Dodaj do ulubionych

Turkusowe rajstopy

14.01.11, 20:33
W związku z pogodą ( szaro, buro i ponuro) postanowiłam chociaz w swoim ubiorze wprowadzic odrobinę wiosny i zadawałam szyku w wisniowej mini sukience wełnianej ( noooo dobra, pseudo wełnianej, wełna by mnie zjadła ) i w turkusowych rajstopkach.
I powiedzcie, czemuż ach czemuż wiekszosc ludzi zawieszała sie patrzac na kolor moich nóg? big_grin
Obserwuj wątek
    • cura_domestica Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 20:38
      olinka20 napisała:
      > I powiedzcie, czemuż ach czemuż wiekszosc ludzi zawieszała sie patrzac na kolor
      > moich nóg? big_grin

Z tęsknoty za wiosną tongue_out
    • amoreska Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 20:38
      Dlaczego...
      Wspomniałaś, że sukienka była mini ? big_grin
      • olinka20 Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 20:42
        Bo to taka tunika bardziej wink
        Ale płaszczyk miałam i póldupki mi nie wystawałytongue_out
    • prigi Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 20:47
      jak śmiałaś się tak wyróżniać z tłumu? he?

w ramach ponurności jesiennej zakładam soczysto zielony płaszczyk i krwisto czerwone rękawiczkibig_grin
    • aurinko Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 20:48
      Bo pewnie był to dla gapiących się egzotyczny widok. Niestety na ulicach wciąż widać, że ubranie jesienno/zimowe musi być bure, szare i ponure. Miło jest zobaczyć kolorowy akcent smile
      • wilowka Uwielbiam! 14.01.11, 22:55
        Koleżanka ma chody w Marilyn, więc kupuję rajty po 5 zł. A jeszcze inne dostaję, mam je w najróżniejszych kolorach i wzorach, i uwielbiam eksponować - ożywiają mój (i pewnie nie tylko wink ) świat big_grin
        • mona_mayfair Re: Uwielbiam! 15.01.11, 16:42
          O, a ja uwielbiam rajstopy i wszelkie inne wyroby Marilyn smile
    • sebaga Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 23:13
      no bo pewnie masz fajne nogi wink
      a poza tym kolorowe rajstopy przyciagaja uwagę.
      • wilowka Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 23:21
        Noooo MAM big_grin

Kolorowe rajty fajne są - polecam!
    • beata985 Re: Turkusowe rajstopy 14.01.11, 23:55
      zazdroszczę....
      ja nie mam odwagi ani lattongue_out żeby takie oczojebne kolory założyć
      • lucusia3 Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 01:27
        A mnie się podoba takie kolorowe. Ja co prawda wyżywam się w szalach i apaszkach, czasami tylko błysnę torebką, ale lubie kolory.
        Myślę, że ludzie nie z zawiści czy niechęci jakiejś się gapili, ale z tęsknoty do ładnego, żywego, kolorowego. Trzeba się do nich uśmiechać, to też się uśmiechną.
        • ramta-mtam Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 10:46
          Mam takie śmieszne fijaletowe i też jak je założę to jakoś dziwnie się mi ludziska przyglądają smile
          Ale głównie dlatego że pogoda bura i nie sprzyja takiemu ubiorowi, a ja i tak nic sobie nie robię z tego i paraduję we fioletach tongue_out

A Ty, jak masz super nóżkę to co się dziwisz? Do tego ładne rajty i już baby zazdroszczą a facetom mózgi się topią big_grin
      • wilowka Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 11:09
        Mam 30. Wczoraj kupowałam mojej Mamie fioletowe i bordowe. smile

Nie namawiam, żeby za Vivienne Westwood tu zaraz robić, ale jest tyle kolorów i odcieni, że znajdziecie coś dla siebie smile Naprawdę polecam! Kolorowe rajty dobrze na poczucie wartości i pewności siebie działają wink
        • wilowka Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 11:10
          Lat mam 30,par rajt na pewno więcej smile
          • olinka20 Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 14:42
            Wilowka, to tak jak ja!
            A Turkusowe to pikus, najlepsze są oczojebne, kanarkowe zółte big_grin
            Lubię kolorowe rajstopy, bo burosc zimy mnie dołuje.
            Zwłaszcza jak jest odwilz i tak wstretnie.
        • slimakpokazrogi Re: Turkusowe rajstopy 21.01.11, 19:25
          hm... ja w tym roku skończę 36, a tez kolorowe noszęsmile) . Do pani VW jeszcze mi daleeeko i się nie stresujęsmile
    • donerkasia Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 18:37
      Często noszę kolorowe rajtki (wściekły róż, błękit, zieleń, turkus). Wielokolorowe również (takie w paski o milionie kolorów).
      Koleżanki w pracy są oburzone, bo jak ja: żona, matka, kochanka, kobieta z 30-stką na karku mogę chodzić w takich kolorach? big_grin
      Przecież w tym wieku nie wypada! - słyszę...
      Na co odpowiadam, ze noszę takie, aby nikt nie zwracał uwagi na moje krzywe nogi, jeno na kolor big_grin
    • marghe_72 Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 18:55
      olinka20 napisała:

> I powiedzcie, czemuż ach czemuż wiekszosc ludzi zawieszała sie patrzac na kolor
      > moich nóg? big_grin
      Nie ma zielonego pojęcia. Na moje różowiaste i fioletowe nikt się nie gapi smile
    • gagunia Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 18:59
      Też noszę kolorowe. Mam zielone, błękitne, fioletowe, a nawet różowe. Niewiele jest kobiet na ulicy w kolorowych rajstopach, więc ludzie zwracają na to uwagę.
    • czarna_nuta Re: Turkusowe rajstopy 15.01.11, 19:16
      olinka20 napisała:
      > moich nóg? big_grin
      bo to sodomia i gomoriabig_grin
      ja mam żółte. tyż się gawiedź gapi. bo tak się u nas przyjęło: jak na dworze zimno i buro, to strój też bury ma być. a jak jest kolorowy to... olaboga! sodomia i gomoria.
      albo masz zgrabne nogi
      albo masz krzywe nogi
      albo miałaś dziurę na rajstopie
      albo Ci się coś przykleiło do rzeczonego rajstopa
      albo szedł za Tobą ktoś z wielką pomarańczową strzałką skierowaną na Twoje nogi.
      albo nie wiem.
    • silwa77 Re: Turkusowe rajstopy 17.01.11, 14:58
      bardzo podobają ludzie ubrani kolorowo,i też zwracam uwagę na takie osoby z zazdrości,bo ja z tych wiekszych kobiet
    • fajka7 Re: Turkusowe rajstopy 24.01.11, 01:47
      Proszę o wyjaśnienie. Prześledziłam wątek i gdzieś po drodze dowiedziałam się, że kolor stosownych rajstop jest mocno związany z wiekiem.
      Jestem przerażona. Czyli w pewnym wieku już tylko czarne, cieliste czy hugon wie jakie bure??
      A jaki to wiek??
      • olinka20 Re: Turkusowe rajstopy 24.01.11, 10:42
        Fajka, lepiej nie wiedziec i dalej smigac w kolorowych wink
        • fajka7 Re: Turkusowe rajstopy 26.01.11, 01:11
          A jak by się miała sprawa z kolorem lakieru do paznokci ciekawa jestem.
          • doral2 Re: Turkusowe rajstopy 26.01.11, 08:02
            hehehe, jak miałam 24 lata to mi mamunia powiedziała, że nie wypada bym chodziła w mini, bo mam dwoje dzieci big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka