Dodaj do ulubionych

Dzień dobry dzieci

08.10.10, 13:29
Czy przetwory na zimę już porobione? Bo my z Haneczką już dawno grzybki zamarynowałyśmy i powidła ze śliwek nastawiłyśmy. I naleweczek też trochę będzie na zimę.

Pozdrawiam,
Basia
https://i.wp.pl/a/f/film/088/36/16/0201636.jpg
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 15:59
      Dzień dobry pani Basiu smile

Jeśli chodzi o przetwory to wszystkie 14 słoików ogórków kiszonych wylądowało w koszu uncertain
      • changeone Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:13
        Łaj?
        To Ty już nic nie potrafisz dobrze zrobić?!? tongue_out Phi!

Ja mam pyszne leczo, ogórki, żurawinę, winogrona-kompoty, śliwki-konfitury. Wszystko pyszne a pierwszy raz robiłam (prawie wink)
        • asiaiwona_1 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:19
          bo kupiłam ogóry z niesprawdzonego miejsca i miały za dużo potasu czy ch... wie czego i jak otwieram słoik to ogóra mogę sobie ścisnąć w dłoni na miazgę - takie są miękkie.
        • sewa.49 Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:21
          Witamy, witamy pani Basiu.
          W tym roku to tylko salatki z pomidorow i ogorkow zrobilam. Na nic innego nie mialam czasu bo na internacie siedzialam i przepisy czytalam big_grin
        • aniuta75 Change 08.10.10, 16:29
          A jak żurawinę robiłaś? Co w sensie i przepis jakowyś? suspicioussmile
    • prigi Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 16:34
      melduję, że robić nic nie robiłam, ale przetestowałam dwa słoiczi grzybków marynowanych, aby sprawdzić czy zalewa nie za mdła suspicious
    • mamakarolla Re: Dzień dobry dzieci 08.10.10, 17:35
      Baśka!
      Przeca Hanak do Warszawy sie wyniosła, to jak mogła pomóc Ci w zaprawach? smile

W tym roku zakisiałam ogóra tongue_out, zrobiłam dżem z brzoskwiń i kilka słoiczków grzybków.
    • attiya Re: Dzień dobry dzieci 11.10.10, 21:32
      chwalipięta big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka