pina_colada88 22.12.09, 09:03 Podrzućcie mi jakiś fajny przepis na obiad. Tylko należy pamiętać że ja jestem CAŁKOWITE beztalencie kucharskie. No nie umiem gotować i źle mi z tym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Obiad 22.12.09, 09:34 pierś z kurczaka czerwona papryka żółta papryka puszka pomidorów w puszce 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano, zioła prowasalskie Ciachasz na kosteczki paprykę, cebulę, czosnek, wrzucasz na patelnię, dodajesz pomidory w puszce. To wszystko dusi się pod pokrywką jakieś 10minut aż puści sok. Doprawiasz solą, pieprzem, oregano, ziołami. Wrzucasz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (lub inne mięso - może być mielone, polędwica)do sosu. To wszystko dusi się dalej aż do 30minut włącznie i masz nawet na 2 dni. My jemy to z pyzami na parze lub makaronem Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Obiad 22.12.09, 13:08 O to, to. Ja właśnie dzisiaj taki robię bo ... gdyby mi się chciało tak , jak mi się nie chce. Łojeju jak mi się dziś nic nie chce. Tylko zamiast buraczków będzie sałatka z kiszonego ogórka i cebuli. A zamiast schabu - karkówka ( ale kotlety z karkówki robiłam już nie raz) Odpowiedz Link
cafe.inka Re: Obiad 22.12.09, 12:46 Spaghetti lubisz? Mogę zapodać szybki przepis na szybkie (i pyszne) danie. Odpowiedz Link