semida 11.02.10, 11:51 Zawsze robiłam z kapusty kiszonej,cebuli,kiełbasy i makaronu do łazanek aale...mam jeszcze pieczarki. Dodać? Nie zepsuje to smaku łazanek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teqilaa Re: Robię dziś łazanki i... 11.02.10, 11:55 boszzz ale mi smaka narobiłas, uwielbiam łazanki!! nie znam sie ale mi chyba by pieczarki nie przeszkadzały. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Robię dziś łazanki i... 11.02.10, 11:58 mi przeszkadzają. Jak juz, to zwykle, lesniaki. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Robię dziś łazanki i... 11.02.10, 13:23 ja zawsze dodaję grzyby leśne, a jak już nie mam to pieczarki. I łazanki są pyszne. Aha - i nie dodaję kiełbasy tylko boczek. Odpowiedz Link
beata985 Re: Robię dziś łazanki i... 11.02.10, 13:47 to ja do wczorajszej kapuchy z obiadu makaron tylko ugotuję..jupi.. a pieczarki też mam. Zesmażę Odpowiedz Link
cudko1 Re: Robię dziś łazanki i... 11.02.10, 14:32 poprosze dokładny!!!! przepis na łazanki - dokładny plisss bo pojęcia nie mam co to jest p.s. zeby nie było nastawiłam zakwas huuuraaaa - ciekawe czy wyjdzie, na zwykłej mace żtniej - innej nie było - a gdzieś do centrum w celu poszukiwania mąki to mi się jechać nie chciało Odpowiedz Link
olinka20 Cudko! 11.02.10, 16:04 Przywracasz mi wiare w ludzi!! Nie jestem najgorsza na swiecie w kuchni dzieki tobie Bo nawet ja wiem co to łazanki To makaron z mięsem i kapusta kiszoną, ale jak co robić nie mam pojecia. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Cudko! 11.02.10, 16:09 Łazanki to makaron, jak swiderki, czy kolanka Zaleznie od tego, co do nich dodasz, bedziesz miec lazanki z kapusta,makiem, twarogiem itp. Lazankli to poprostu typ makaronu Odpowiedz Link
semida Re: Cudko! 11.02.10, 16:35 Lazanki to jednoczesnie typ makaronu i nazwa potrawy. Ja robię to tak: Makaron gotuję Kiełbasę,cebulę i dzis pieczarki(tat tak,zrobilam z pieczarkami i pycha wyszlo)smażę Kapustę kiszoną najpierw gotuję do miękkości,odcedzam i smażę. Łączę wszystko,przyprawiam,jeszcze podsmażam i mam łazanki Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Cudko! 11.02.10, 16:38 Typ potrawy, to moim zdaniem "lazanki z..." ( tu wstawic odpowiednie) Same lazanki to makaron i juz. Odpowiedz Link
semida Re: Cudko! 11.02.10, 16:41 Dla mnie łazanki to i makaron i typ potrawy.The end. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Cudko! 11.02.10, 16:45 A dla mnie to co napisalam, wydaje mi sie, ze duzo zalezy skad sie pochodzi. Bo niektóre potrawy w róznych czesciach Polski nazywaja sie całkowicie inaczej. Odpowiedz Link
doral2 Re: Cudko! 11.02.10, 18:22 cholera jasna!! po jakiego grzyba łazankowego wlazłam w ten wacik?? teraz będę mieć smaka na łazanki i będę musiała je zrobić i moja dieta pójdzie się ziebać Odpowiedz Link
cudko1 olinka20 11.02.10, 18:25 ja wcale nie jestem najgorsza w kuchni , baa ja sie w niej bardzo dobrze czuje, uwielbiam gotować, choć teraz nie mam czasu, niestety ale prostu z łazankami nigdy się nie spotkałam (owszem coś słyszałam o tej z makiem) ale u mnie nie ma tradycji łazanek ani u nikogo u kogo w domu gościłam i miałam wgląd w kuchnie a wiec moja droga znowu spadasz na ostatnie miejsce hihi Odpowiedz Link
olinka20 Ja wiedziałam, ze tak będzie 11.02.10, 18:44 To przepraszam, mam nadzieje ze sie nie obraziłas. Ja i tak sie juz wyrobiłam, z 5 lat temu to wode przypalalam a jajko na miękko gotowałam 10 minut żeby zmiękło Odpowiedz Link
cudko1 Re: Ja wiedziałam, ze tak będzie 11.02.10, 18:52 olinka20 napisała: > To przepraszam, mam nadzieje ze sie nie obraziłas. no czyś Ty zwariowała doszczętnie?? no pewnie że nie ale jak chcesz to profilaktycznie focha strzelić mogę > Ja i tak sie juz wyrobiłam, z 5 lat temu to wode przypalalam a jajko > na miękko gotowałam 10 minut żeby zmiękło > buhahahha dobre złego początki Odpowiedz Link