Dodaj do ulubionych

za Hiny....

10.10.11, 10:20
kurcze aż w wyszukiwarkę forum wrzuciłam tekst bo już myślałam, ze tylko jedna ma taki styl pisania. Czy to jest jakiś nowy "trynd" czy zbiorowa dysleksja? W kilku postach widzę użycie zwrotu v"za Hiny" tak właśnie pisane. Wiem, ze nie powinno się czepiać ortografii ale kobiety, czy Wam w zębach nie zgrzyta jak to czytacie? Bo mnie po prostu szlag trafia. Kurcze nie umiem czytać tekstu z błędami...
Tak, mam co robić, ale usiłuje także się rozerwać smile
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: za Hiny.... 10.10.11, 10:27
      o to ja się jeszcze z HINAMI nie spotkałam...
      Powiem tak - nie jestem nieomylna i zapewne zdarza mi się jakiś błąd popełnić, ale słowo CHINY czy inne ogólnie znane i popularne to raczej powinno się wiedzieć jak pisać i też mnie to strasznie razi jak widzę takiego babola. I oczywiście jak się zwróci uwagę to zaraz jest przytyk, że się nie na temat odpisuje. NO ale co poradzić jak ten rażący błąd przesłanie główny temat wątku. To tak jak kiedyś chyba był wątek o tytule JAKIE BÓTY.... Nosz kuźwa - nie mogłam patrzeć na to i żałowałam, że nie ma na forum opcji "popraw błąd" big_grin
      • paskudek1 Re: za Hiny.... 10.10.11, 10:35
        no właśnie ja ten zwrot zauważyłam kilka razy, ostatnio u dziewczyny bosmana i w pierwszej chwili myślałam, ze to tylko Ona tak pisze. No to wpisałam sobie te "za Hiny" w wyszukiwarkę na forum i wyskoczyło mi kilka postów napisanych przez różne dziewczyny. Ja tam purystka jakąś zagorzałą nie jestem ale pewne błędy mnie rażą jednak. Być moze to rzeczywiście zabieg celowy i nowa moda. Bo nie sądzę, żeby nagle dopadła je jakaś demencja ortograficzna smile Mnie z kolei teraz kiepsko wchodzą polskie znaki i też mnie to wkurza
    • olinka20 Re: za Hiny.... 10.10.11, 10:27
      Ja kojarze, ze to weszło do słownika forumowego jak "wspolczuje twoim dziecią".
      ale czemu? Za krótko forumuje zeby pamietac.
    • dziewczyna_bosmana Re: za Hiny.... 10.10.11, 10:35
      To bardzo stary "błąd" Doralowej z tym że celowy i wszedł dawno w słownik forum. Generalnie też mnie razi brak ortografii ale do Hin już przywykłam i sama czasem stosuję smile
      • paskudek1 Re: za Hiny.... 10.10.11, 10:36
        domyśliłam się, że celowy, nie posądzam o AŻ TAKIE braki smile nie wiedziałam tylko skąd się wziął i mnie męczyły te Hiny smile kurcze, podziwiam Was ze dajecie radę to pisać, mnie zęby zgrzytają smile
    • 6klepka Re: za Hiny.... 10.10.11, 11:09
      Wiem, ze nie powinno się czepiać ortografii.... dlaczego nie powinno? dla mnie pisanie z błędami ortograficznymi jest równoznaczne z brakiem szacunku dla osób czytających.
      Dysleksja,dysgrafia itp nie mają tu nic do rzeczy.
    • fajnyrobal Re: za Hiny.... 10.10.11, 11:39
      Zgrzyta. Sama mam dysortografię i potrafię wyprodukować takie błędy, że włos staje dęba, ale istnieje coś takiego jak ,,sprawdź pisownię " i często z tego korzystam smile
      Aczkolwiek ,,za Hiny" i ,,wspułczuje twoim dziecią" to takie powiedzonka forumowe i to jeszcze przełknę. Co innego jak ktoś wali byki, bo tak w ogóle pisze, wtedy zabiłabym.
      • doral2 Re: za Hiny.... 10.10.11, 11:59
        eeeehhh, kto ma pamiętać takie rzeczy, jeśli nie najstarsza starowinka na forum, he??
        słowo "hiny" wzięło się z pewnego wacika na KMW, gdzie jedna laska udowadniała, że jest hinką i pytała czy my też wiążemy stupki swoim dziecią.
        wątek był zajebiaszczy, ubaw po pachy.
        muszę go odszukać dla potomności.

wtedy zrozumiecie, skąd się wzięły "hiny".
        • doral2 Re: za Hiny.... 10.10.11, 12:02
          mea, ubiegłaś mnie tongue_out
          • mearuless Re: za Hiny.... 10.10.11, 12:05
            no wiesz...bardzo sie staralam zeby ogol nie pomyslal zes ty taka "niedouczona"big_grin
    • mearuless juz spiesze z odpowiedzia:) 10.10.11, 11:56

byla kiedys na forum pewna dziewczyna ktora napisala wiele smiesznych postow.
      okraszonych mega bledami. tlumaczyla ze jest "hinka" i dlatego jezyk polski byc taki trudny.
      zdaje sie ze tu byl jej debiut:
      forum.gazeta.pl/forum/w,34708,31799301,31799301,Czy_ja_jestem_wyrodna_.html
      a ze stala sie w swoim czasie dosyc popularna i rozsmieszyla wiele z forumek to jej hinszczyzna weszla na stale do naszej potoczej forumowej mowysmile
      chyba nie robie nic zlego linkujac z otwartego??? jesli jednak popelniam jakas gafe, prosze mnie wyciacbig_grin
      • pszczolaasia Re: juz spiesze z odpowiedzia:) 10.10.11, 12:58
        o to to to.
        • doral2 w ramach wesołych wspominek 10.10.11, 13:29
          polecam stary, ale jary wacik z jematki big_grin
          • pszczolaasia Re: w ramach wesołych wspominek 10.10.11, 13:52
            tego nie znalamsurprised pierwszorzedne!!big_grin
            ja tam tylko znam murzynka, ale tego znaja wszyscy oraz tampona z gdanskasmile
      • paskudek1 Re: juz spiesze z odpowiedzia:) 10.10.11, 13:37
        o rany, dzięki smile co prawda w pracy jestem (chociaz dzisiaj akurat samasmile ale i tak muszę te dzikie ryki ze śmiechu jakoś hamować (chamowaćsmile zaczęłam ten wątek czytać i rżę. Co prawda te błędy sa koszmarne ale teksty cudowne. Chyba sie przełamię, i te Hiny też wejdą mi do słownika smile Boskie
    • pszczolaasia Re: za Hiny.... 10.10.11, 12:55
      a to nie jest przypadkiem od tej hinki co chciala wiazac swojej corce stopki zeby byly takie male?
      szczerze mowiac myslalam ze to stwierdzenie hiny stad sie wzielo .. ze to taki zwrot forumowy tak samo jak: wspolczuje twoim dziecią.
      pewne stwierdzenia zyja swoim zyciem juz chybawink
    • anna_sla Re: za Hiny.... 10.10.11, 14:17
      > czy Wam w zębach nie zgrzyta jak to czytacie?

nie. Mam większe problemy wink i wbrew pozorom pisząc tak nadal można być inteligentnym wink
      • paskudek1 Re: za Hiny.... 10.10.11, 14:32
        wyobraź sobie, że wcale w to nie wątpiłam smile po prostu mnie zainteresowało i tyle.
        • anna_sla Re: za Hiny.... 11.10.11, 09:02
          ja tak sobie myślę, że to efekt tej obecnej mody na pisanie niepoprawnie, np. "dziecią", sama używam "dziecki" (uwielbiam tak pisać big_grin), "małż" i wiele wiele innych, o których teraz nie pamiętam wink i przynajmniej Ci nie młodzież (czyli np. my wink) znamy poprawną pisownię, ale sobie tak szastamy słówkami jak chcemy.
          • anna_sla Re: za Hiny.... 11.10.11, 09:06
            i tylko dodam, że nie razi mnie to dopóki co drugie słowo nie jest pokręcone albo nie daj Boże jest napisane małymi i dużymi literami naprzemiennie. Jeszcze nic mnie tak nie zmęczyło jak tekst o tAk NaPiSaNy.
            • doral2 Re: za Hiny.... 11.10.11, 15:01
              sje czepjasz feś trohem fylózój niemo szna bydź f qułko tagim pofasznym szłowje giem
              • bei rze nie rozómjesz, rze to rzard:) 11.10.11, 15:41
                forum.gazeta.pl/forum/f,20430,Kozmo_Gerls.html
                Czasami trzeba dotknąć absurdu, takie głupawki pozwalają nie zwariowacsmile
                • olinka20 Re: rze nie rozómjesz, rze to rzard:) 11.10.11, 15:58
                  Kozmo gerls rządzi!
                  Probowalam czytac, ale zwoje mi sie przegrzewały big_grin
                  • doral2 Re: rze nie rozómjesz, rze to rzard:) 11.10.11, 16:01
                    pchi czydadź jezd prozdo sprubój pisadź tongue_out
              • paskudek1 Re: za Hiny.... 11.10.11, 15:43
                doral z całym szacunkiem - musiałam mocno sie wysilić żeby odczytać smile może by takie teksty zapodawać tym geniuszom, którzy chcą znieść zasady ortografii bo za trudne są?
              • prigi Re: za Hiny.... 11.10.11, 20:04
                kiedyś próbowałam przebrnąć przez Kosmic Girl, ale po 5 minutach poczułam się jak po sprincie na 1km big_grin
                ponad moje możliwości
    • prigi Re: za Hiny.... 11.10.11, 20:05
      Hiny, my nie o tych Chinachbig_grin
      • doral2 Re: za Hiny.... 11.10.11, 20:11
        my nie o chinach, my o stupkach big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka