mostowiak_barbara 08.10.10, 13:29 Czy przetwory na zimę już porobione? Bo my z Haneczką już dawno grzybki zamarynowałyśmy i powidła ze śliwek nastawiłyśmy. I naleweczek też trochę będzie na zimę. Pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 15:59 Dzień dobry pani Basiu Jeśli chodzi o przetwory to wszystkie 14 słoików ogórków kiszonych wylądowało w koszu Odpowiedz Link
changeone Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:13 Łaj? To Ty już nic nie potrafisz dobrze zrobić?!? Phi! Ja mam pyszne leczo, ogórki, żurawinę, winogrona-kompoty, śliwki-konfitury. Wszystko pyszne a pierwszy raz robiłam (prawie ) Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:19 bo kupiłam ogóry z niesprawdzonego miejsca i miały za dużo potasu czy ch... wie czego i jak otwieram słoik to ogóra mogę sobie ścisnąć w dłoni na miazgę - takie są miękkie. Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:21 Witamy, witamy pani Basiu. W tym roku to tylko salatki z pomidorow i ogorkow zrobilam. Na nic innego nie mialam czasu bo na internacie siedzialam i przepisy czytalam Odpowiedz Link
aniuta75 Change 08.10.10, 16:29 A jak żurawinę robiłaś? Co w sensie i przepis jakowyś? Odpowiedz Link
prigi Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:34 melduję, że robić nic nie robiłam, ale przetestowałam dwa słoiczi grzybków marynowanych, aby sprawdzić czy zalewa nie za mdła Odpowiedz Link
mamakarolla Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 17:35 Baśka! Przeca Hanak do Warszawy sie wyniosła, to jak mogła pomóc Ci w zaprawach? W tym roku zakisiałam ogóra , zrobiłam dżem z brzoskwiń i kilka słoiczków grzybków. Odpowiedz Link