mona_mayfair 03.02.10, 10:23 Zadzwonili do mnie z hotelu, zebym przyszla na rozmowe no i stresa mam, bo to taki fajny, nowy hotel, ą ę i w ogole... Jak ja mam sie tam ubrac, uczesac? Buuu normalnie czuje, ze cienko bedzie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: Stresa mam 03.02.10, 10:27 normalnie się ubierz, elegancko, ale klasycznie, bez ekstrawagancji, jeżeli to takie ąę hotel. Włosy tez upnij skromnie, elegancko. Przetsan pieprzyć, ze cienko będzie, bo faktycznie tak będzie!!!! Idziesz na rozmowę w jakimś celu i tego się trzymaj. Jak roboty nie dotsaniesz, to przynajmniej będziesz wiedziała, jak wygląda rozmowa w takim hotelu, o co pytają, jak się zachowują. To bedzie twoje doświadczenie na przyszłośc. Także łebek do góry i powodzenia. KOP w tyłek (na szczęście) Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Stresa mam 03.02.10, 10:31 super! tak, jak Ci karra napisała - ubierz się klasycznie, włosy upnij, lekki makijaż. Spisz sobie ewentualne pytania, które byś chciała zadać (generalnie o warunki pracy - godziny, rodzaj umowy,ilość etapów rekrutacji, zarobki - ale to na końcu- tak, żebyś w razie czego mogła rzucić okiem na kartkę jak Cię zapytają, czy masz jakieś pytania), pomyśl jakie masz atuty (zalety - ja miałam wymyślić na poczekaniu 30!!!), jakie cechy przydadzą Ci się w tej pracy. Trzymam kciuki! musi się udać! a jeśli nie, to zawsze masz większe doświadczenie Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Stresa mam 03.02.10, 10:35 Trzymam kciuki. I nie nastawiaj się negatywnie bo faktycznie tak będzie. Powodzenia Odpowiedz Link
madameblanka Re: Stresa mam 03.02.10, 10:35 podejrzewam że będzie to stanowisko reprezentacyjne, czyli wszystko prosto i schludnie. Klasyczna elegancja. Włosy upięte w kok. Żadnych jeansów, bluzek chińskich, pasków z cekinami itp. Na dole masz linke do przykładowego stroju. biuro Odpowiedz Link
ez-aw Re: Stresa mam 03.02.10, 10:42 Zdecydowanie ubiór klasyczny. Koniecznie umalowana, ale dyskretnie. Włosy ułożone (nie muszą być upięte). Przemyśl sobie swoje słabe i mocne strony. Coś co w dotychczasowym doświadczeniu mogłabyś tu wykorzystać - jeśli coś takiego jest. Lista pytań do pracodawcy. Poczytaj w necie o tym hotelu (kto założył, od kiedy istnieje, ile gwiazdek itp). Czasem potrafią zapytać o to, co wiesz o firmie do której aplikujesz. Uśmiech na twarz i do dzieła Pozytywne nastawienie potrafi dużo zdziałać. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Stresa mam 03.02.10, 10:50 Będąc pewna siebie sprawiasz wrażenie wiarygodnej. Jeśli bijesz się już już teraz z myślami ,że będzie cienko, nie daj po sobie tego broń boże poznać, wyczują to i nie przejdziesz sita. Któraś bokserka kiedyś tak fajnie to ujęła, ..." przegrywasz walkę wtedy, kiedy zaczynasz wątpić w samą siebie" do dzieła yeaaah!!!;D))))))) napisz koniecznie jak poszło Odpowiedz Link
exotique Re: Stresa mam 03.02.10, 11:52 i wez cv ze soba- czesto i gesto to wyslane juz gdzies posiane- a i niektorzy pracodawcy tak sprawdzaja, czy przygotowana jestes. zapomnij o czerwonych paznokciach itp :d kiedy ten interwju? Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Stresa mam 03.02.10, 11:56 Jutro tylko nie bardzo mam buty na obcasie... Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Stresa mam 03.02.10, 12:00 mona_mayfair napisała: > Jutro tylko nie bardzo mam buty na obcasie... niekoniecznie muszą być na obcasie (choć pewnie by nie zaszkodziło), ale powinny być w miarę eleganckie i czyste <!> Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Stresa mam 03.02.10, 12:03 Z taka pogodą za oknem ciezko bedzie tam dojsc w czystych Odpowiedz Link
orissa Re: Stresa mam 03.02.10, 15:41 mona_mayfair napisała: > Z taka pogodą za oknem ciezko bedzie tam dojsc w czystych Weź chusteczki nawilżane i wytrzyj sobie buty zaraz po wejściu do hotelu (np. w wc), nawet jedną czy dwie do woreczka i w torebkę. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Stresa mam 03.02.10, 12:00 exotique napisała: > i wez cv ze soba- czesto i gesto to wyslane juz gdzies posiane- a i niektorzy > pracodawcy tak sprawdzaja, czy przygotowana jestes. > tyle, ze to już niestety niezbyt dobrze świadczy o potencjalnym pracodawcy (tzn. że się nie przygotował do rozmowy). Odpowiedz Link
d_dora Re: Stresa mam 03.02.10, 12:14 a na jakie stanowisko startujesz? nic się nie przejmuj-dobry strój to połowa sukcesu no a skoro cię wezwali to znaczy że już jesteś dla nich interesująca.. rozmowa tylko to potwierdzi tyle kciuków jak będzie trzymane przez wszystkie magielki to musi sie udać.. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Stresa mam 03.02.10, 12:16 d_dora napisała: > a na jakie stanowisko startujesz? > > nic się nie przejmuj-dobry strój to połowa sukcesu > no a skoro cię wezwali to znaczy że już jesteś dla nich interesująca.. > > rozmowa tylko to potwierdzi > niestety niekoniecznie i warto mieć tego świadomość. Pewnie po rozmowie z Hellką będziemy wiedzieć więcej (jutro, znaczy). Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Stresa mam 03.02.10, 15:26 Byłam kiedyś przy rozmowie wstępnej na stanowisko administracyjne, to co w cv piszemy lepiej żeby było zgodne z prawdą. Np. sprawdzano poziom języka angielskiego przez luźne konwersacje, co niektórzy od razu wymiękali i przy sprawdzeniu praktycznej znajomości rezygnowali z dalszego interwju. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Stresa mam 03.02.10, 15:43 Ja tez trzymam kciuki! Co do ubioru - zawsze ale to zawsze swietnie wyglada czarny lub ciemnoszary kostium (ja wole marynarke + spodnie ale ze spodnica (taka do kolan!) tez wyglada to ok) PLUS BIALA BLUZKA. Taka klasyczna bez fredzli i udziwnien . Taki zestaw : kostium + biala bluzka to powinien byc w kazdej szafie. Plus buty na lekkim obcasie Make up delikatny ale zrob - zeby cera wygladala na świeżą i wypoczetą, oko - bardzo delikatnie (zadnych niebieskich czy fioletowych cieni ) mozesz dac jasnoszary lub cielisty lub lekki braz ((nie wiem jaka masz karnacje i co ci pasuje) + tusz . na usta - lepiej lekki błyszczyk niz szmina Wez do torebki puderniczke z lustekiem (zeby przed sie oblukac i ew. lekko przypudrowac ) Włosy - najlepiej zwiazac - o ile masz długie - czy to kok czy kucyk nie rozpuszczac . Perfumy - delikatnie Bizu - delikatnie Pamietaj o ładnych paznokciach - raczej delikatnych a nie tipsy z cyrkoniami i porkami No i badz pewna siebie - bo nie mozesz robic za "szara zahukana" myszke Powodzenia! Odpowiedz Link