totorotot 22.02.10, 23:01 Jakie wydatki dokonywane przez Waszych znajomych/rodzinę są 'stratą pieniędzy' Waszym zdaniem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mearuless Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:07 przez znajomych/rodzine to nie wiem ale ja ciagke kupujebuty. mam e 20 par z tego z 15 nigdy nie zalozyam... mam kilka garsonek ktorych nigdy nie chodze mam 7 par jeansow ktorych nie nosze -mam maynarki kpione tylko po to zeby sie wyluzowac... mam bluzki kupione i zostwione w paczkach mam tysiace rzeczy ktore zakupilam z powdu deprechy i ktore spoczywaja na dnie szafy najlepzym przykladem na glpie wydatki estm ja:9 Odpowiedz Link
kowalowa Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:20 mea.. Ty to zrób kiermasz swoich zakupionych i porzuconych ubrań...a kaskę wydasz na coś potrzebniejszego Odpowiedz Link
nutka07 Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:40 Mea chlopa zmien to ciuchy wykorzystasz i pieniadze zaoszczedzisz Odpowiedz Link
esofik Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:08 niw zaglądam znajomym/rodzinie o portfela. Jest mi zupełnie obojetne na co wydaja własne pieniądze. I w drugą stronę.. nie lubię, gdy ktoś mnie rozlicza Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:21 Wlasciwie to jest mi obojetne na co wydaja,nigdy nie zwracam nikomu uwagi na co wydaje wlasne pieniadze.Ale mam 2 takie sytlacje 1.przedluzenie wlosow za 1000zl,przed slubem,za pieniadze rodzicow, ktorzy wzieli kredyt na slub, a teraz ledwo splacaja,bo ojciec nie pracuje a matka pracuje na pol etatu. 2.to wynajecie domu z 3 sypalniami dla malzenstwa z 3 miesiecznym dzieckiem za duza kase,przez co ona pracuje i widuje swoje dziecko pol godziny dziennie,a ojciec tylko w sobote po poludniu i w niedziele(jesli nie jada na zakupy),bo musza zarobic na dom i jeszcze 2 auta. Nie myslalabym o tym gdyby te osoby nie marudzily na ten temat,ze nie maja kasy lub ze za duzo pracuja. Odpowiedz Link
figrut Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:12 Żadne. To są ich pieniądze i oni ustalają priorytety. Ja np. kładę nacisk na lepsze jedzenie kosztem nowych ubrań i ozdób w mieszkaniu. Komuś może się wydawać, że nasze pieniądze tylko na gówno przerabiamy zamiast kupić coś trwałego, ale takie mamy priorytety. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:26 nie znajomy lecz moj lowelas - malakser sztuk 2 i jeszcze dodatkowy do papek mikser, 2 kafeteryje czy jak to tam sie zwie, maszynka do robienia popkornu, stopiećdziesiat tysiecy gadzetów do kuchni typu obieraczki, wyciskarki, foremki, wykrajaczki w kółeczka, w gwiazdki w sroczki, serduszka,nożyki perdziki, rękawy do wyciskania masy, rękawiczki "chirurgiczne" gumowe -sztuk 200 do? ? hmm? Odpowiedz Link
nutka07 Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:41 Widac, ze sie nigdy w doktora nie bawilas Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:52 eee, nie to raczej chodzi o to że jak robi rybkę to żeby mu łapki nie waliły, jak wyrabia ciasto na chleb ręcznie to żeby nie obkleił się za bardzo i w ogóle to jakis zboczeniec z niego...w kuchni Odpowiedz Link
nutka07 Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:21 Jezeli juz to papierosy i alkohol dla alkoholika. Ale nie mysle o tym na codzien i nie obchodzi mnie to. Nie moje pieniadze, nie moje zdrowie. Odpowiedz Link
karra-mia Re: Strata pieniędzy 22.02.10, 23:42 nie wiem, nie przyglądam się innym portfelom, bo za bardz jesteśmy zapatrzeni w nasz Póki co interesuje mnie, żebyśmy my zyli godnie i bez zmartwień, jak mi tych zmartwień zacznie brakowac, to wtedy sobie znajdę nowe w postaci "na co wydają moi znajomi". Odpowiedz Link
czarna.porzeczka Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 00:37 Chodzenie na rajdy knajpiane. Totalna wypierdolka pieniedzy. Odpowiedz Link
leoncja_uk Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 00:50 masa pierdolników do domu - to moja mama różne durnostoje i kurzołapy. ale jej dom - jej kasa, więc sie nie wtrącam. kosmetyki - moja mania, zaraz za książkami (ta chyba jest zrozumiała - wydałam tysiące na kosmetyki, które mnie uczulały, użyłam raz, zapach mi się nie spodobał albo cus innego - zbieram całą skrzynię, raz na kwartał robie porządek i oddaje mamie, znajomym - robie miejsce na nowe moim zdaniem totalny bezsens, ale ja nie umiem sie oprzeć. odkad jestem mamą, to treche się opanowałam, ale nie tyle ile powinnam Odpowiedz Link
joanna266 Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 09:04 nie oceniam tego.kazdy wydaje kase na to co uwaza za stosowne.nie cierpie szeroko pojmowanej oszczednosci.uwazam ze pieniadze sa po to by sobie dogadzac i je wydawac na przyjemnosci Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 09:31 ja bym to nazwała nieodpowiedzialnym wydawaniem pieniędzy niż stratą - w każdym razie chodzi o brata mojego męża. Facet kiedyś (zresztą teraz też) ciągle pożyczał pieniądze od mojego męża, bo nie ma na życie, a w tym samym czasie pojechał na wakacje do Maroka i kupił sobie oprawki do okularów za 1200 zł. Ja mu nie zaglądam do kieszeni, ale o tych wydatkach po prostu głośno mówił, więc wiem. Ode mnie pożyczył samochód jak leżałam 2 mies w szpitalu (tzn. ja mu zaproponowałam, bo po co ma tak stać i kusić), a nie miał na benzynę i mój mąć mu pożyczał na benzynę. Odpowiedz Link
madameblanka Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 09:39 no nie wiem, wydanie opinii, wypowiedzenie się że to bym kupiła czy czego bym nie kupiła, to nie jest zaglądanie do czyjegoś portfela:/!!!! A więc ja cały czas truje dupe młodszej siostrze że rozpieprza kase na lewo i prawo. Nie mogę patrzeć jak marnuje pieniądze. Nie moge, i nie jestem w stanie trzymać gęby na kłódkę. Brak szacunku do pieniędzy też o czymś świadczy, nie pytana raczej sie nie odzywam ale jak ktoś pyta mnie o zdanie wale prosto z mostu co myśle o "nieprzemyślanym zakupie". Odpowiedz Link
zebra51 Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 09:48 Kijki Leki z trigerem S, rękawice Leki, kurtka Kjus. Pytania znajomych i rodziny: Po co, ach, po co kupować TAKI sprzęt, skoro nie jest się żadną Riesch lub Vonn??? Czy te kijki same jeżdżą, a kurtka jest w pakiecie z instruktorem?? Co za strata pieniędzy! Tak właśnie zebra51 zamierza stracić pieniądze w tym roku. Mój portfel, moje pieniądze. Innym radzę spadać na drzewo z takimi dobrymi radami. Odpowiedz Link
joanna266 Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 10:18 nic mi nie mowia firmy które wymieniłas wiec ja pewnie nawet bym twojej kurtki nie zauwazyła ze o kijkach nie wspomne ale tez nie cierpie takiego dogadywania.ludzie uwielbiaja wtykac nos w nie swoje portfele.ale zgadzam sie z asiaiwona ze w opisywanej przez nia sytuacji nie ma mowy o nie wyliczaniu cudzych wydatków.ale tylko w takim. . Odpowiedz Link
figrut Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 10:00 Asiaiwona właśnie opisała sytuację, w której i ja bym czuła się zwolniona z nie wtykania nosa w cudzy portfel. Jeśli ktoś wciąż siedzi u mnie w kieszeni, a sam żyje ponad stan, to chyba oczywiste, że trafia mnie szlag. Pół biedy jak ja sama mogę decydować i nie pożyczyć po raz kolejny, ale zwykle w małżeństwie samemu się nie decyduje. Odpowiedz Link
migotka-2 Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 10:22 Dzieci u dziadków dwie ulice dalej na feriach w mieście oczywiście, a mama na kolejnych zakupach w różnorakich ciuch-budach. Jej wyliczenia z tego miesiąca 800 zł. Na ferie dla dzieci nie starczyło. Tak jest co miesiąc! Ale u babci zjedzą za free, babci nie trzeba oddawać! To chyba podpada pod wykorzystywanie! Babcia pożyczyła ode 200 zł. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Strata pieniędzy 23.02.10, 11:19 Strata pieniedzy to kupno rzeczy kiepskiej jakosci. Najczesciej wywalam kase na buty, np balowe satynowe szpilki, kupione na specjalna okazje, leza w szafie i sie kurza. Odpowiedz Link