                    • bernimy zdarza! :-) n/t 01.12.09, 12:41

• nutka07 Re: Straszny bol piersi-co to? 01.12.09, 12:30
      Hej! Co u Ciebie? Jak sie czujesz?

Pisalam wczoraj ale moj post nie wszedl. Dostalam komunikat, ze za duzo jest
      moich postow kasowanych i mam sie zapoznac z netykieta. Widac forum tez nie jest
      calkiem zdrowe wink
      • dragica Nutka 01.12.09, 12:44
        A u Ciebie ok?
        • nutka07 Re: Nutka 01.12.09, 13:06
          Tak. Odpisalam wyzej wink

Ja mialam zapalenie piersi 3razy. Dobrze, ze minelo ale badz cujna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka