loolipop 18.02.10, 23:30 Mlody (8 msc) ma katar I spac nie moze co zrobic??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:33 odsysac frida masz masc majerankowa? działa cuda, smarujesz pod noskiem, lepiej się oddycha i katar leczy Euphorbium psikać do noska - u mnie równiez pomaga tyle z moich sposobów Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:33 Zapuscic sol morską ( albo taką zwykłą fizjologiczną _ wskazane z oznaczeniem Sterile A) w nosek i odessac fridą. Ja swojemu psiukam wodę, potem frida a jak juz oczyszcze z gluta to po kropelce otrivinu dla dzieci do kazdej dziury i idzie spac. Wlasnie jestesmy w fazie gila do pasa Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:35 Włąsnie kmjasc majerankowa... tutaj tego nie dostane nigdzie Atez by sie przydała. Drogie to jest? MOze by ktoras wysłała jak niedrogo? w zamian za jakies miłe co nie co z grecji? Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:39 nakroic cebule i pare zabków czosnku i przywiazac w pendelku z tetrówki ,przy łózeczku tam gdzie dziecko ma głowe.pulmex baby taka masc cos jak vick tylko ze dla maluszków ,wysmarowac klatke piersiowa kremem potem ten pulmex baby na klatke i na stopy tez i skarpetki załozyc.na kaloryfer mokry recznik zeby powietrze zrobiło sie wilgotniejsze.pod nogi łózeczka po tej stronie co dziecko ma głowe podłozyc ze 3 ksiazki(pod kazda noge)zeby katar nie spływał do uszu dziecku bo wtedy wspołczuje do noska sól morska marimer lub cos w tym stylu psiknac,poczekac ze 3 minuty i odciagac frida(taki aspirator do wyciagania gili)krutkimi ssaniami/otrivin dla maluszków(zapytac najlepiej w aptece)po kropelce do kazdej dziurki. Odpowiedz Link
karra-mia Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:44 zuzu 3 zł to kosztuje ok jak chcesz to podaj mi adres na maila, bo nie zapisałam sobie wtedy i ci wyslę jak dam radę to jutro, a jak nie to na początku przysżłego tyg ok? Odpowiedz Link
figrut Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:36 Sam śpi czy z Tobą ? Jeśli sam, to materac postaw mu wysoko podkładając np. kilka książek. Jeśli z Tobą, to Tobie na ramieniu niech śpi. Warto otworzyć też okno na noc (od góry), bo w zimnym łatwiej z katarem się oddycha. Odpowiedz Link
totorotot Re: RATUNKU!!! 18.02.10, 23:45 mozesz mu zakroplic sola fizjologiczna, nosek powinien sie odbokowac. Sa do kupienia tez krople do nosa dla dzieci pow.3m-ca życia, ale chyba o tej porze nie co ja bym zrobiła- usiadłabym na półleżąco na łóżku, małego na mnie brzuchem do brzuszka i niech tak śpi, z główką uniesioną. Jeśli Ty byś nie zasnęła tak, to chociaż mu jakoś unieś tą główkę, np. podkładając książki pod jedną stronę łóżeczka, aby miał główke wyżej niż reszta ciała wspolczuje Odpowiedz Link
loolipop Re: RATUNKU!!! 19.02.10, 00:02 MaM w domu tylko az cebule, czosnek, wode morska I fride. Kurcze zaczol kaszlec! A jak sie te inhalacje je robi? Dzięki za odp Odpowiedz Link
totorotot Re: RATUNKU!!! 19.02.10, 00:06 no to masz wszystko, co potrzebne, bo ksiazki pod lozeczko -zakladam- tez masz jedynie z ta inhalacja bym sie zastanowila u osmiomiesieczniaka, ale moze jestem zacofana Odpowiedz Link