Dodaj do ulubionych

Zdjęcia-prezent

13.12.10, 13:48
Dziewczyny mam problem z prezentami na święta. Sytuacja finansowa kiepska, więc jak najtaniej patrzę, ale wszystko takie drogie indifferent Jestem zmuszona kupic po jednym prezencie każdemu. Zawsze robiliśmy każdemu z osobna prezent, teraz teście dostaną jeden, rodzice też, brat i babcia też jeden. Rozumiecie o co mi chodzi-wspólny prezent. Pomyślałam, że może wykombinuje coś ze zdjęciami małej ? Może włóżyc w ramkę jakąś dużą żeby sobie na śniacie powiesili ? A może macie jakieś inne pomyśły co do zdjęc ? Pomóżcie mi sad

Ps: Czy zdjęcie małej to dobry prezent na Gwiazdkę ?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 13:58
      oczywiście, że dobry prezent. Wbierz tylko ładną ramkę, może taką na 2 zdjęcia i zamiast jednego zdjęcia np odcisk łapki z farby na papierze., a drugie normalne zdjęcie.
    • ez-aw Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 14:22
      Dobry pomysł.
      Ja bym zastanowiła się jeszcze nad jedną rzeczą. Może poszukaj na allegro lub zapytaj w pracowni poligraficznej o kalendarze na zamówienie ze zdjęciem Twojego dziecka. Np takie: allegro.pl/twoj-wlasny-kalendarz-na-2011-12-miesiecy-i1331112946.html.
      Nie wiem jaką kwotę chcesz na to przeznaczyć, ale może jest to jakiś pomysł. A może ktoś ze znajomych takie rzeczy robi i może ci wykonać taniej?
    • zuzanka79 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 14:29
      Zdjęcia to zawsze fajny pomysł. Jeśli nie do powieszenia to do postawienia, albo kilka, kilkanaście wywołanych w małym albumie z dodatkiem w formie płyty , na której zdjęć 500 big_grin
      Resztę wg uznania mogą sobie dziadkowie wywołać we własnym zakresie wink

A może takie coś: https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc/ma/pvku/7h8hpQsocdMC3EIWtX.jpg

To odciśnięte w masie solnej łapy moich dzieci. Masa solna wysuszona, przyklejona w ramkę i polakierowana.
      -
      "Nigdy nie trzeba mieć tyle rozumu, jak wtedy gdy się ma do czynienia z głupcem" ( przysłowie chińskie )
    • w_miare_normalna Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 14:56
      Pomyślałam o kalendarzu ze zdjęciami małej, ale kurczę jakoś po 25/30 zeta wychodzi sztuka, a ja bym potrzebowała 3 szuiki. Ok. 75 zł. to już dla mnie troszkę za dużo. Jutro babcia ma wleciec to zostanie z młodą, a ja polecę do najbliższych fotografów popytac, czy robią i za ile. Może to taniej wyjdzie jak bez wysyłki będzie.
      • asiaiwona_1 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 15:22
        jakiś czas temu w lidlu były kalendarze do własnego wykonania. Są czarne kartki A4 na dole dni miesiąca i reszta kartki do dowolnego wypełnienia.Zdjęciami, obrazkami itp.
        • asiaiwona_1 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 15:22
          aha i 2 takie kalendarze kosztowały 9,90.
          • doral2 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 18:58
            możesz upiec pierniczki i ładnie zapakować dla każdego.
            możesz ozdobić jakiś zwykły przedmiot serwetkami i polakierować, grosze cie to kosztować będzie. o ile masz chwile czasu na takie zabawy.
            możesz kupić zwykle białe świece i ozdobić motywami z serwetek, przy pomocy lekko nagrzanego żelazka przez papier do pieczenia.
            możesz uszyć serwetkę, czy mały obrusik. wyhaftować coś. zrobić szal na drutach czy szydełku.
            możliwości jest wiele, wejdź na forum rękodzieło i cos znajdziesz, niedrogiego w wykonaniu i prostego, bez użycia specjalistycznych narzędzi czy preparatów.
            ale fotki też są dobre smile
            nie chodzi o wartośc prezentu, chodzi o intencje darczyńcy.
            nie sztuka iść do sklepu i kupić prezent za tysiaka, który nikomu do niczego nie jest potrzebny, sztuka jest dać prezent za grosze, by obdarowany czuł, że dostał miliony.
          • w_miare_normalna Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 20:50
            Jaaaaaa by mi się to przydało kurna mac indifferent
            • doral2 Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 21:05
              w_miare_normalna napisała:

> Jaaaaaa by mi się to przydało kurna mac indifferent.."

ale o czym mówisz??
              • w_miare_normalna Re: Zdjęcia-prezent 14.12.10, 13:25
                To o czym pisała asiaiwona. Te kalendarze w Lidlu, które miały wolne miejsce na wklejenie zdjęcia/obrazka.
    • karra-mia Re: Zdjęcia-prezent 13.12.10, 20:56
      bardzo fajny prezentsmile
      my tak babciom, prababciom i takiej cioci-babci dajemy co roku albo jako główny prezent albo jako dodatek. Radośc jest wielka, bo oni raczej fotek nie pstrykaja, a tak mają fotki wnuków jak rosną, jak się zmieniająsmile
      • w_miare_normalna karra 13.12.10, 21:04
        ale jak dokłądnie to robisz? Same zdjęcia w ramce dajesz czy jakieś cyrki z tym urządzasz ? bo ja nie wiem no indifferent
        • karra-mia Re: karra 14.12.10, 13:42
          zaopatruję się hurtowo prawie w ramki z ikeiwink i daję w ramce, z tyłu dedykacja, ładnie pakuje i jestsmile
    • aniazm Re: Zdjęcia-prezent 14.12.10, 13:56
      ja kupiłam rodzinie takie kalendarze - allegro.pl/kalendarz-reklamowy-lub-z-twoimi-zdjeciami-a3-i1347089203.html są porządnie wykonane, takie akuratnesmile tylko należy ładne zdjęcie wybrać i gotowesmile (robią każdą ilość.)
      • asiaiwona_1 w miarę normalna 14.12.10, 14:20
        Te lidlowe wyglądały o tak:
        https://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53035_01_b.jpg

Poszukaj w necie, może gdzieś się znajdą podobne.
        • roksanaa22 Re: w miarę normalna 15.12.10, 18:18
          O dzis te kalendarze w Lidlu za piątaka sąsmile
          • w_miare_normalna Re: w miarę normalna 15.12.10, 21:44
            Byłam dziś w lidlu, nie ma kalendarzy. Zgrałam sobie fotki na pen driva i poszłam do rossmana wywołac. W sobotę mam do odbioru. W chińskim sklepie kupiłam zajebiste szklane ramki, sztuk 4. Dostanie teściowa, rodzice i 2 babcie. A dla 18 letniego brata, który niczym się nie interesuje, nie ma żadnego hobby tylko całowanie się ze sowją laską pod kołdrą, nie wiem co mu kupic. Tzn, gdybym miała siano to wiem co bym kupiła- nike bluzkę czarną, widziałam taką fajną, ale 40 dychy kosztuje. Przecież nie kupię jednej pary bokserek. A 20 zł. to chyba nie wypada dac, za mała to kwota chyba ?
            • asiaiwona_1 Re: w miarę normalna 15.12.10, 21:52
              to bratu kup wramach żartu świątecznego gumki w różnych "smakach" czy tam zapachach. Może w sexshopie będą mieli jakieś fikuśne big_grin SIę zawstydzi to na przyszły rok postara się o inne hobby big_grinbig_grinbig_grin
              • roksanaa22 Re: w miarę normalna 16.12.10, 16:07
                Widziałam jak byk plakat reklamowy na oknie Lidla i tam te kalendarze były przecenione z 9,99 na 4,99.Od dziś chyba miały być.A pytałaś przy kasie?
                • asiaiwona_1 Re: w miarę normalna 16.12.10, 16:49
                  roksana - obstawiam, że po prostu w lidlu w którym była normalna JUŻ ich nie było.
            • tedesca1 Re: w miarę normalna 16.12.10, 19:25
              bratu kup ocieplacz
              https://images45.fotosik.pl/394/9be5009ab59ce478.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka