Dodaj do ulubionych

dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki

07.12.10, 09:05
to juz 3 rozprawa o alimenty, jak dzis sedzina nie wyda wyroku to bedzie masakra, trzymcie kciukasy, trzepie mna na sama mysl, ale ide walczyc na 11,30. jakies pozytywne fluidy mi tu posyłac,
Obserwuj wątek
    • magiczna_marta Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 09:28
      ojoj, 3mam mocno
      • annkys Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 09:30
        fluidy wysłane!
        • changeone Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 10:00
          Trzymam mocno!!!
    • olinka20 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 10:13
      Trzymam, oby łajza znowu ci czegos nie wykrecił!
    • dezetta Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 10:15
      Będzie dobrze, kciuczymy!!
      • doral2 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 12:20
        trzecia rozprawa??
        eee, to niedługo, ale życzę zakończenia już dzisiaj smile
        • buzka25 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 14:18
          w dupe jeza!!!!!!! o alimenty mi wyrok przelozyli na 27 stycznia, i wyrok bedzie o ile sedzina bedzie miała dobry dzien, a o rozdzielnosc bedzie wystepowac do tamtejszego sadu ( w miejscu jego zamieszkania) zeby ON mial mozliwosc swobodnego wypowiedzenia sie, bo tutaj ma jednak za daleko przyjechac 250km, a huj mnie to obchodzi!!!! i termin bedzie ustalony tak jak tamten sad soe wyrobi, nosz kurwa mac, od czerwca sie to ciagnie, wrrrr
          • roksanaa22 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 16:20
            Buzko,ja nie zorientowana...Ty teraz nie masz żadnych alimentów???
            • buzka25 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 16:26
              nie, nie mam zadnych alimentow, pobieram tylko kase na niepelnosprawne dziecko 800złmiesiecznie i z tego mam utrzymac siebie, dziecko i jego chorobesadsad a szanowny nawet nie przejawia inicjatywy w pomocy finansowej, kredytow tez nie splaca.
              • roksanaa22 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 17:57
                A dlaczego sąd nie orzeka tych alimentów?Pan się nie stawia na rozprawy?
                • doral2 Re: dzisiaj sąd!! trzymcie kciuki 07.12.10, 18:15
                  Buźka, uzbrój się w cierpliwość.
                  i nie chcę krakać, ale skoro teraz nie płaci, to źle rokuje, że i później też płacić nie będzie, a ty się z komornikiem bujać będziesz latami, co nie daj boże ament.
                  trzymam kciuki żeby tak NIE było.
              • pulcino_3 Re:BUZKA 07.12.10, 18:53

A dlaczego nie wniosłaś o zabezpieczenie alimentów na czas trwania przewodu procesowego?????
                Taki wniosek składa się od razu przy wniosku o alimenty.
                Decyzja zapada bez twojej, czy exa obecności w przeciągu miesiąca.
                Po prostu dziecko musi za coś żyć, obojętnie ile czasu sprawa o alimenty będzie trwała .
                • pulcino_3 Re:BUZKA 07.12.10, 18:58
                  Na to zabezpieczenie dostaje się klauzulę natychmiastowej wykonalności, więc od momentu decyzji , przypuśćmy - lipca mogłaś oddać takie coś już do komornika i on juz by ściągał to zabezpieczenie, jak pan ex nie chce dobrowolinie płacić.
                  A tak czy siak wyrok wykonalności -ostateczny alimentów, dostaje się z datą złożenia wniosku( najczęściej, bo można wstecz). Wiec przy opcji z zabezpieczeniem ex musi wyrównać, lub w opcji bez bulić od momentu kiedy ty taki wniosek złożyłaś , czyli od czerwca już ci wisi.
                  • buzka25 Re:BUZKA 07.12.10, 20:01
                    alimenty maja byc orzeczone z data 1 czerwca, nie składałam o zabezpieczenie gdyz ex wolał porzucic prace i nie pracowac oraz zyc na garnuszku swych rodzicow. wiec zabezpeiczenia nie ma z czego sciagnac. u nich bida az piszcze wiec nawet z tesciow by komornik nic nie sciagnaol gdybym pociagla do odpiwiedzialnosci alimentacyjnej ich. Szanowny Pan Ex nie stawia sie, bo po co, ma nieobecnosc nieusprawiedliwiona a sedzina to pierdoli i idzie mu na reke zeby przeysłuchano go w sadzie tak gdzie mieszka.
                    • pulcino_3 Re:BUZKA 07.12.10, 21:39
                      Może mogłabyś z funduszu alimentacyjnego dostać, istnieje taka możliwość gdy komornicza egzekucja jest bezskuteczna, a ty spełniasz kryteria ( bo tam jakiegoś progu nie można przekroczyć, coś ok 700 na osobę?)
                      Po za tym trzymaj się tego ze liczą się możliwości zarobkowe twojego ex, a nie to czy on robi czy nie. Powodzenia
                      • buzka25 Re:BUZKA 08.12.10, 08:31
                        no na 100% bede skladac do funduszu, bo on placic nie bedzie, a komornik tez z niego nic nie sciagnie. ale fundusz bedzie placic od daty zlozenia wniosku a nie od daty przyznanych alimnetow czyli z dniem 1` czerwca 2010, i tych mies do teraz mi nikt nie wyplaci]
                        • dtz to na co czekasz? 08.12.10, 09:40
                          składaj szybko wniosek o zabezpieczenie alimentów. Im szybciej złożysz wcześniej jest szansa na kasę. Trzeba w takich sytuacjach z każdej możliwej drogi prawnej korzystać. Wierz mi sąd sam z inicjatywa nie wyjdzie. Musisz sama walczyć o swoją kasę
                        • pulcino_3 Re:BUZKA 08.12.10, 18:31
                          Czy twój ex ma coś na siebie? auto, mieszkanie, cokolwiek?
                          Jeśli tak, to możesz jako wierzyciel wskazać z czego komornik ma ci ściągnąć , na jakich składnikach majątku ma zrobić egzekucje, jak nie ma jegomość pensji, mogą mu zająć to co jest jego własnością. Zażądaj blokady rachunku bankowego ( ja właśnie miałam blokadę, już teraz niesłusznie założoną przez bank jako wierzyciela w strosunku do mnie jako dłużnika za kredyt mojego exa, blokadę miałam 3 miesiące po zapłaceniu długu, ale to inna bajka i mówię u mnie to już było niesłuszne), ale na własnej skórze przekonałam się, ze jest taka możliwość suspicious
                          że wierzyciel (jak chce)wskazuje co ma być zajęte smile
                    • velluto Re:BUZKA 08.12.10, 12:14
                      No ale co cię to obchodzi, że rzucil pracę? na swoją korzyść masz działać, nie na jego. Dostałabyś kasę z funduszu, a tak - guzik. Powinnaś wnieść o tymczasowe zabezpieczenie z klauzulą natychmiastowej wykonalności i rozpatrzenie sprawy pod nieobecność pozwanego, tak to będziesz się wozić jeszcze ze 2 lata.
                      • buzka25 Re:BUZKA 08.12.10, 12:18
                        ale zabezpieczenie na czas trwania sprawy to dostane kase z FA????
                        • dtz Re:BUZKA 08.12.10, 12:38
                          sorry, ja nie wiem. Ale gdybym była w Twojej sytuacji i rzeczywiście bez kasy wiedziałabym wszystko. Przeszukaj net, prawnicy maja dni darmowych porad - chroń siebie
                        • pulcino_3 Re:BUZKA 08.12.10, 18:22
                          Nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi się, że tak- jest to świadczenie alimentacyjne ( tyle że tymczasowe). Konkretnie odpowiedzą ci w Mopsie/Gopsie, Opiece społecznej tam gdzie jest twój rejon, bo oni zajmują się tymi świadczeniami. Tak więc pierwsze zabezpieczenie, póżniej pismo od komornika o bezskutecznej egzekucji, a na końcu Fundusz Alimentacyjny. To, że on rzucił pracę, byle by nie płacić podnieś na sprawie jako argument przeciwko niemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka