24.11.10, 12:58
Laski poratujta. Trza mi nowej muzy, nosz nie mam co słuchać. Już tu zaczęłam słuchać Kings of Leon (bo któraś tu wymieniła w liście do Mikołaja), ale śmierdzi mi to jak nic U2. Ale słuchalne jak najbardziej. Pytanie czego szukam - rock wszelaki, lata 70te hipisowskie, ostatnio gotyk, kiedyś dawno słuchałam też cięższych brzmień. A teraz marzę o tym, żeby przez moment się totalnie wyłączyć ze słuchawkami na uszach... bo inaczej reszta domowników by ogłuchła...
Obserwuj wątek
    • dezetta Re: Muza 24.11.10, 13:09
      Ja odpływałam przy My Dying Bride:
      www.youtube.com/watch?v=djRJp80oqY0&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=BvLP6EKHATA
      i wiele innych tej kapeli jeśli masz ochotę na tego typu odloty

Z gotyku Therion:
      www.youtube.com/watch?v=2BZdx4ViCSo
      Theatre Of Tragedy:
      www.youtube.com/watch?v=2BZdx4ViCSo
      A jeśli nie tylko na ostro to Hanz Zimmer i wszelka jego muzyka do filmów:
      www.youtube.com/watch?v=BWAhVbayGv4
      www.youtube.com/watch?v=vHAvjaHtlMA
      Michał Lorenc:
      www.youtube.com/watch?v=izVy5a_iSOs
      www.youtube.com/watch?v=cdnmxapjfmM&feature=related
      • zielonooka Re: Muza 24.11.10, 13:30
        Ja chyba buntowniczo teraz mam, więc na ostro jadę. Nastrojowo i owszem też, ale teraz mam zbytniego doła, żeby wpędzać się jeszcze w większą melancholię. A przy 2 dziecków muszę szybko się regenerować....
    • prigi Re: Muza 24.11.10, 13:36
      z tym kings of leon, to jasmile
      mi naszczęście, to co słyszałam, nie brzmi U2wink
      a jak ci podchodzi nasz rodzimy zespół Coma? zwłaszcza pierwsza płyta, czyli Pierwsze wyjście z mroku, jest fajna. chyba że szukasz jeszcze mocniejszyh brzmien, to poszukam u męża na półce
      • zielonooka Re: Muza 24.11.10, 14:20
        Coma przerobiona dawno... Nie że szukam jakiegoś czegoś w stylu Behemota. No ale jak czegoś słucham, to brzy jak u2, albo natknęłam się coś takiego www.youtube.com/watch?v=Cx5PcB1t-s8 słuchalne wg mnie, ale to co potem to G'n'R za starych czasów. Ja wiem, ze tak trudno komuś radzić, jak się tego kogoś nie zna, no ale... big_grin może a nóż widelec.... wink
        • zielonooka Re: Muza 24.11.10, 14:30
          To może ja tak co ostatnimi latami preferowałam: Moonlight, Closterkeller, Nightwish, Within Temptation, hahaha niezłomny Hey smile, u2, coma, happysad, he ostatnio słuchałam starego Seal'a, gdzieś wygrzebałam na kasecie smile do poezji śpiewanej jakoś już nei wrócę, bo mnie męczy... nie wiem, daje to jakiś przekrój?
          • prigi Re: Muza 24.11.10, 14:43
            a owszem, przekrój daje, tylko szalenie szerokibig_grin
            nie wiem czy pomogę, bo na moje agresywne aspołeczne zachowaniawink działa jak balsam właśnie coma i pearl jam. i nie które płyty depechów (ale ja ich kocham miłością ogromną i niezmienną, więc mało obiektywna jestem). lubię też queen, strachy na lachy, -123minuty (to taki rozrywkowe połączenie czeskiego jazzu i muzyki gitarowej), fiolkę i renatę przemyk, republika. znalazłoby się jeszcze co nie co, ale w tej chwili mam pustki w głowiewink
            u mojego M. na pólce znajduje się duuużo acid drinkers (posłuchaj ostatniej plyty, może cię rozśmieszy)
            • zielonooka Re: Muza 24.11.10, 14:54
              Przemykowa też i może faktycznie bym pearl jam i acidów odkurzyła....
              Oj no co ja mogie za to, że taka wszechstronna jestem smile w pewnym wieku już wszechstronność tylko zostaje wink
              • grave_digger Re: Muza 24.11.10, 16:22
                mrocznaona.wrzuta.pl/audio/0pQxc4RZamC/within_temptation-_what_have_you_done
                shade91.wrzuta.pl/audio/7kFX4WqZW57/within_temptations_-_stand_my_ground
                benzedrinowa.wrzuta.pl/audio/5Rz4B4aWkdb/07._avril_lavigne_-_nobody_s_home

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka