doral2 14.10.11, 17:13 i nie chcą sprzedawać tabletek antykoncepcyjnych, nosz querva!! niech zmienią branżę i sprzedają kartofle na bazarze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 17:24 w dupach im się poprzewracało. To jest kurwa ich praca i mają ją wykonywać, bez względu czy to fgodzi w ich sumienie czy nie. Mnie jako klienta gówno obchodzi, co oni na ten temat sądzą. przeca oni tego nie produkują, oni mają mi to sprzedać i koniec kropka. Ja pierdzielę... Odpowiedz Link
mearuless Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 17:29 no wiec oni beda mieli prawo do nie sprzedawania w/w lekow. na cale szczescie bedzie tez wlasciciel apteki ktory bedzie mial prawo zlikwidowac ich etat. Odpowiedz Link
doral2 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 17:55 jeżeli te posrane prawo uchwalą, to ja sobie życzę by taka apteka była WYRAŹNIE oznaczona, że takowych specyfików nie sprzedaje, bym się nie fatygowała do niej na darmo. tudzież WYRAŹNIE oznaczyć takiego aptekarza, bym swą receptą nie urażała jego prywatnych uczuć. oznakowanie ma być duże, w kolorze mocno czerwonym, widoczne z daleka!! np. " TU ANTYKONCEPCJI NIE SPRZEDAJEMY!" albo "JA ANTYKONCEPCJI NIE SPRZEDAJĘ!". bo chcę od razu wiedzieć, czy mam do czynienia z normalnym człowiekiem czy z oszołomem. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 18:05 E tam, rynek to szybko zweryfikuje. Zwłaszcza jak panie odesłane z kwitkiem nigdy więcej nie wejdą do takiej apteki. Odpowiedz Link
olinka20 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 18:21 Osobiscie mnie to nie obejdzie, bo mam apteke na kazdym rogu ulicy ( plus centra handlowe, w promieniu 10 km jest ich kilka). Ale to uderzy w kobiety z małych miejscowosci, gdzie pomiedzy aptekami jest kawał drogi. Ale nie sadze, ze to przejdzie. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 18:37 Na wioskach nie tylko aptek, ale i ginekologów nie ma, więc wyprawa po tabsy to tak czy siak wyprawa do większej miejscowości. W znanych mi mieścinach jest zwykle przynajmniej dwie apteki. A nawet jeśli takie durne prawo przejdzie, to i tak chęć zysku przeważy. Aborcja też niby prawnie zakazana i lekarz może jej odmówić powołując się na klauzulę sumienia, a każdy wie, że w prywatnym gabinecie owa klauzula jakoś dziwnie nie obowiązuje. Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 19:45 z definicji w malych miejscowosciach wszedzie jest blisko Odpowiedz Link
rose.rouge Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 19:11 Gdyby to weszło w życie, będzie to martwy przepis. Prawo farmaceutów prawem farmaceutów, ale taka apteka nie zyska renomy. Straci klientki. Odpowiedz Link
doral2 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 19:26 no, to nie tak do końca....większość klientów aptek to emeryci.. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 19:42 A ja się nie zgodzę. Emeryci kupują te swoje leki na recepty, a że są jakieś zakusy na marże za nie, sprzedawanie tylko ich może nie być źródłem tak dobrego zarobku jak dzisiaj. Kobiety w wieku "prokreacyjnym" kupują kosmetyki apteczne, kosmetyki dla dzieci, różne leki bez recepty. I na nich się zarabia, a po wprowadzeniu obostrzeń w kwestii marży na leki na recepetę, to ta dodatkowa sprzedaż będzie generować dochód apteki. I wtedy jeśli pani odmówi mi wydania leków antykoncepcyjnych to i o oilatum, czy inne vichy jej nie poproszę Odpowiedz Link
kasia111177 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 19:45 Poza tym zgadzam się - powoływanie się na klauzulę sumienia jako przeszkodę w wykonywaniu swojej pracy - to bezczelność. Do wybrania zawodu farmaceuty, lekarza, etc. nikt jakoś nie przymusza przykładając delikwentowi pistolet do głowy. Odpowiedz Link
doral2 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 20:43 niedługo to pani w mięsnym nie sprzeda nam kawałka słoniny, powołując się na sumienie, bo nie będzie chciała przykładać ręki do naszej tuszy... Odpowiedz Link
olinka20 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 20:53 Obym nie doczekała takich czasów Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 22:21 no wiesz, mi pani w warzywniaku (widząc wozek z juniorką) nie chciala sprzedac czeresni "bo to pestkowe i nei wolno przy karmieniu piersią". tak zglupialam ze sobie poszlam Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 15:43 Trzeba było powiedziec że to dla męża. Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 16:11 moze i trzeba bylo, ale absurd sytuacji mnie powalił. owoce kupiłam w innym warzywniaku Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 15:37 Tabsów nie łykam ale jak wejdzie w zycie to ja żądam oznakowania takich aptek, nawet plasterka tam nie kupie. Odpowiedz Link
saguaro70 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 20:36 I dlatego nie chodzimy do apteki. Mamy prezerwatywy zrobione na drutach i na szydelku. Moja teściowa lubi robótki ręczne. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
mearuless Re: aptekarze świętsi od papieża!! 14.10.11, 20:46 a jakim sciegiem popyla tesciowka??? obstawiam zadziergiwany...ale na kondomy pasowałby tez zygzakowaty, stebnowka - oststecznie scieg dziergany...jak mozesz to zapytaj, tez chetnie zaoszczedze. zimno, ciemno z domu sie wychodzic nie chce a tak to sobioe w dzien przy drutach posiedze a wieczorkiem...tez przy ..dru[t]ciku Odpowiedz Link
sewa.49 Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 18:54 Mea.... rozbawilas mnie do lez. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 08:56 Niech zamieszcza na drzwiach apteki wielki banner z takowa informacja. Gabinety lekarskie rowniez. Kazdy bedzie mial wybor i ciekawa jestem jak szybko sumienie im sie uciszy. Swoja droga preparaty hormonalne to nie tylko antykoncepcja, wiec zamierzaja szczegolowy wywiad z klientkami przeprowadzac ? Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 16:42 Szczególnie jak kolejka za plecami. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: aptekarze świętsi od papieża!! 15.10.11, 17:18 Przenosne konfesjonaly obok okienek zainstaluja. Odpowiedz Link
mamula_to_ja A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 15.10.11, 17:53 Toć to przecież JAWNA dyskryminacja bogobojnego aptekarza! I jak tak można by? Odpowiedz Link
zuska.pl Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 16.10.11, 14:19 A tam, a tam. Rząd nie poradził sobie ze spadającą liczbą urodzeń to aptekarze znaleźli cudowny lek. Do tego zaczną dziurawić prezerwatywy i będzie miał kto na nich robić jak przejdą na emeryturę/rentę Odpowiedz Link
alajna2 Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 17.10.11, 20:56 ja jako farmaceutka, zwana tu aptekarką, się chętnię wypowiem. Nie rozumiem zachowania i bicia piany przez tę małą część koleżanek po fachu, co się brzydzą antykoncepcję sprzedawć. Nie przemawaija do mnie argumenty,ze kogos tym samym zabijają. W PL w aptekach nie ma tabletek wczesnoporonnych, a te antykoncepcyjne, które są nijak się mają do zabijania zarodków, bo tam zaden zarodek nie powstaje. Jęśli ktoraś farmaceytka tak twierdzi zapraszam na powtórkę z przedmiotu farmakologia. A co dalej koleżanki katoliczki zaprzestaną sprzedaży homeopatii, bo i temu Kosciól jest przeciwny, żeby nie było jestem praktykującą katoliczką Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 17.10.11, 22:43 witam kolezanke po fachu Odpowiedz Link
olinka20 Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 17.10.11, 22:55 No cos ty! Homeopatia ma dobry PR Odpowiedz Link
prigi Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 18.10.11, 06:31 Alajna, a czemu kościół jest przeciwny homeopetii? zaintrygowałaś mnie tym Odpowiedz Link
ciociacesia okultyzm 18.10.11, 10:39 to tylko woda wiec nie powinna dzialac. jesli sdziala, to znaczy ze dziala tam szatan Odpowiedz Link
alajna2 Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 18.10.11, 22:04 prigi napisała: > Alajna, a czemu kościół jest przeciwny homeopetii? zaintrygowałaś mnie tym > ; > Nie wiedziałam tego, do póki się nie zatrudniłam w aptece koło kurii Działanie homeopatii polega na zawalczaniu podobnego podobnym, czyli zwalczamy grypę substancjami WYWOŁUJĄCYMI grypę, nie leczącymi grype, jak w medycynie konwencjonalnej. I tu jest pies pogrzebany. Szkodzimy sobie, bo jak leczyć grypę czymś co ją wywołuje, fakt że w b.malym stężeniu/rozcieńczeniu. A nie wolno sobie szkodzić. Kiedyś mi zakonnica przyniosła maść homeopatyczną, którą wcześniej zakupiła z przepisu lekarza i wtedy mi wyłóżyłą kawę na ławę. Odpowiedz Link
exotique Re: A tam dziewczyny-nie oznaczą takich aptek! 18.10.11, 22:57 tzn ze cukier i duch substancji czynnej wywoluja grype? Odpowiedz Link